"Lepo in dobro jutro, drage moje gledalke in gledalci! To lepo junijsko jutro bi sem vam rada zahvalila, za vašo podporo, za vase potrpljenje z mano in vse vase pohvale ! Zahvaljujem se za vaša pisma, čestitke, drobna darilca, za vašo pozornost, zahvaljujem se Jožici, Marici, Ivanki, Slavki, Cirili, Dragici, vsem, ki me spremljate na Facebooku in vsem, ki me vzpodbujate! Hvala!

 

Besede "hvala", "prosim", "oprosti", mi niso nikoli šle težko z jezika! Biti pridna, vsem ustreči, pozabiti nase, so merila po katerih sem živela večino svojega življenja! Tega v celoti nikoli ne bom izbrisala, dolga leta sem bila sama sebi najstrožji kritik, pohvale nisem znala sprejeti, pa ceniti sebe in svoje delo tudi ne ! Se spomnim, kako sem delala sprejemni izpit na Akademiji! Bilo je neskončno stresno nastopati med množico, z vsakim izmed njih tekmovati, da bom sprejeta na igralsko šolo jaz in ne oni, stati pred strogo komisijo in dati vse od sebe! Naše nastope so tudi snemali in takrat se mi sanjalo ni, kako to zgleda, slišala sem samo šepetanje snemalcev in nesamozavestna kot sem bila, sem bila prepričana, da me kritizirajo in se mi posmehujejo! Sprejemne izpite sem, kot vidite, naredila uspešno in čez kakšen mesec sem izvedela, kaj so snemalci šepetali! Hvalili so me, češ, poglej jo kako je talentirana!

 

Z mojo tokratno gostjo imava nekaj skupnega, obe sva bili pridni, zelo pridni ! Obe sva morali skozi težke  izkušnje, da  sva spoznali, da je želja vsem ugajati nesmiselna! Mene je iz te zablode potegnila ustvarjalnost, kaj pa njo ? Tudi njo, Danaja Lorenčič je napisala knjigo ! Sicer pa naj vam ona sama pove svojo zgodbo! Zgodbo, ki lahko pomaga tudi vam!, pravi Zvezdana. Oglejte si pogovor in izkušnjo vredno vaše pozornosti! 

 

Tekst: Zvezdana Mlakar, uredila T.B.