"Dobro jutro, drage moje gledalke in gledalci ! Za nami je vroč in sončen teden, ki napoveduje poletje, ki obljublja dopust in jaz se ga, iskreno, veselim! Pa imam razlog za veselje! Pa vi ? 
 
Sem mama treh sinov, samo eden je še doma in ko premišljujem o svojem življenju, vam priznam, da se mi sanjalo ni, da bo njihova vzgoja ena najtežjih stvari v mojem življenju! Ko vidim mlade starše, kako se veselijo otrok, me sicer prime, da bi modrovala, da se morajo na starševstvo pripraviti, pa se vedno zadržim! Ker vem, da ne bo nič pomagalo! Ko so bili moji fantje majhni, z njimi nisem imela težav! Mogoče sem s prvorojenim se veliko debatirala, pri drugih dveh pa za to ni bilo več časa. Se pa spomnim,da se vzgojnih ukrepov nisem držala, zdelo se mi je neskončno naporno vztrajati pri prepovedi, na primer, da en teden ni televizije! Ali pa razmišljati s katerim vzgojnim ukrepom postaviti mejo! Trdno sem verjela v " dobro besedo ", dokler se v puberteti niso začele težave!  Takrat sem z grozo ugotovila, da me fantje ne jemljejo prav resno in da sem vsega kriva jaz! Da moj lastni mož prihaja iz druge galaksije in da se pri vzgoji pravzaprav v ničemer ne strinjava! To so bili časi, ko sem bila najbolj sama in nesrečna ! A so minili, čeprav grenak okus ostaja! Ko pa opazujem današnje starše in otroke, ugotavljam, da so bili naši problemi takrat pravzaprav mala malica… Danes starše komandirajo že cisto majhni otroci, starši bežijo... v delo...  Mislim, da imamo pri vzgoji naših otrok velik problem ! 
 
Zato sem bila neskončno vesela, ko sem brala o projektu " Neverjetna leta ", ki konkretno pomaga staršem pri vzgoji otrok! Ne samo z nasvetom, s katerim se potem boriš se sam, temveč s spreminjanjem načina našega razmišljanja! Saj imamo vsi enake in podobne težave, torej nismo sami!  V studiu sta se mi danes pridružili defektologinja in  psihologinja, voditeljici programa  "Neverjetna leta",  Nadja Prevolnik, prof. def., in Tanja Jazbec, univ. dipl. psih.!", pravi Zvezdana! 
 
 
Kliknite na video in si oglejte zanimiv pogovor z obema voditeljicama programa "Neverjetna leta" in tudi z vami, gledalci oddaje Dobro jutro!