So slovenski moški res »mamini sinčki«?

Se vaš sin ali partner pretirano dolgo pogovarja z mamo? Mu mama še vedno kuha, pere, lika?Mladi Slovenci v povprečju zapustijo starše pri dobrih 30 letih, ugotavlja evropski statistični urad. Pravo nasprotje so mladi na Švedskem, Danskem in Finskem, saj od doma odidejo preden dopolnijo 23 let. Je kriva država, ki ne omogoča osamosvojitve, je kriva vzgoja oz. odnos z mamo ali so razlogi kje drugje? O tem smo se pogovarjali z odličnimi gosti in z vami, našimi gledalci. Z nami so bili psihiater in psihoanalitik dr. Matjaž Lunaček, pisateljica Azra Širovnik, člani društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink in kandidati za Mistra Slovenije. 

 

"Slovenija zagotovo gre v finale Evrovizije!"

Tako je reklo 90% naših gledalcev in gostje v studiu – nekdanji predstavniki Slovenije na Evrovizij!Z nami so bili Regina, Alenka Gotar, Nuša Derenda, Darja Švajger, Tomaž Mihelič, Alex Volasko, Tinkara Kovač, Matjaž Vlašič, Samo Koler in Andrej Hofer. Z nami pa ste bili tudi gledalci oddaje Dobro jutro, oboževalci tekmovanja za Pesem Evrovizije! Hvala, da ste se nam pridružili v tako velikem številu! 

 

Zakaj je Evrovizija med najbolj gledanimi nešportnimi dogodki v svetovnem merilu? Kaj je Evrovizijo obdržalo celih 60 let? Je res v ozadju moč denarja, podkupnin in politike? Je res v ozadju gejevski lobi? Podiramo tabuje in iščemo iskriva in tehtna mnenja. Poglejte, kaj smo povedali! 

Bi imeli partnerja, ki je od vas starejši ali mlajši 20 let?

Tema, ki buri duhove in izvablja deljena mnenja - prisegate na mlajšega ali starejšega partnerja?Imate partnerja? Je starejši ali mlajši od vas? Svetovno znanih parov, kjer je moški bistveno starejši od ženske, je veliko. Zadnje čase naj bi bil trend sicer obraten - sodobne zrele ženske naj bi si čedalje pogosteje izbirale mlajše moške. Priljubljena hrvaška zvezdnica Severina je nedavno priznala, da ljubi 15 let mlajšega moškega! »Zaljubljena sem do ušes, zdi se mi, kot da sva skupaj že vse življenje.«, pravi Severina. Zvezdnica Madonna je izbrala 30 let mlajšega partnerja, ravno tako BeyoncéJennifer Lopez in Heidi Klum.

Imate predsodke pred takšnimi zvezami ali se vam zdi, da ljubezen ne pozna meja z leti? V studiu oddaje Dobro jutro smo gostili dva para, ki ju zaznamuje velika razlika v letih. Z nami so bili Jadranka Oblak, Marko Oblak in Vili Resnik. Svoje izkušnje je z nami delilo veliko gledalcev. Oglejte si zanimivo Poroto oddaje Dobro jutro!