Bik prinaša ugodne energije, nasveti Gaie Asta

Astrobarometer od 16. do 22. aprila 2016!

Pred nami je prav čudovit teden, astrološko zelo ugoden, tudi klima je postala prijazno pomladanska. Luna bo dvignila energije in nas prebudila iz vseh ostankov zimske otopelosti, telesu pomagate z čim več sveže, presne biološko pridelane zelenjave. Ta teden je še velik impulz rasti, stvari se bodo lepo razvijale, kolikor je to pač v danih družbenih okoliščinah mogoče. Negujte pozitivno energijo v sebi, ljubezen in sočutje. V torek Sonce vstopi v znamenje bika, bikov čas je v naših krajih najlepši del leta, predstavlja obdobje velike rasti, veliki traven. Rastlinje je v sokovih, življenjska sila vzbrsti v vsej svoji veličini. Bik je bil prav zaradi tega in marsikje še danes označen, kot sveta žival, s pomenom plodnosti, bogastva in življenjske sreče.

 

Okoli  ozvezdja Bika, se tudi nahajajo energijsko zelo pomembne zvezde Pleade in Sirius. Prav slednji je pomemben v zdravljenju, polnjenju z energijo in je podporna srečna zvezda. Ljudje, rojeni v znamenju Bika nosijo v sebi ta košček neba, ki sije iz njih, z luknjicami v licih, so videti zadovoljni, pomirjeni in radostni. Biki so tudi topli, pozitivni ljudje, ter dobri prijatelji in prijateljice, iz njih veje optimistični duh. Včasih znajo biti tudi borbeni, v nerazviti obliki se sicer težko razjezijo, vendar ko se, je hudo. Ponavadi imajo Biki kar srečo v življenju, saj so rojeni pod srečno zvezdo, oziroma planetom, vlada jim Venera. Njihov element je zemlja, zato je njihovo idealno življenje v naravi, skoraj nujno morajo imeti kos zemlje, kjer si gojijo svoje rastline. Biki so marljivi in neutrudlljivi, vendar po naravi imajo raje udobno in ležerno poležavanje.

 

Venera, vladarica Bikov je tudi ustvarjalna in se velikokrat na tak način tudi izrazijo.

 

Ta teden imamo še en pomemben dogodek, 17.4., se Mars obrne v retrogradno gibanje. Retrogradni Mars bo do 29.6., upočasnjuje procese, v tem času ni dobro delati pomembnejših akcij, ni dobro vlagati tožb, z nakupom avta, je boljše počakati. Ljudje, predvsem Ovni in Škorpijoni, ki jim Mars vlada so v tem času nepotrpežljivi in preveč impulzivni. V tem času ni dobro spreminjati poti, kajti po 29.6. bi lahko videli, da smo se zmotili. Na družbeni sferi, bo retrogradni Mars, ki bi ga lahko prebrali tudi, kot planet vojne, krepil vojne napetosti in teroristične dejavnosti.

 

Ob ščipu, 22.4., se bo Venera v ovnu srečala v konjunkciji z Uranom, kar vam je lahko odskočna deska, za začetek novega obdobja življenja. Prinesel bo manjše ali večje spremembe, odvisno od vaših želja in pripravljenosti.V svoji naravi bo Ščip prinašal uvide in spoznanja.

 

Sobota, 16.4.

Luna v levu bo v trigonu z Uranom in Soncem. Čudovit dan, s harmoničnimi aspekti, ki vzpodbujajo ustvarjalnost, poglabljajo meditacijo in pomagajo pri študiju.

 

Nedelja, 17.4.

Luna vstopi v devico in Merkur bo v trigonu s Plutonom. Dopoldne bo še bolj sproščeno, popoldan se bodo razvile bolj dinamične energije, tudi vreme se bo spremenilo, Luna prihaja v opozicijo z Marsom, ki se danes obrača v retrogradno gibanje. Danes popoldan vas čaka nekaj več opravil in dinamike.

 

Ponedeljek, 18.4.

Luna v devici in Venera trigon Saturn, dober dan za uradne zadeve, bodite pozitivni in dobro namerni.

 

Torek, 19.4. Sonce vstopi v Bika

Danes bo sonce vstopilo v bika, luna bo v praznem teku, do 13.25, do tedaj se stvari ne bodo premikale naprej, po vstopu lune v tehtnico, bo sicer dinamična in nemirna energija, zaradi Venere, ki bo v kvadratu s Plutonom, vendar se vseeno lahko sprostite, saj bo jutri že boljši dan.

 

Sreda, 20.4.

Luna v tehtnici bo v sekstilu z retrogradnim Marsom in Saturnom. Prava dejanja, ob pravem času, vam bodo vlila samozavest, možne so tudi pomembnejše odločitve in dobri dogovori.

 

Četrtek, 21.4.

Luna bo v praznem teku, za nami je težka noč in vpliv Lune bo manjši, kar vam bo omogočilo nekoliko več koncentracije, čeprav ta dan ne morete pričakovati bistvenih rezultatov.

 

Petek, 22.4., ščip ob 7.25

Luna bo vstopila v škorpijona, ter se srečala v opoziciji  s Soncem v Biku. Čudovit dan, izjemno močna Luna bo ves dan, s pozitivnimi aspekti pomaga, je dobro namerna. Venera bo v konjunkciji s Uranom in na nenavaden način začenja bikov mesec. Naj vam bo to obdobje čim bolj naklonjeno.

 

Fotografija: Public Domain 

 

 

 

 

Zadnji lunin krajec, astrološki nasveti Gaie Asta

Astrološki nasveti od 26. marca do 1. aprila 2016!

Pomladno obdobje luninega mrka je naposled za nami, tik pred luninim mrkom se je zgodil še en hujši teroristični napad v Evropi, tudi zaradi tega ogroženost ne bo minila, saj se vse stvari, ki se dogajajo med mrki običajno prenašajo še v prihodnost. Drugače je na osebni ravni, kar ste zaključili, dovršili, se bo dejansko tudi zaključilo in skladno, z lunino rastjo, v prihodnjem mesecu bo tudi za vas pomenilo začetek nečesa novega. Pomladno obdobje, sta torej pospremila popolni sončev mrk in delni lunin, od katerih noben ni bil viden pri nas, smo pa ravno tako čutili vpliv. Ovnov mesec je tudi mesec vstajenja, običajno je to zadnji krajec po prvem ščipu v ovnu. Pomeni pa uresničevanje zimskih idej in delovanja. Danes sicer praznik zaradi svoje zunanje podobe, izgublja svoj prvotni pomen, preživljali naj bi ga v meditaciji, povezovanju z zemljo in vesoljem. Pri tem gre za vstop v svetli del leta, vstajenje se praznuje na severni polobli in je hkrati tudi najpomembnejši krščanski praznik. Ponovno opozarjam, da se približujemo aprilu, ki bo astrološko izjemno dober in prebojen mesec, predvsem opazujte padanje lune v ovnu in začetek njene rasti do naslednjega ščipa, obdobje v katerem se res posvečajte stvarem, ki jih želite vzpodbujati, saj vam bo astrološko vesolje pri tem stalo ob strani in bo vsak vaš trud nekaj krat okrepljen. Narava se pripravlja na eksploziven rastni impulz, ki nastopi takoj po veliki noči. Po biodinamiki se zemljo, pred Veliko nočjo pusti počivat in se začne sejati takoj, po veliki noči. Glede rastlin se ravnate po potovanju sideralne lune. Dnevi so primerni za nabiranje sveže, divje hrane, upoštevajte, da morate vedno puščati določen odstotek rastlin neokrnjen in jim s tem omogočiti, da se lahko še naprej razmnožujejo.

 

Pripravljajte tudi pomladna zelišča in urejujte vrt. Prav tako pripravljajte zaloge vode, za zalivanje, ki jo boste potrebovali poleti. V tem tednu Merkur ustvarja zanimive povezave, komunikacija bo odprta, Merkur bo tudi prinašal dobre ideje, dobre novice, realizacija bo v polnem teku.

 

Sobota, 26.3.

Luna v škorpijonu, Sonce tri-gon Mars in Venera sekstil Pluton, družaben in dinamičen dan, prinaša dobre novice, obeta uspeh na področjih v katere ste vlagali veliko energije.

 

Nedelja, 27.3.

Luna v škorpijonu je v trigonu z Venero, lep dan za druženje in ljubezen. V zraku bo ustvarjalna energija, priložnosti za klepet, sprostitev in zabavo. Naj poudarim, da je čas praznikov tudi čas druženja in sprostitve.

 

Ponedeljek, 28.3.

Luna v strelcu bo v konjunkciji z Marsom, danes bomo imeli veliko energije, prinaša nova spoznanja, naše akcije gredo v pravilni smeri, primerno za športne aktivnosti, ter druženje in delo na vrtu. Vseeno bodimo pazljivi, Luna konjunkcija Mars je vseeno močan aspekt, izogibajmo se konfliktnim situacijam.

 

Torek, 29.3.

Luna v strelcu naredi veliko aspektov, nekoliko dinamičen dan, namenjen pospravljanju, pomladanskem čiščenju,  zlasti do 15. ure, je dober čas za urejanju papirjev,  Luna je v trigonu z Merkurjem.

 

Sreda, 30.3.

Luna v praznem teku, a vseeno veliko dogajanja, Merkur je dosegel trigon z Saturnom, zato bo omogočal zbrano delo, z veliko koncentracije, a hkrati se bodo stvari blokirale, saj bo veliko urejanja zadev. Vse, kar je temeljno povezano z vašo izvorno energijo, se bo dobro manifestiralo, drugo ne. Merkur je v kvadratu s Plutonom, gre za nekakšno čiščenje, odvečnih energij, dejavnosti in potreb.

 

Četrtek, 31.3. Zadnji lunin krajec

Danes je izjemno močna energija, zadnji lunin krajec in Merkur v konjunkciji z Uranom. Odlična energija, pravi premik, poskrbite tudi za zdravje, bodite mirni in v meditaciji, kajti odpirajo se vrata do pomembnih idej. V prometu bodite previdni, saj sta oba planeta, Merkur in Uran povezana z planeti.

 

Petek, 1.4.

Luna v kozorogu, dopoldan so dinamične energije, veliko komunikacije, a koncentracija bolj slaba, za nami je naporen delavnik in pred nami čudovit vikend. Lepo ga preživite.

Lunin mrk, astrološki nasveti Gaie Asta

Kaj je zapisano v zvedah od 19. do 25. marca 2016?

Pred nami je teden zelo zanimivih aspektov. 20.3. imamo pomladno enakonočje, sonce bo vstopilo v ovna in začne nov letni ciklus. Poslovimo se od energij zime in vstopimo v obdobje svetlobe. Na nebu se ob ščipu, 23.3., dogodi delni lunin mrk, proti koncu tedna pa se pojavljajo močne energije, manifestacije in večjih sprememb. Zelo zanimiva astrološka dogajanja, ki predvsem označujejo obdobje preobrazbe na osebni ravni, če želite čim bolj zaznati in poglobiti spremembe, ki jih prinaša astrološko vesolje za vas, vam priporočam da se 20. in 21.3. postite, oziroma ste med 20. in 24. na pomladanski dieti. Pomembno je namreč, da zaznamo, kaj nam vesolje sporoča, v zvezi z našo potjo, kariero, osebnostnim razvojem. Če ste v tem obdobju bolj v notranjem miru in dieti, lahko prepoznate informacije, tudi skozi sanje ali intuicijo. Obdobje med mrkoma, se z luninim mrkom seveda zaključuje, sončev mrk je imel večji vpliv na družbeno raven, medtem, ko bo lunin bolj ustvarjal spremembe, na osebni ravni. Vsi dnevi v tem tednu so pomembni, za različne akcije, nove začetke in predvsem ustvarjanje življenja kakor si ga želite, določene stvari lahko zavestno opustite in se posvečate tistemu, kar verjamete, da bo vaša pot v prihodnost. Nuditi si morate v tem tednu čim več notranjega miru, v pozdrav pomladi, je prav tako dobro, da si umijete obraz, roke, skratka da se osvežite z izvirsko vodo, ob dnevu pomladnega enakonočja. Venera bo imela ta teden bolj mistično naravo, Merkur z vstopom v ovna, prinaša novosti, nove informacije, približuje se soncu in prebuja intuicijo. V petek bo Venera v opoziciji z Jupitrom, to je aspekt, ob katerem ne priporočam nakupov, ker se lahko izkažejo za nepravilne.

 

Prav tako, ob času luninega mrka, priporočam previdnost na cesti, previdnost v prometu in pri delu. Pijte čim več sveže vode. V nedeljo bo sonce vstopilo v ovna. Ovnovo znamenje predstavlja rdečo iskro, začetni plamen, ki je po svoji naravi občutljiv, vendar ima jasen namen. V času ovna klijejo semena, zelena sila narave, začne svoj intenziven impulz. Sonce je v marcu na višku in je tudi zato, za kožo zelo nevarno, vselej v obdobju okoli ščipa, nadvlada vse ostale energije, da moč, pogum in pokaže na jasno pot. Ovni so dobro srčni, z izraženo neustrašno borbenostjo, v njihovem življenju prevladuje trma in odločenost, gredo vedno naprej in se ne ozirajo na druge. To je tudi srž pomena njihovega življenja, saj s svojim vedenjem tako premikajo meje in odkrivajo nove nikoli shojene poti. So pionirji, bodisi v načinu življenja, čustvovanja, tehnologiji, izumiteljstvu. Običajno začenjajo vse večje projekte, ki jih po naravni poti, kasneje zapolnjujejo in prevzamejo druga astrološka znamenja. V splošnem je za ovne pomembno, da kljub vsemu najdejo svoj notranji mir in najdejo sočutje v odnosih.

 

Sobota, 19.3.

Luna v levu, trigon Uran. Danes je dober dan za intelektualno delo, prinaša dobre rešitve, problemov, na katerih delate. Prav tako vas vzpodbudi, da zagrabite za delo, ki ste ga do zdaj zanemarjali.

 

Nedelja, 20.3. Enakonočje

Sonce danes vstopi v ovna, zelo zanimivi aspekti, ki prinašajo spoznanje, intuicijo, energijsko zelo poseben dan. Venera je v konjunkciji z Neptunom, čez dan bomo bolj družabni, dovzetni na želje in potrebe soljudi, lep in čustveno nabit dan bo.

 

Ponedeljek, 21.3.

Luna v devici bo v opoziciji z Neptunom in Venero. Občutek boste imeli, da so vaši načrti popolnoma nemogoči, vendar vam priporočam, da sledite svojim idealom, saj bo opozicija popustila in vam bodo stvari postopoma spet jasne.

 

Torek, 22.3.

Smo dan pred Ščipom, Luna potuje skozi devico, ves dan ne naredi nobenega aspekta. Vendar dan ne bo miren, povzročal bo čustveni in mentalni nemir, kakor sem že povedala, je dobro, da v teh dneh negujemo notranjo tišino, da se lahko vse stvari na pravilen način posedejo in zložijo, da bo dobro za vse.

 

Sreda, 23.3. Ščip, v obliki Luninega mrka, ob 13.uri

Danes so pomembni aspekti, ki prebujajo najverjetneje bomo točno na pravem mestu, ob pravem času, za prave premike. Stvari, za katere smo dolgo vlagali energijo, se bodo začele udejanjati.

 

Četrtek, 24.3.

Tudi dan po Luninem mrku bodite pazljivi na delu in v prometu, stvari se bodo dogajale hitro, lahko vam uide kakšna pomembna podrobnost, Posvečajte se delu, v katerem ste srečni,m za katerega čutite, da je vaše poslanstvo.

 

Petek, 25.3.

Dinamični aspekti, ne poskušajte storiti preveč stvari hkrati, ker bo učinek slabši. Prav tako dan ni primeren za nakupe, primeren je za delo z rastlinami, kljub temu, da bo tudi vremensko dinamičen.

 

 

 

 

 

 

 

 

NAGRADNA IGRA

Nagradna igra "Zbudi se, Slovenija!"

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

Kuhajte v kuharskem tekmovanju "Mojca kuha"!

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

Zasejmo ljubezen!

Pravila nagradnih iger
SODELUJ