Med dvema mrkoma, astrološki nasveti Gaie Asta

Astro barometer med med 12. in 18. marcem 2016!

Tokratni Sončev mrk, kakor po spisku uresničuje vse, kar sem napovedala v letnih napovedih, za letošnje leto, saj ima zelo izrazite, nedvoumne aspekte, povzročil je tresenje tal v Indoneziji (nekoliko pred mrkom) in natanko na dan mrka zapiranje mej in pavšalno urejanje begunske krize. Upam, da se ne bo nadaljevalo v tem tempu, saj nas bo sicer zaradi tega mrka, še precej bolela glava. Merkur bo v opoziciji z Jupitrom, družbena situacija se bo zaostrovala, na mejah bo vršalo.

 

Kar se osebne ravni tiče, je prav obdobje med dvema mrkoma naravnost odlično, za zaključevanje neke življenjske poti in začetek novega ciklusa. Z drugimi besedami, določena karma se lahko zaključi in zaživite lahko na novo, se usmerite v novo področje, menjate službo, kariero, se osvobodite nečesa starega. Skratka na osebni ravni so energije, ki jih povzroča Sončev mrk, v konjunkciji s Kironom veliko bolj prijazne, kakor se izražajo v družbeni sferi. Kiron sicer predstavlja točko naše največje ranljivosti, skozi katero se prekopljemo do jasnega sporočila, osebne sreče, ugotovimo lahko na katerem področju lahko pomagamo drugim, seveda se tudi osvobodimo strahov, bolečine in žalosti, ki nam jih predstavlja, Kiron. Transformacijsko obdobje sicer čutijo vsa znamenja zodiaka, še posebno pa bo vplivalo na ribe in ovne, kjer se oba mrka dogodita. Sončev mrk se je dogodil na 18.stopinji rib,  Lunin mrk bo ob Ščipu,  23.3.  na osi 3. stopinje ovna in tehtnice.

 

Vmesno obdobje je odlično za pospravljanje, urejanje, čiščenje, ter osvobajanje od načinov obnašanja, ki ste jih v življenju prerasli. Zelo primeren čas je tudi, da se začnete učiti ali študirati nekaj, kar ste si že dalj časa želite, skratka osvobodite se prtljage in vstopate v novo obdobje. Dobrodošle so tudi spremembe, na področju zdravja in prehranjevalnih navad, opuščate lahko hrano živalskega izvora in vstopite na pot bolj zdravega in naravi prijaznejšega prehranjevanja. Zavedajmo se, da s svojimi dejanji ustvarjamo prihodnost, sploh s škodljivimi in ponavljajočimi navadami povzročamo škodo sebi in planetu, zato se lahko marsičesa osvobodimo. Tehnološki razvoj bo v letošnjem letu doživel kar nekaj skokov, kar spet nakazuje Sončev mrk. Seveda pa življenje vsekakor ni zreducirano samo na tehnološki razvoj, vendar ga opredeljuje predvsem naša sposobnost empatije v odnosih in ravno to je področje, s katerim se bomo soočali v času, med dvema mrkoma!

 

Sobota, 12.3.

Luna v znamenju bika, dan ima dobre aspekte, sekstil z Neptunom in Merkurjem, poleg prijetnega in sproščenega druženja s prijatelji ali družino, kliče po delu na zemlji, na vrtu, lahko tudi pospravljanje in čiščenje, skratka nekaj konkretnega, saj bodo spet sledili mokri dnevi, ko večina teh dejavnosti ne bo mogoča.

 

Nedelja, 13.3.

Luna bo še dopoldan potovala skozi bika, zvečer bo vstopila v komunikativne dvojčke. Pred nami je še en lep, harmoničen dan, primeren za urejanje zadev in komunikacijo, napolnite se z energijo, poskrbite, da dovolj časa preživite na svežem zraku, saj prihodnji dnevi ne bodo lahko.

 

Ponedeljek, 14.3.

Luna v dvojčkih bo v slabih aspektih, z Marsom, Neptunom, Merkur kvadrat Saturn je aspekt, ki bo pokazal na nekončane zadeve, pošteno boste morali zavihati rokave in se spoprijeti z izzivi. Venera kvadrat Mars, vpliva na odnose, nagnjeni boste h konfliktu in precej razdražljivi. Negativnim čustvom se izogibajte, saj nikomur ne koristijo.

 

Torek, 15.3. Prvi Lunin krajec

Merkur bo v opoziciji z Jupitrom, družbena situacija se bo zaostrovala, na mejah bo vršalo. Na osebni ravni še vedno rešujete zadeve, ki jih morate pripeljati do konca. Ob 18.uri bo prvi Lunin krajec, ki bo še otežil sporazumevanje.

 

Sreda, 16.3.

Luna v raku je v trigonu z Venero in Neptunom. Dan ima sicer dobre aspekte, vendar vas lahko zavedejo nenavadne situacije, nekaj več optimizma bo in uspeli boste zaključiti del tega, kar vam je teden prinesel. Vreme bo spet muhasto, kot se za Luno v raku spodobi.

 

Četrtek, 17.3.

Nevarni aspekti so, bodite previdni, Luna v raku doseže opozicijo s Plutonom in kvadrat z Uranom. Kar se tiče ogroženosti, bo spet nevarna stopnja. Vendarle le bo vaše vztrajanje prineslo prve rezultate, stvari se bodo odvijale po načrtu.

 

Petek, 18.3.

Luna vstopi v leva, kjer bo v trigonu z Marsom. Stvari se bodo povezale in združile v nek skupni imenovalec, dobri odnosi, povezanost v ekipah, prijateljskih krogih, športu. Priporočam sproščene odnose in dovolj gibanja na svežem zraku.

 

 

Vpliv sončevega mrka, astrološki nasveti Gaie Asta

Astrološki nasveti od sobote, 5. marca, do petka, 11. marca!

Čaka nas zelo dinamičen teden, s popolnim sončevim mrkom, ki bo v sredo, 9.3. Pri nas ne bo viden, viden bo na območju Pacifika, prek Indonezije, do zahodne obale ZDA. V Indoneziji je že sprožil potres, verjetnost potresov pa bo povečane na zahodni obali ZDA, še tri mesece. Močan saros 130 je ciklus, ob katerem beležimo zgodovinsko vidnejše premike ali spremembe, kar ustreza tudi času volitev, v ZDA, ter demografskim krizam na področju Evrope.

 

Mrk bo v konjunkciji s Kironom, kar naj bi prineslo nekaj več možnosti, za tako imenovano notranjo preobrazbo, torej v času od Sončevega mrka, do bikove lune v maju, je obdobje primerno za razreševanje nekih življenjskih problemov, notranjo preobrazbo ali sam ozdravljenje, skratka zavoljo tega mrka bo pomlad veliko bolj v znamenju osebnostne preobrazbe in rasti, kot smo vajeni iz prejšnjih let.

 

Pomen prihajajočega mrka vidim predvsem v velikih družbenih premikih in zavedanju, da smo dejansko prišli, kot civilizacija do točke, od katere naprej bomo morali globalno začeti spreminjati svoj način življenja, sicer je jasno, da kot človeški rod ne bomo dočakali konec stoletja. Namreč ozračje se nevzdržno segreva, kar počasi onemogoča življenje in predelavo hrane, na čedalje širših območjih, v prihodnjih desetletjih, bomo morali popolnoma prenehati uporabljati vsa fosilna goriva ter prehrambeno preiti na veganski način prehranjevanja, kajti živalska industrija je izmed vseh največji porabnik naravnih virov in povzročitelj toplogrednih plinov. Zelo sem razočarana, ker se v Sloveniji obnašamo, kakor da sploh ne bi bilo težav z toplogrednimi plini, dobršen del elektrike namreč še vedno pridobivamo s kurjenjem premoga, kar je vsakomur jasno, da ne sodi več v 21.stoletje. Veliko hujše, kot je trenutna begunska kriza, predstavlja spreminjanje podnebnega režima in v zvezi s tem, bi morali posvetiti vsi ljudje na svetu, vsak naslednji trenutek naših življenj, da bi lahko zaustavili ladjo, ki drvi proti katastrofi. Prav to sporoča Sončev mrk, Saros 130, ki je spremljal začetek ognjene dobe in jo zdaj prav tako zaključuje. 

 

Naj se obrnem še na pozitiven vidik! Obetajo se novi izumi, tehnologije, novi načini pridobivanja čiste energije, kot je fuzija, skratka vsi ljudje in vse vlade našega sveta, bi se morali ukvarjati samo še s tem, kako prekiniti uničujočo spiralo, emisij toplogrednih plinov, čeprav se tega ne zavedamo, pravzaprav vsi živimo v izrednih razmerah. Na osebni ravni, v času mrka predvsem negujte notranji mir, saj z ljubeznivostjo, prijaznostjo lahko spremenimo stvari na boljše, negujmo odnose, potrpežljivost in sprejemljivost do soljudi. Zdrava družba temelji na iskrenih odnosih, drobnih korakih ljubeznivosti. Pripravljajte tudi svoj kos zemlje, če jo imate, za zelenjavni vrt, naredite si zalogo vode, za sušno obdobje, predvsem začnite tudi bolj varčno živeti, v smislu emisij, se pravi, ne vozite se po nepotrebnem, poskušajte se uskladiti s sosedi, da lahko opravljate skupno pot z enim avtomobilom in tako aktivno zmanjšujete izpuste. Na družbeni ravno bo mrk seveda na plan prinesel precejšen zalogaj težav v zvezi z migracijami, vendar Evropa se bo s tem mrkom znašla v dobi samo-zdravljenja in samo refleksije, ki bo trajalo tri mesece, da bo vsaj nekoliko bolj učinkovito začela reševati demografske spremembe. Evropa bo morala najti način, da porazdeli breme prosilcev za azil in to se bo zgodilo v po markovskem trimesečnem obdobju, saj je Sonce v konjunkciji s Kironom in Merkur prihaja v konjunkcijo z Neptunom, kar kaže na izbruh virusnih epidemij. Nas pa v prihodnjem deset let-ju čakajo še veliko bolj obsežne migracije, zaradi klimatskih sprememb. Tako, da je čas, ko smo živeli dokaj brez skrbno, prepričani v stabilno prihodnost, za vedno minil, česar se v Sloveniji premalo zavedamo, a dejstvo je, da živimo v rajski deželi, polni zelenja, čeprav že lahko opazujemo, kako se zaradi spremembe klime postopoma spreminjajo drevesne vrste v gozdovih...

 

Sobota, 5. 3.

Dinamična energija bo v zraku, ustvarjalni potencial in nagnjenost h konfliktu, Merkur je v kvadratu z Marsom, previdno v komunikaciji in v prometu. Merkur vstopi v znamenje rib.

 

Nedelja, 6. 3.

Sonce je v kvadratu z Saturnom, še vedno bodo v zraku konflikten energije, vendar je dober dan za organizacijo in pospravljanje.

 

Ponedeljek, 7. 3.

Luna bo v vodnarju, zvečer vstopi v ribi. Humane energije bodo v zraku, dinamične, veliko dogajanja in ustvarjalnih idej. Pazljivo na cesti.

 

Torek, 8. 3.

Dan pred mrkom, Sonce opozicija Jupiter, Luna v ribah kvadrat Saturn. Bodite previdni, danes je povečana nevarnost nesreč, napetosti na mejah bodo naraščale, konfliktna energija.

 

Sreda, 9. 3. Mlaj v obliki sončevega mrka, ob 2.55.

Ob 2.55. uri ponoči, po našem času se je dogodil popoln Sončev mrk, ki bo vplival na družbeni razvoj še tri mesece. Danes bodite mirni, v meditaciji, negujte lepoto v odnosih.

 

Četrtek, 10. 3.

Luna v ovnu, trigon Saturn. Čas realizacije je tukaj, stvari se bodo dobro povezovale med sabo.

 

Petek, 11. 3.

Končno bomo zadihali bolj pomladanski zrak, boljša energija bo v zraku in s tem tudi boljše počutje. Skrbite za imunski sistem.

 

Fotografija: http://www.pd4pic.com/-solar-eclipse-eclipse-moon-annular-eclipse-planet.html

 

 

Zadnji lunin krajec, astrološki nasveti Gaie Asta

Astrobarometer od 27. februarja do 4. marca 2016!

Pred nami je še en teden v znamenju rib, zaznamovan bo predvsem z intenzivnejšim družbenim dogajanjem, veliko informacijami, tudi ogromno dela boste imeli predvsem vsi, ki delate po projektih, saj astrološko vesolje prinaša veliko različnih energij hkrati, in vse v znamenju realizacije, kar pomeni, da se stvari večinoma združujejo, povezujejo in zaključujejo. Energija bo precej kaotična, kar se bo večinoma odražalo na družbeni ravni, ki ji znamenje rib tudi vlada. Merkur je direkten, Jupiter retrograden, kar bo nekoliko upočasnjevalo, sicer uspešen razvoj projektov, Merkur bo vstopil v znamenje rib, katerim vlada Jupiter. Odpiralo se bo veliko različnih možnosti, vse bo v znamenju realizacije, do mlaja, 9.3., ki ga bo zaznamoval tudi popolni sončev mrk v ribah. Omenjam ga že zdaj, ker bo v marsičem pospeševal družbene dogodke, predvsem povezane z vojno v Siriji in begunsko krizo. Sončev mrk bo močneje vplival na razvoj dogodkov in ga doživljam, kot pomembno prelomnico v letošnjem letu, ker se mu že približujemo, bomo v tem tednu lahko približno videli, v katero smer se bodo dogodki odvijali, vendar Saturn v kvadratu z mrkom in Jupiter v opoziciji, govorita o velikih finančnih in političnih preobratih. V tem tednu priporočam, da negujete notranji mir in se čim bolj mirno in zbrano posvečate svojemu delu in postorite čim več, kar se da, saj se bo intenziteta povečevala do mlaja, hkrati z njo bo rasel tudi kaos in bolj boste odlašali, težje boste vse stvari spravili skupaj, do rokov.

 

V naše kraje bo postopoma začela vstopati pomlad, čeprav še vedno v ribah, se bomo meteorološko počasi začeli premikati v ovna, deževja bodo sicer še vedno prisotna, čeprav jih bodo spremljala suha obdobja, ki bodo naposled od mlaja naprej prevladala.

 

Sobota, 27.2.

Luna bo do 12.26. ure v praznem teku, potem bo vstopila v škorpijona, ki nam bo prinesel svežo energijo, v telesu se bodo začeli prebujati pomladanski sokovi, priporočam čim več svežih vitaminskih „smuti-jev“. Celodnevni vpliv bo Merkur sekstil Uran, nosilec novih idej, spoznanj in dogodkov.

 

Nedelja, 28.2.

Luna v škorpijonu, Sonce konjunkcija Pluton. Dobri in ustvarjalni aspekti, poleg vaših ustvarjalnih dejavnosti priporočam tudi dovolj gibanja na svežem zraku, čeprav vreme ne bo naklonjeno, je vseeno dobro, da se sprostite in predihate, saj škorpijon lahko prinese nove energije samo v pripravljeno telo.

 

Ponedeljek, 29.2.

Luna v škorpijonu v kvadratu z Merkurjem in v konjunkciji z Marsom, v škorpijonu. Aspekt z Marsom opisuje nenavadne okoliščine, upor, vzpodbujajo konflikt, težko bo znotraj teh okvirjev najti srednjo pot pri kateri bodo zadovoljni prav vsi.

 

Torek, 1.3.

Luna vstopi v strelca, na osebni ravni bo energija bolj optimistična, stvari  vam ne bodo več tako težke, Venera sekstil Saturn pokazale se bodo dobre rešitve, vendar se bomo o njih težko dogovorili, saj bo morje vseh informacij tudi pri pogovorih se bo porajalo več različnih tem in vprašanj. Skratka dinamične in pozitivne energije, usmerjene k uspešnemu zaključevanju projektov.

 

Sreda, 2.3. Zadnji Lunin krajec

Dinamična energija  zadnjega Luninega krajca bo pomagala k zaključevanju stvari, Luna v konjunkciji s Saturnom, bo omogočala zbranost, sekstil z Venero in trigon z Uranom pa veselje, nekaj novega se poraja. Pomladni sokovi se začno prebujati.

 

Četrtek, 3.3.

Venera sekstitl Uran je aspekt, ki ga bomo čutili ves dan, čeprav bo Luna ob 11.uri vstopila v resnega kozoroga, vreme se bo poslabšalo, v nas pa  bodo še vedno občutki sreče in izpolnjenosti.

 

Petek, 4.3.

Luna v kozorogu, bo v sekstilu s Soncem, v konjunkciji s Plutonom in v kvadratu z Uranom. Zanimiv dan, popoldan nas čakajo večje spremembe vremena, Luna je v padajoči fazi, od zadnjega Luninega krajca, do mlaja, ne boste mogli izpeljati vseh projektov, če se vmes ne boste znali sprostiti, saj smeh je pol zdravja.

 

 

NAGRADNA IGRA

Nagradna igra "Zbudi se, Slovenija!"

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

Kuhajte v kuharskem tekmovanju "Mojca kuha"!

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

Zasejmo ljubezen!

Pravila nagradnih iger
SODELUJ