Zadnji lunin krajec, astrološki nasveti Gaie Asta

Astrološki nasveti od 26. marca do 1. aprila 2016!

Pomladno obdobje luninega mrka je naposled za nami, tik pred luninim mrkom se je zgodil še en hujši teroristični napad v Evropi, tudi zaradi tega ogroženost ne bo minila, saj se vse stvari, ki se dogajajo med mrki običajno prenašajo še v prihodnost. Drugače je na osebni ravni, kar ste zaključili, dovršili, se bo dejansko tudi zaključilo in skladno, z lunino rastjo, v prihodnjem mesecu bo tudi za vas pomenilo začetek nečesa novega. Pomladno obdobje, sta torej pospremila popolni sončev mrk in delni lunin, od katerih noben ni bil viden pri nas, smo pa ravno tako čutili vpliv. Ovnov mesec je tudi mesec vstajenja, običajno je to zadnji krajec po prvem ščipu v ovnu. Pomeni pa uresničevanje zimskih idej in delovanja. Danes sicer praznik zaradi svoje zunanje podobe, izgublja svoj prvotni pomen, preživljali naj bi ga v meditaciji, povezovanju z zemljo in vesoljem. Pri tem gre za vstop v svetli del leta, vstajenje se praznuje na severni polobli in je hkrati tudi najpomembnejši krščanski praznik. Ponovno opozarjam, da se približujemo aprilu, ki bo astrološko izjemno dober in prebojen mesec, predvsem opazujte padanje lune v ovnu in začetek njene rasti do naslednjega ščipa, obdobje v katerem se res posvečajte stvarem, ki jih želite vzpodbujati, saj vam bo astrološko vesolje pri tem stalo ob strani in bo vsak vaš trud nekaj krat okrepljen. Narava se pripravlja na eksploziven rastni impulz, ki nastopi takoj po veliki noči. Po biodinamiki se zemljo, pred Veliko nočjo pusti počivat in se začne sejati takoj, po veliki noči. Glede rastlin se ravnate po potovanju sideralne lune. Dnevi so primerni za nabiranje sveže, divje hrane, upoštevajte, da morate vedno puščati določen odstotek rastlin neokrnjen in jim s tem omogočiti, da se lahko še naprej razmnožujejo.

 

Pripravljajte tudi pomladna zelišča in urejujte vrt. Prav tako pripravljajte zaloge vode, za zalivanje, ki jo boste potrebovali poleti. V tem tednu Merkur ustvarja zanimive povezave, komunikacija bo odprta, Merkur bo tudi prinašal dobre ideje, dobre novice, realizacija bo v polnem teku.

 

Sobota, 26.3.

Luna v škorpijonu, Sonce tri-gon Mars in Venera sekstil Pluton, družaben in dinamičen dan, prinaša dobre novice, obeta uspeh na področjih v katere ste vlagali veliko energije.

 

Nedelja, 27.3.

Luna v škorpijonu je v trigonu z Venero, lep dan za druženje in ljubezen. V zraku bo ustvarjalna energija, priložnosti za klepet, sprostitev in zabavo. Naj poudarim, da je čas praznikov tudi čas druženja in sprostitve.

 

Ponedeljek, 28.3.

Luna v strelcu bo v konjunkciji z Marsom, danes bomo imeli veliko energije, prinaša nova spoznanja, naše akcije gredo v pravilni smeri, primerno za športne aktivnosti, ter druženje in delo na vrtu. Vseeno bodimo pazljivi, Luna konjunkcija Mars je vseeno močan aspekt, izogibajmo se konfliktnim situacijam.

 

Torek, 29.3.

Luna v strelcu naredi veliko aspektov, nekoliko dinamičen dan, namenjen pospravljanju, pomladanskem čiščenju,  zlasti do 15. ure, je dober čas za urejanju papirjev,  Luna je v trigonu z Merkurjem.

 

Sreda, 30.3.

Luna v praznem teku, a vseeno veliko dogajanja, Merkur je dosegel trigon z Saturnom, zato bo omogočal zbrano delo, z veliko koncentracije, a hkrati se bodo stvari blokirale, saj bo veliko urejanja zadev. Vse, kar je temeljno povezano z vašo izvorno energijo, se bo dobro manifestiralo, drugo ne. Merkur je v kvadratu s Plutonom, gre za nekakšno čiščenje, odvečnih energij, dejavnosti in potreb.

 

Četrtek, 31.3. Zadnji lunin krajec

Danes je izjemno močna energija, zadnji lunin krajec in Merkur v konjunkciji z Uranom. Odlična energija, pravi premik, poskrbite tudi za zdravje, bodite mirni in v meditaciji, kajti odpirajo se vrata do pomembnih idej. V prometu bodite previdni, saj sta oba planeta, Merkur in Uran povezana z planeti.

 

Petek, 1.4.

Luna v kozorogu, dopoldan so dinamične energije, veliko komunikacije, a koncentracija bolj slaba, za nami je naporen delavnik in pred nami čudovit vikend. Lepo ga preživite.

Lunin mrk, astrološki nasveti Gaie Asta

Kaj je zapisano v zvedah od 19. do 25. marca 2016?

Pred nami je teden zelo zanimivih aspektov. 20.3. imamo pomladno enakonočje, sonce bo vstopilo v ovna in začne nov letni ciklus. Poslovimo se od energij zime in vstopimo v obdobje svetlobe. Na nebu se ob ščipu, 23.3., dogodi delni lunin mrk, proti koncu tedna pa se pojavljajo močne energije, manifestacije in večjih sprememb. Zelo zanimiva astrološka dogajanja, ki predvsem označujejo obdobje preobrazbe na osebni ravni, če želite čim bolj zaznati in poglobiti spremembe, ki jih prinaša astrološko vesolje za vas, vam priporočam da se 20. in 21.3. postite, oziroma ste med 20. in 24. na pomladanski dieti. Pomembno je namreč, da zaznamo, kaj nam vesolje sporoča, v zvezi z našo potjo, kariero, osebnostnim razvojem. Če ste v tem obdobju bolj v notranjem miru in dieti, lahko prepoznate informacije, tudi skozi sanje ali intuicijo. Obdobje med mrkoma, se z luninim mrkom seveda zaključuje, sončev mrk je imel večji vpliv na družbeno raven, medtem, ko bo lunin bolj ustvarjal spremembe, na osebni ravni. Vsi dnevi v tem tednu so pomembni, za različne akcije, nove začetke in predvsem ustvarjanje življenja kakor si ga želite, določene stvari lahko zavestno opustite in se posvečate tistemu, kar verjamete, da bo vaša pot v prihodnost. Nuditi si morate v tem tednu čim več notranjega miru, v pozdrav pomladi, je prav tako dobro, da si umijete obraz, roke, skratka da se osvežite z izvirsko vodo, ob dnevu pomladnega enakonočja. Venera bo imela ta teden bolj mistično naravo, Merkur z vstopom v ovna, prinaša novosti, nove informacije, približuje se soncu in prebuja intuicijo. V petek bo Venera v opoziciji z Jupitrom, to je aspekt, ob katerem ne priporočam nakupov, ker se lahko izkažejo za nepravilne.

 

Prav tako, ob času luninega mrka, priporočam previdnost na cesti, previdnost v prometu in pri delu. Pijte čim več sveže vode. V nedeljo bo sonce vstopilo v ovna. Ovnovo znamenje predstavlja rdečo iskro, začetni plamen, ki je po svoji naravi občutljiv, vendar ima jasen namen. V času ovna klijejo semena, zelena sila narave, začne svoj intenziven impulz. Sonce je v marcu na višku in je tudi zato, za kožo zelo nevarno, vselej v obdobju okoli ščipa, nadvlada vse ostale energije, da moč, pogum in pokaže na jasno pot. Ovni so dobro srčni, z izraženo neustrašno borbenostjo, v njihovem življenju prevladuje trma in odločenost, gredo vedno naprej in se ne ozirajo na druge. To je tudi srž pomena njihovega življenja, saj s svojim vedenjem tako premikajo meje in odkrivajo nove nikoli shojene poti. So pionirji, bodisi v načinu življenja, čustvovanja, tehnologiji, izumiteljstvu. Običajno začenjajo vse večje projekte, ki jih po naravni poti, kasneje zapolnjujejo in prevzamejo druga astrološka znamenja. V splošnem je za ovne pomembno, da kljub vsemu najdejo svoj notranji mir in najdejo sočutje v odnosih.

 

Sobota, 19.3.

Luna v levu, trigon Uran. Danes je dober dan za intelektualno delo, prinaša dobre rešitve, problemov, na katerih delate. Prav tako vas vzpodbudi, da zagrabite za delo, ki ste ga do zdaj zanemarjali.

 

Nedelja, 20.3. Enakonočje

Sonce danes vstopi v ovna, zelo zanimivi aspekti, ki prinašajo spoznanje, intuicijo, energijsko zelo poseben dan. Venera je v konjunkciji z Neptunom, čez dan bomo bolj družabni, dovzetni na želje in potrebe soljudi, lep in čustveno nabit dan bo.

 

Ponedeljek, 21.3.

Luna v devici bo v opoziciji z Neptunom in Venero. Občutek boste imeli, da so vaši načrti popolnoma nemogoči, vendar vam priporočam, da sledite svojim idealom, saj bo opozicija popustila in vam bodo stvari postopoma spet jasne.

 

Torek, 22.3.

Smo dan pred Ščipom, Luna potuje skozi devico, ves dan ne naredi nobenega aspekta. Vendar dan ne bo miren, povzročal bo čustveni in mentalni nemir, kakor sem že povedala, je dobro, da v teh dneh negujemo notranjo tišino, da se lahko vse stvari na pravilen način posedejo in zložijo, da bo dobro za vse.

 

Sreda, 23.3. Ščip, v obliki Luninega mrka, ob 13.uri

Danes so pomembni aspekti, ki prebujajo najverjetneje bomo točno na pravem mestu, ob pravem času, za prave premike. Stvari, za katere smo dolgo vlagali energijo, se bodo začele udejanjati.

 

Četrtek, 24.3.

Tudi dan po Luninem mrku bodite pazljivi na delu in v prometu, stvari se bodo dogajale hitro, lahko vam uide kakšna pomembna podrobnost, Posvečajte se delu, v katerem ste srečni,m za katerega čutite, da je vaše poslanstvo.

 

Petek, 25.3.

Dinamični aspekti, ne poskušajte storiti preveč stvari hkrati, ker bo učinek slabši. Prav tako dan ni primeren za nakupe, primeren je za delo z rastlinami, kljub temu, da bo tudi vremensko dinamičen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Med dvema mrkoma, astrološki nasveti Gaie Asta

Astro barometer med med 12. in 18. marcem 2016!

Tokratni Sončev mrk, kakor po spisku uresničuje vse, kar sem napovedala v letnih napovedih, za letošnje leto, saj ima zelo izrazite, nedvoumne aspekte, povzročil je tresenje tal v Indoneziji (nekoliko pred mrkom) in natanko na dan mrka zapiranje mej in pavšalno urejanje begunske krize. Upam, da se ne bo nadaljevalo v tem tempu, saj nas bo sicer zaradi tega mrka, še precej bolela glava. Merkur bo v opoziciji z Jupitrom, družbena situacija se bo zaostrovala, na mejah bo vršalo.

 

Kar se osebne ravni tiče, je prav obdobje med dvema mrkoma naravnost odlično, za zaključevanje neke življenjske poti in začetek novega ciklusa. Z drugimi besedami, določena karma se lahko zaključi in zaživite lahko na novo, se usmerite v novo področje, menjate službo, kariero, se osvobodite nečesa starega. Skratka na osebni ravni so energije, ki jih povzroča Sončev mrk, v konjunkciji s Kironom veliko bolj prijazne, kakor se izražajo v družbeni sferi. Kiron sicer predstavlja točko naše največje ranljivosti, skozi katero se prekopljemo do jasnega sporočila, osebne sreče, ugotovimo lahko na katerem področju lahko pomagamo drugim, seveda se tudi osvobodimo strahov, bolečine in žalosti, ki nam jih predstavlja, Kiron. Transformacijsko obdobje sicer čutijo vsa znamenja zodiaka, še posebno pa bo vplivalo na ribe in ovne, kjer se oba mrka dogodita. Sončev mrk se je dogodil na 18.stopinji rib,  Lunin mrk bo ob Ščipu,  23.3.  na osi 3. stopinje ovna in tehtnice.

 

Vmesno obdobje je odlično za pospravljanje, urejanje, čiščenje, ter osvobajanje od načinov obnašanja, ki ste jih v življenju prerasli. Zelo primeren čas je tudi, da se začnete učiti ali študirati nekaj, kar ste si že dalj časa želite, skratka osvobodite se prtljage in vstopate v novo obdobje. Dobrodošle so tudi spremembe, na področju zdravja in prehranjevalnih navad, opuščate lahko hrano živalskega izvora in vstopite na pot bolj zdravega in naravi prijaznejšega prehranjevanja. Zavedajmo se, da s svojimi dejanji ustvarjamo prihodnost, sploh s škodljivimi in ponavljajočimi navadami povzročamo škodo sebi in planetu, zato se lahko marsičesa osvobodimo. Tehnološki razvoj bo v letošnjem letu doživel kar nekaj skokov, kar spet nakazuje Sončev mrk. Seveda pa življenje vsekakor ni zreducirano samo na tehnološki razvoj, vendar ga opredeljuje predvsem naša sposobnost empatije v odnosih in ravno to je področje, s katerim se bomo soočali v času, med dvema mrkoma!

 

Sobota, 12.3.

Luna v znamenju bika, dan ima dobre aspekte, sekstil z Neptunom in Merkurjem, poleg prijetnega in sproščenega druženja s prijatelji ali družino, kliče po delu na zemlji, na vrtu, lahko tudi pospravljanje in čiščenje, skratka nekaj konkretnega, saj bodo spet sledili mokri dnevi, ko večina teh dejavnosti ne bo mogoča.

 

Nedelja, 13.3.

Luna bo še dopoldan potovala skozi bika, zvečer bo vstopila v komunikativne dvojčke. Pred nami je še en lep, harmoničen dan, primeren za urejanje zadev in komunikacijo, napolnite se z energijo, poskrbite, da dovolj časa preživite na svežem zraku, saj prihodnji dnevi ne bodo lahko.

 

Ponedeljek, 14.3.

Luna v dvojčkih bo v slabih aspektih, z Marsom, Neptunom, Merkur kvadrat Saturn je aspekt, ki bo pokazal na nekončane zadeve, pošteno boste morali zavihati rokave in se spoprijeti z izzivi. Venera kvadrat Mars, vpliva na odnose, nagnjeni boste h konfliktu in precej razdražljivi. Negativnim čustvom se izogibajte, saj nikomur ne koristijo.

 

Torek, 15.3. Prvi Lunin krajec

Merkur bo v opoziciji z Jupitrom, družbena situacija se bo zaostrovala, na mejah bo vršalo. Na osebni ravni še vedno rešujete zadeve, ki jih morate pripeljati do konca. Ob 18.uri bo prvi Lunin krajec, ki bo še otežil sporazumevanje.

 

Sreda, 16.3.

Luna v raku je v trigonu z Venero in Neptunom. Dan ima sicer dobre aspekte, vendar vas lahko zavedejo nenavadne situacije, nekaj več optimizma bo in uspeli boste zaključiti del tega, kar vam je teden prinesel. Vreme bo spet muhasto, kot se za Luno v raku spodobi.

 

Četrtek, 17.3.

Nevarni aspekti so, bodite previdni, Luna v raku doseže opozicijo s Plutonom in kvadrat z Uranom. Kar se tiče ogroženosti, bo spet nevarna stopnja. Vendarle le bo vaše vztrajanje prineslo prve rezultate, stvari se bodo odvijale po načrtu.

 

Petek, 18.3.

Luna vstopi v leva, kjer bo v trigonu z Marsom. Stvari se bodo povezale in združile v nek skupni imenovalec, dobri odnosi, povezanost v ekipah, prijateljskih krogih, športu. Priporočam sproščene odnose in dovolj gibanja na svežem zraku.

 

 

NAGRADNA IGRA

Nagradna igra "Zbudi se, Slovenija! "

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

ZBUDI SE, SLOVENIJA 3. maj 2018

Pravila nagradnih iger
SODELUJ