Slovenija, Hrvaška in morje

Več kot polovica Slovencev na dopust odhaja na Hrvaško. Ste med njimi tudi vi? Zakaj greste na Hrvaško? Kakšni gostitelji so Hrvati, prijetni ali ne? Je res, da so naši odnosi skrhani in slabi, ali je to samo stereotip?

 


O slovensko-hrvaških odnosih smo se pogovarjali v polnem studiu gostov. Z nami so bili predstavniki Društva slovensko-hrvaškega prijateljstva, predstavniki Slovenskega kulturnega društva Ajda iz Umaga ter župan občine Novigrad. Tudi gledalci ste povedali svoje mnenje. Če ste vročo debato zamudili, si jo poglejte na priloženi povezavi. 

So slovenski moški res »mamini sinčki«?

Se vaš sin ali partner pretirano dolgo pogovarja z mamo? Mu mama še vedno kuha, pere, lika?Mladi Slovenci v povprečju zapustijo starše pri dobrih 30 letih, ugotavlja evropski statistični urad. Pravo nasprotje so mladi na Švedskem, Danskem in Finskem, saj od doma odidejo preden dopolnijo 23 let. Je kriva država, ki ne omogoča osamosvojitve, je kriva vzgoja oz. odnos z mamo ali so razlogi kje drugje? O tem smo se pogovarjali z odličnimi gosti in z vami, našimi gledalci. Z nami so bili psihiater in psihoanalitik dr. Matjaž Lunaček, pisateljica Azra Širovnik, člani društva za ohranjanje kulturne dediščine aleksandrink in kandidati za Mistra Slovenije. 

 

"Slovenija zagotovo gre v finale Evrovizije!"

Tako je reklo 90% naših gledalcev in gostje v studiu – nekdanji predstavniki Slovenije na Evrovizij!Z nami so bili Regina, Alenka Gotar, Nuša Derenda, Darja Švajger, Tomaž Mihelič, Alex Volasko, Tinkara Kovač, Matjaž Vlašič, Samo Koler in Andrej Hofer. Z nami pa ste bili tudi gledalci oddaje Dobro jutro, oboževalci tekmovanja za Pesem Evrovizije! Hvala, da ste se nam pridružili v tako velikem številu! 

 

Zakaj je Evrovizija med najbolj gledanimi nešportnimi dogodki v svetovnem merilu? Kaj je Evrovizijo obdržalo celih 60 let? Je res v ozadju moč denarja, podkupnin in politike? Je res v ozadju gejevski lobi? Podiramo tabuje in iščemo iskriva in tehtna mnenja. Poglejte, kaj smo povedali! 

NAGRADNA IGRA

Nagradna igra "Zbudi se, Slovenija! "

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

ZBUDI SE, SLOVENIJA 3. maj 2018

Pravila nagradnih iger
SODELUJ