"Dobro jutro, drage moje gledalke in gledalci! Naša jutra so lepa kajne, jaz se jih veselim in imam vedno, preden stopim pred kamero, tremo! Se čudite, da po toliko letih se vedno čutim mravljince v trebuhu ? To je velika odgovornost, da boste z jutrom, ki sem ga pripravila za vas, zadovoljni!
Ste kdaj premišljevali, kako neskončno modra je mati narava? Kako do potankosti je uredila ta svet? Kako je ustvarila ljubezen in z njo povezala nadaljevanje nase vrste, da v lepih in toplih čustvih spočnemo novo življenje in ga pospremimo z njimi v življenje ! Seveda je zraven tudi nagon, da je sila življenja resnično nepremagljiva!
Včasih pa nas duša otroka ne more obiskati! Včasih se zalomi! Zadnje čase vse prevečkrat ! Takrat smo žalostni, obupani in želja se včasih spremeni v obsedenost...moja sorodnica se je skoraj 10 let trudila z nadčlovesko močjo , da bi zanosila ! Tik preden je obupala, so ji v epruveti ustvarjena dvojčka uspešno presadili v telo! Njene kalvarije nisem cisto razumela, ker nisem bila nikoli na njenem mestu ! Ko pa sva se zadnjic pogovarjali o predsodkih, da je " premagala " naravo, mi je prišlo na misel, da nas je tudi mati narava naredila taksne, da se s svojim znanjem znamo in zmoremo uspešno učiti od nje, jo posnemati! Hvala, mati narava, da si nam dala tudi to možnost!", je zapisala Zvezdana. 

Zvezdana Mlakar se je s Heleno Kodrič Mori, avtorico slikanice "Jaz, Sima Mori - čudež iz epruvete", pogovarjala o izkušnji z neplodnostjo. S partnerjem Smiljanom Morijem sta se vrsto let trudila, da bi spočela otroka in se odločila tudi za posvojitev iz tujine. Zgodba pa se je zelo srečno končala!