Sonce vstopi v dvojčka, astrološki nasveti Gaie Asta

Budisti praznujejo vesak in ščip v tem času pomembno vpliva tudi na nas!

Sonce je vstopilo v znamenje dvojčka, dvojčki so seveda vesele narave, v življenju jih poznamo kot dobre govornike, povezovalce, saj imajo izjemno hiter um, saj je njihov planet Merkur, ki je najhitrejši med planeti. Seveda jim ne moremo nekaj zaupati, ker imajo dva obraza in ko z enim poslušajo, z drugim že govorijo naprej, to je pač njihova narava. Oni so vendarle glasniki očeta Sonca. Vedeti moramo, da so dvojčki pozitivni ljudje in optimistični, veseli in ustvarjalni, izjemno hitri. Ustvarjajo hitra, toda bežna prijateljstva, sicer je precej odvisno tudi od drugih planetov v osebnem horoskopu. Merkur, ki je vladar dvojčkov predstavlja zdravljenje, komunikacijo, živčni sistem, dvojčke privlačijo poklici v zdravstvu ali novinarstvu ali računalništvu, informatiki. Predvsem so dvojčki rojeni trgovci, saj trgovina spada v območje komunikacije. Merkur je planet, ki se lahko spusti v Had (v svet Plutona) in pride ven popolnoma nepoškodovan, kar pomeni, da se dvojčkov ne morejo dotakniti ali jih poškodovati negativne sile tega sveta.

 

Vesak je budistični praznik, ki ga praznujejo ob ščipu v maju, 21.5. Takarat je princ Sidharta doživel razsvetljenje in postal prebujeni - Buda. To vam pišem zato, ker ima Vesak poseben astrološki pomen, saj preko aspektov, ki jih tedaj Ščip opisuje, lahko predvidimo bistvene razvojne smernice, celotnega leta, na družbeni in osebni sferi. Priporočam, da dan preživite čim bolj umirjeno, da prisluhnete intuiciji in se poskušate čim bolj notranje umiriti, saj ta poseben ščip prinaša informacije o usmeritvah in prioritetah v letu, do prihodnjega Veska. Astrološko lahko preberemo informacije tako na individualni, kakor tudi na družbeni ravni, ker je takoj naslednji dan retrogradni Mars v opoziciji s Soncem in Merkur se obrne v direktno gibanje, pomeni, da se bomo družbeno, oziroma kolektivno morali vprašati o smiselnosti svojega početja in nadaljevati svoje bivanje na drugačen način, kar potrjuje Merkurjev obrat v direktno fazo. Nov začetek ali sprememba. Mars v opoziciji s Soncem ne prinaša ravno vzpodbudnih napovedi, kar se bo poznalo v ekologiji in kmetijstvu, posledice človekovega destruktivnega vpiva na okolje, ter nadaljevanje nasilja na kriznih žariščih, ki mu kar ne bo videti konca. Začaran krog, v katerem se vrtimo, kot globalna civilizacija se vidi po Jupitru, ki je ob vesku na 13. stopinji device in v trigonu z retrogradnim Merkurjem, govori o koncentraciji bogastva in neravnovesju v globalni ekonomiji, ki spodjeda same temelje na katerih temelji sodobna globalna civilizacija. Od vsakega posameznika je odvisno od vaših rojstnih planetov, v splošnem pomenu, pa Vesak daje navodilo, da spremenite odnos do soljudi, začnite spoštovati svoje dragoceno okolje kolektivno, pa bi morala Slovenija začeti načrtno posodabljati kmetijstvo in poskrbeti za čim višjo stopnjo prehranske samooskrbe. Predvsem in najbolj pomembno pa vesak glede na karto Slovenije govori, da bi kakor hitro je mogoče morali začeti spreminjati medsebojne odnose in sodelovanje. Vendar menim, da to preprosto ni mogoče in bodo tudi letos nasveti veska razen za peščico ostali neupoštevani.

 

Po vesku se spustijo prave ideje in prav je, da na nek način pri svojem delu ali karieri obrnete nov list papirja in nadgradite svoje dosedanje delo, ter se začnete veliko bolj resno in odgovorno obnašati predvsem tedaj, ko opravljate svoj poklic, pa karkoli že to pomeni.

 

S ponedeljkom se začne direktni Merkur, obdobje za nove projekte, obdobje, ki bo začelo realizirat vse, kar ste načrtovali, pred začetkom Merkurjeve retrogradne poti. Sredi tedna bo Venera v opoziciji z retrogradnim Marsom, kar pomeni da se bomo znali ali pa se bomo morali znati pravilno ovrednotiti svoje sposobnosti in sprejeti odločitve drugih. Aspekt vzpodbuja konflikt a raje se predajte optimizmu in sprejmite stvari takšne, kot so, ne da bi se borili proti njim.

 

Sobota, 21. 5. 2016; ščip ob 23.15

Luna bo čez dan v praznem teku, kar nam bo omogočilo, da se poglobimo vase in se prepustimo učenju, ki nam ga prinaša nocojšnji Ščip. Zgodil se bo ob 23. uri. Sobota bo zanimiv dan, nekakšne notranje umiritve, še vsakdanje skrbi se bodo umaknile in za nekaj časa potihnile. Ponoči se bo Luna v strečlcu srečala v konjunkciji z Marsom, kar pomeni inkarnacijo moške energije, katera se bo lahko naslednji dan izkazala. Dobesedno to pomeni, da se bo porodila neka ideja ali odločitev in kaj podobnega.

 

Nedelja, 22. 5. 2016

Danes je precej nevaren dan, Merkur se na nebu ustavlja, bodite previdni v prometu. Energije se počasi umirjajo, ravno primeren dan za tovrstne Merkurjeve manevre. Sonce v dvojčkih je v opoziciji z retrogradnim Marsom, v strelcu, kar je načeloma težak aspekt, vendar v sodelovanju z Luno postane delotvoren in nas uči sprejemanja in predaje ali sprostitve.

 

Ponedeljek, 23 .5. 2016

Danes je prvai dan Merkurjeve direktne poti, kar pomeni, da je od danes dalje nastopilo pravo obdobje za podpisovanje pogodb, začetek novih projektov, idej, dela. Luna v strelcu, v trigonu z Uranom nam bo razjasnila nova obzorja, pravi dan za prave začetke.

 

Torek, 24. 5. 2016

 Danes bo bolj napet dan, nič se ne bo premikalo tako, kot bi se moralo. Venera bo v opoziciji z retrogradnim Marsom, konflikt med željami in možnostmi, izogibajte se konfliktom. Raje v sebi negujte ljubezen.

 

Sreda, 25. 5. 2016

Luna v kozorogu v lepih aspektih, intenziven dan, stvari se bodo dogajale v pravi smeri, lahko se zgodijo zanimiva srečanja ali poznanstva.

 

Četrtek, 26 .5. 2016

Luna v praznem teku bo do 16.30., popoldan vstopi v vodnarja. Obeta se zanimivo popoldne in lep večer.

 

Petek, 27. 5. 2016

Retrogradni Mars se bo premaknil nazaj, spet v škorpijona, Luna bo z Saturnom delala zanimivo povezavo, vrnili se bomo v obdobje zaključka zime in lahko končno najdemo rešitev za nekaj, kar smo tedaj pustili odprto.

 

Fotografija: http://www.wpclipart.com/signs_symbol/zodiac/zodiac_clip_art/Gemini.png.html

 

Musaka s cikorijo, recept Matjaža Cotiča

Zanimiva in bolj enostavna različica klasične musake!

Količina Sestavine
ZA MUSAKO POTREBUJEMO 
300 g  cikorije 
večje kuhane krompirje 
malo  soli in popra 
250 g  mocarele buffala 
50 g  masla 
100 g  čebule 

 

ZA LEGIR POTREBUJEMO

jajca 
3 dl  smetane 

 

 

Cikorijo  narežemo. Sesekljamo čebulo, prepražimo in dodamo cikorijo, nato na hitro sotiramo. Kuhan krompir olupimo, narežemo na rezine in položimo na namaščen pekač. Krompir posujemo s tretjino cikorije in tretjino natrgane mocarele. Plasti ponovimo dvakrat.  Začinimo in pečemo 10 minut pri 175°C. Iz jajc in smetane pripravimo legir. Pečeno musako prelijemo s pripravljenim legirjem in z nožem večkrat prebodemo. Še enkrat pečemo v pečici približno 10 minut. 

Bik prinaša ugodne energije, nasveti Gaie Asta

Astrobarometer od 16. do 22. aprila 2016!

Pred nami je prav čudovit teden, astrološko zelo ugoden, tudi klima je postala prijazno pomladanska. Luna bo dvignila energije in nas prebudila iz vseh ostankov zimske otopelosti, telesu pomagate z čim več sveže, presne biološko pridelane zelenjave. Ta teden je še velik impulz rasti, stvari se bodo lepo razvijale, kolikor je to pač v danih družbenih okoliščinah mogoče. Negujte pozitivno energijo v sebi, ljubezen in sočutje. V torek Sonce vstopi v znamenje bika, bikov čas je v naših krajih najlepši del leta, predstavlja obdobje velike rasti, veliki traven. Rastlinje je v sokovih, življenjska sila vzbrsti v vsej svoji veličini. Bik je bil prav zaradi tega in marsikje še danes označen, kot sveta žival, s pomenom plodnosti, bogastva in življenjske sreče.

 

Okoli  ozvezdja Bika, se tudi nahajajo energijsko zelo pomembne zvezde Pleade in Sirius. Prav slednji je pomemben v zdravljenju, polnjenju z energijo in je podporna srečna zvezda. Ljudje, rojeni v znamenju Bika nosijo v sebi ta košček neba, ki sije iz njih, z luknjicami v licih, so videti zadovoljni, pomirjeni in radostni. Biki so tudi topli, pozitivni ljudje, ter dobri prijatelji in prijateljice, iz njih veje optimistični duh. Včasih znajo biti tudi borbeni, v nerazviti obliki se sicer težko razjezijo, vendar ko se, je hudo. Ponavadi imajo Biki kar srečo v življenju, saj so rojeni pod srečno zvezdo, oziroma planetom, vlada jim Venera. Njihov element je zemlja, zato je njihovo idealno življenje v naravi, skoraj nujno morajo imeti kos zemlje, kjer si gojijo svoje rastline. Biki so marljivi in neutrudlljivi, vendar po naravi imajo raje udobno in ležerno poležavanje.

 

Venera, vladarica Bikov je tudi ustvarjalna in se velikokrat na tak način tudi izrazijo.

 

Ta teden imamo še en pomemben dogodek, 17.4., se Mars obrne v retrogradno gibanje. Retrogradni Mars bo do 29.6., upočasnjuje procese, v tem času ni dobro delati pomembnejših akcij, ni dobro vlagati tožb, z nakupom avta, je boljše počakati. Ljudje, predvsem Ovni in Škorpijoni, ki jim Mars vlada so v tem času nepotrpežljivi in preveč impulzivni. V tem času ni dobro spreminjati poti, kajti po 29.6. bi lahko videli, da smo se zmotili. Na družbeni sferi, bo retrogradni Mars, ki bi ga lahko prebrali tudi, kot planet vojne, krepil vojne napetosti in teroristične dejavnosti.

 

Ob ščipu, 22.4., se bo Venera v ovnu srečala v konjunkciji z Uranom, kar vam je lahko odskočna deska, za začetek novega obdobja življenja. Prinesel bo manjše ali večje spremembe, odvisno od vaših želja in pripravljenosti.V svoji naravi bo Ščip prinašal uvide in spoznanja.

 

Sobota, 16.4.

Luna v levu bo v trigonu z Uranom in Soncem. Čudovit dan, s harmoničnimi aspekti, ki vzpodbujajo ustvarjalnost, poglabljajo meditacijo in pomagajo pri študiju.

 

Nedelja, 17.4.

Luna vstopi v devico in Merkur bo v trigonu s Plutonom. Dopoldne bo še bolj sproščeno, popoldan se bodo razvile bolj dinamične energije, tudi vreme se bo spremenilo, Luna prihaja v opozicijo z Marsom, ki se danes obrača v retrogradno gibanje. Danes popoldan vas čaka nekaj več opravil in dinamike.

 

Ponedeljek, 18.4.

Luna v devici in Venera trigon Saturn, dober dan za uradne zadeve, bodite pozitivni in dobro namerni.

 

Torek, 19.4. Sonce vstopi v Bika

Danes bo sonce vstopilo v bika, luna bo v praznem teku, do 13.25, do tedaj se stvari ne bodo premikale naprej, po vstopu lune v tehtnico, bo sicer dinamična in nemirna energija, zaradi Venere, ki bo v kvadratu s Plutonom, vendar se vseeno lahko sprostite, saj bo jutri že boljši dan.

 

Sreda, 20.4.

Luna v tehtnici bo v sekstilu z retrogradnim Marsom in Saturnom. Prava dejanja, ob pravem času, vam bodo vlila samozavest, možne so tudi pomembnejše odločitve in dobri dogovori.

 

Četrtek, 21.4.

Luna bo v praznem teku, za nami je težka noč in vpliv Lune bo manjši, kar vam bo omogočilo nekoliko več koncentracije, čeprav ta dan ne morete pričakovati bistvenih rezultatov.

 

Petek, 22.4., ščip ob 7.25

Luna bo vstopila v škorpijona, ter se srečala v opoziciji  s Soncem v Biku. Čudovit dan, izjemno močna Luna bo ves dan, s pozitivnimi aspekti pomaga, je dobro namerna. Venera bo v konjunkciji s Uranom in na nenavaden način začenja bikov mesec. Naj vam bo to obdobje čim bolj naklonjeno.

 

Fotografija: Public Domain 

 

 

 

 

NAGRADNA IGRA

Nagradna igra "Zbudi se, Slovenija! "

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

ZBUDI SE, SLOVENIJA 3. maj 2018

Pravila nagradnih iger
SODELUJ