Zvezdana Mlakar: "Nasvidenje, Dobro jutro!"

Nova oddaja "Zvezdana" prvič v soboto, 27. 6., ob 22.30 na 2. programu Televizije Slovenija!"Lepo, dobro jutro, dragi moji, gledalke in gledalci ! Obljubila sem si, da bom to nase zadnje skupno jutro, poskušala napolniti z ljubeznijo in veseljem! Mi bo uspelo ?

 

Vse kar je bilo povezano s petkovimi jutri v zadnjih 2 letih, je bilo lepo, zanimivo, navdihujoče ! Zakaj imam tako neskončno rada pogovore, zakaj v vsakem človeku vidim njegovo enkratnost, zakaj sem z vašo pomočjo stopila na pot raziskovanja življenja, ne vem, vem pa, da ste tudi vi, moji gledalci , lačni lepega, dobrega in lačni sprejetja ! Pravkar sem prebrala 40 pravil ljubezni: »Vse in vsakdo je povezan skozi nevidno mrežo zgodb. Če se zavedamo ali ne, vsi smo del tihega pogovora. Ne škoduj! Vadi sočutje! In ne opravljaj za nikogaršnjim hrbtom - tudi nedolžne opazke ne daj! Besede, ki pridejo iz naših ust ne izginejo, ampak so za vedno shranjene v neskončnem prostoru in bodo prišle, ko bo treba, k nam nazaj! Bolečina enega nas vse prizadene. Veselje enega človeka vsem narise nasmeh na ustnice!«

 

Zelo si želim , da se poslovimo z ljubeznijo v srcu! Sicer pa se samo iz petkovega jutra selim v sobotno noč ! Za beli, visok dan, bo preteklo se nekaj vode! Vaša pozornost in ljubezen, me podpirata, vi mi dajete moč in vero, da sem na pravi poti, da vas zanima iskrenost, da vas zanimajo pogovori, ki odpirajo srca in vrata naših življenj na široko!", je v zadnjem uvodniku zapisala Zvezdana! 

 

Zvezdana v svoji zadnji oddaji Dobro jutro do zadnjega ni vedela, kdo se bo usedel na tribuno, kdo so njeni gostje! Nato pa so se odprla vrata studia in vstopili so Zvezdanin gostje, ljubi in bližnji! Zvezdano so v studiu presenetili: Zvezdanina mama Terezija Mlakar, Maja Martina Merljak, Nina Valič, Marjan Ogorevc, Varja Kališnik, Maja Debevc, Nina Jeralič, Mojca Majerle, Ana Drevenšek, Gašper Grošelj, Jana Pristovšek in Zoran Železnikar! Kliknite na video in so oglejte najbolj čustveno oddajo Zvezdana! 

Zvezdana Mlakar odkrito in osebno o vzgoji

Zvezdana z izvajalkama programa "Neverjetna leta" o tem, da čarobnih sirupov proti žlehtnobi ni!"Dobro jutro, drage moje gledalke in gledalci ! Za nami je vroč in sončen teden, ki napoveduje poletje, ki obljublja dopust in jaz se ga, iskreno, veselim! Pa imam razlog za veselje! Pa vi ? 
 
Sem mama treh sinov, samo eden je še doma in ko premišljujem o svojem življenju, vam priznam, da se mi sanjalo ni, da bo njihova vzgoja ena najtežjih stvari v mojem življenju! Ko vidim mlade starše, kako se veselijo otrok, me sicer prime, da bi modrovala, da se morajo na starševstvo pripraviti, pa se vedno zadržim! Ker vem, da ne bo nič pomagalo! Ko so bili moji fantje majhni, z njimi nisem imela težav! Mogoče sem s prvorojenim se veliko debatirala, pri drugih dveh pa za to ni bilo več časa. Se pa spomnim,da se vzgojnih ukrepov nisem držala, zdelo se mi je neskončno naporno vztrajati pri prepovedi, na primer, da en teden ni televizije! Ali pa razmišljati s katerim vzgojnim ukrepom postaviti mejo! Trdno sem verjela v " dobro besedo ", dokler se v puberteti niso začele težave!  Takrat sem z grozo ugotovila, da me fantje ne jemljejo prav resno in da sem vsega kriva jaz! Da moj lastni mož prihaja iz druge galaksije in da se pri vzgoji pravzaprav v ničemer ne strinjava! To so bili časi, ko sem bila najbolj sama in nesrečna ! A so minili, čeprav grenak okus ostaja! Ko pa opazujem današnje starše in otroke, ugotavljam, da so bili naši problemi takrat pravzaprav mala malica… Danes starše komandirajo že cisto majhni otroci, starši bežijo... v delo...  Mislim, da imamo pri vzgoji naših otrok velik problem ! 
 
Zato sem bila neskončno vesela, ko sem brala o projektu " Neverjetna leta ", ki konkretno pomaga staršem pri vzgoji otrok! Ne samo z nasvetom, s katerim se potem boriš se sam, temveč s spreminjanjem načina našega razmišljanja! Saj imamo vsi enake in podobne težave, torej nismo sami!  V studiu sta se mi danes pridružili defektologinja in  psihologinja, voditeljici programa  "Neverjetna leta",  Nadja Prevolnik, prof. def., in Tanja Jazbec, univ. dipl. psih.!", pravi Zvezdana! 
 
 
Kliknite na video in si oglejte zanimiv pogovor z obema voditeljicama programa "Neverjetna leta" in tudi z vami, gledalci oddaje Dobro jutro! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zvezdana Mlakar z Danajo Lorenčič odkrito o anoreksiji!

Danaja Lorenčič, avtorica knjige "Ana v meni", o dobrem desetletju boja z anoreksijo."Lepo in dobro jutro, drage moje gledalke in gledalci! To lepo junijsko jutro bi sem vam rada zahvalila, za vašo podporo, za vase potrpljenje z mano in vse vase pohvale ! Zahvaljujem se za vaša pisma, čestitke, drobna darilca, za vašo pozornost, zahvaljujem se Jožici, Marici, Ivanki, Slavki, Cirili, Dragici, vsem, ki me spremljate na Facebooku in vsem, ki me vzpodbujate! Hvala!

 

Besede "hvala", "prosim", "oprosti", mi niso nikoli šle težko z jezika! Biti pridna, vsem ustreči, pozabiti nase, so merila po katerih sem živela večino svojega življenja! Tega v celoti nikoli ne bom izbrisala, dolga leta sem bila sama sebi najstrožji kritik, pohvale nisem znala sprejeti, pa ceniti sebe in svoje delo tudi ne ! Se spomnim, kako sem delala sprejemni izpit na Akademiji! Bilo je neskončno stresno nastopati med množico, z vsakim izmed njih tekmovati, da bom sprejeta na igralsko šolo jaz in ne oni, stati pred strogo komisijo in dati vse od sebe! Naše nastope so tudi snemali in takrat se mi sanjalo ni, kako to zgleda, slišala sem samo šepetanje snemalcev in nesamozavestna kot sem bila, sem bila prepričana, da me kritizirajo in se mi posmehujejo! Sprejemne izpite sem, kot vidite, naredila uspešno in čez kakšen mesec sem izvedela, kaj so snemalci šepetali! Hvalili so me, češ, poglej jo kako je talentirana!

 

Z mojo tokratno gostjo imava nekaj skupnega, obe sva bili pridni, zelo pridni ! Obe sva morali skozi težke  izkušnje, da  sva spoznali, da je želja vsem ugajati nesmiselna! Mene je iz te zablode potegnila ustvarjalnost, kaj pa njo ? Tudi njo, Danaja Lorenčič je napisala knjigo ! Sicer pa naj vam ona sama pove svojo zgodbo! Zgodbo, ki lahko pomaga tudi vam!, pravi Zvezdana. Oglejte si pogovor in izkušnjo vredno vaše pozornosti! 

 

Tekst: Zvezdana Mlakar, uredila T.B.