Zvezdana Mlakar z Ano Drevenšek odkrito in brez sramu o menstrualnem ciklu!

Kako pa je vam mama razložila skrivnosti menstrualnega cikla? Je menstruacija še vedno tabu?Zvezdana piše: "Lepo dobro jutro, dragi moji! Ko se v maju prebudiš v dan je lepo, ker je mesec maj, mesec ljubezni! Torej, ljubeznivo, ljubezni polno, dobro jutro !

Zadnje čase sem večkrat rekla, da sem vesela, da sem zenska! Da šele zdaj vidim, kakšno darilo je to, biti zenska, odprta, pogumna, nezamerljiva, tolerantna....moja učna lekcija so moji štirje moški, sinovi in mož in že od majhnega , ko so se še igrali, sem poslušala njihove igre, polne tekmovalnosti, kdo je boljši, kdo je večji, kdo je pametnejši....in že takrat sem si rekla, da mora to biti strašno naporno! Ves čas sem jih učila spoštovanja do nežnejšega spola,opozarjala sem jih na tiste stvari, za katere vem, da ženskam veliko pomenijo, moja največja zelja je se danes,da bi moji fantje znali osrečiti sebe in svojo zensko... Upam, da jim en dan uspe... Imam pa občutek, da živimo v časih, ko se meje med spoloma brišejo, prepletajo, ustvarjajo kaos, da se bo treba ustaviti in na novo določiti, kdo in kaj je moški, kdo in kaj je ženska!" 
 
Z 21 - letno doulo in eno od pobudnic ženskega duhovnega gibanja Rdeči šotor, Ano Drevenšek, sta se dotaknili ženske povezanosti z menstrualnim ciklom, starodavnih znanj, ki smo jih pravzaprav pozabili in razbijali tabuje - tudi s telefonskim klicem gledalca Vlada, ki je ženskam poslal prav posebno sporočilo! Vabljeni, da si ogledate pogovor! 
 
T.B. 
 
 

Zvezdana Mlakar o karmičnem dolgu z Marjanom Ogorevcem!

Marjan Ogorevc, edini strokovnjak za karmično diagnostiko v Evropi, z Zvezdano odkrito o karmi!Dobro jutro, dragi moji gledalci! Ste kdaj pomislili na to, da se nikoli ne pritožujemo, ko prihaja pomlad ? No, vsaj jaz se nisem nikogar slišala, ki bi ob njenem prihodu negodoval ! Pomlad je za nas čas nove rasti, čas veselja, brstenja, pomladnih sprememb se ne bojimo !

Danes bom pogumna in vam bom povedala svojo zgodbo ! Pred časom sem povsem slučajno našla svoj stari dnevnik in brala svoje zapiske izpred 25 let. Pisala sem o času, ko sem bila mamica enoletnemu sinu. Pisala sem, kako sem nezadovoljna, osamljena, ker me mož zanemarja, kako ne prihaja točno na kosilo, kako sem nesrečna, ker nisem uspešna, kot igralka , da imam občutek, da gre življenje mimo mene, pričakovala sem, da me bo mož osrečil....
Bolj sem brala, bolj me je bilo groza, saj sem z današnjimi očmi videla takratno resnico čisto drugače, videla sem se kot izgubljeno zensko, ki obsoja svojega partnerja, medtem, ko je on skrbel in delal za družino. Videla sem žensko, ki dvomi v njegovo ljubezen, vase, ki v strahu, da ji bo kaj ušlo, sploh ne uživa v materinstvu, kot bi lahko !
Ni me sram, ne obsojam se, niti pred vami. Takrat sem živela tako, kot sem najbolje vedela in znala! Odšla sem domov in se po 25 letih, iskreno opravičila svojemu možu! Potem sem, tako v hecu, prijateljici rekla, da mislim, da sem z iskrenim opravičilom oddelala svojo karmo! Pa se je spet, tako v hecu, v mojih rokah znašla knjiga, ki me je že nekaj let nagovarjala...." Samozdravljenje s karmično diagnostiko ", avtorja Marjana Ogorevca !
Marjan me je, iščočo in pripravljeno na spremembe, na koncu svoje knjige navdušil s stavkom: "Vse tisto, kar je človeku najpomembnejše in najbližje resnici, sem našel onkraj meje družbeno sprejemljivega in običajnega, dovoljenega in znanstvenega - in to ravno v trenutkih, ko sem naredil nasprotno od tistega, kar zagovarja večina!" Kot ustvarjalka vem, da je to samotna a pogumna pot!

Zvezdana Mlakar z Marjanom Ogorevcem, strokovnjakom za karmično diagnostiko o karmi, karmičnem dolgu in načelu "Kar seješ, tudi žanješ!" Oglejte si pogovor, ki odkriva, zakaj se vam v življenju vedno znova dogajajo dobre ali slabe stvari! 

 

 

 

 

Zvezdana Mlakar s Sašo Einsiedler o prvih korakih k boljši samopodobi!

Zvezdana Mlakar v energičnem pogovoru s staro prijateljico Sašo Einsiedler!"Dragi moji, dobro jutro ! Dobro jutro mi je rekel gospod, ko sem stopila na pot .... k sebi ! In tako tudi jaz, vam vsem, ki si upate in želite živeti bolje in lepše, ki ste radovedni ....rečem dobro jutro !

Ko sem pred nekaj leti sodelovala v akciji ohranjanja mladosti in vitalnosti v oddaji Dobro jutro, ko sem  začela telovadit in se aktivno ukvarjat s sabo, se učiti....So me moji domači debelo gledali , jaz pa sem jim z rahlo slabo vestjo razlagala, da moram to početi " službeno "...Do takrat si nisem nikoli vzela časa zase! Danes kdaj pa kdaj slišim, kako po tihem reče kdo izmed njih : " Res je čudna " ali pa " Odkar toliko bere in se druži s temi ljudmi ima čisto oprane možgane " ...Karkoli rečejo, dejstvo je, da sem na dobri poti, da se počutim dobro , da se spreminjanja ne bojim ! So pa bili časi polni trpljenja ! Na drugi strani mesta je živela zenska, ki sem jo skozi njeno težko zgodbo občudovala, podpirala in z njo sočustvovala ! Kdaj pa kdaj sva se v težkih časih srečali in se spraševali, potem sva obe odšli iz mesta in danes živi na drugi strani hriba, močnejša, svetlejša in bolj modra ! Vse težko je pustila za sabo in nam dala darilo, drobno knjižico, ki bo vsakega, ki si želi sprememb popeljala čez prve, najtežje korake ! Do sebe in sreče, ki jo lahko najdemo le v sebi !!

Skupaj s Sašo Einsidler sta v energičnem, živahnem pogovoru iskali pot do sebe! Oglejte si posnetek pogovora in solze Saše Einsiedler ob ponovnem snidenju prijateljic!