Skorajda vsak nosi v sebi tiho željo biti vpisan v knjigo rekordov, kar predstavlja dobiti večni zapis v zgodovino. Tako se mnogi lotevajo vseh mogočih reči, v katerih želijo biti najboljši, največji. V novi Guinessovi knjigi rekordov je  več kot 4000 rekordov, med katerimi so nekateri prenovljeni, drugi popolnoma novi. 

 

Lov za nenavadnimi rekordi

Kljub visoki številki rekordov, pa ni enostavno biti najboljši na enem področju in v eni stvari. Treba je biti izjemen. Izjemen v spretnostih, izjemen v športnih dosežkih, izjemen  tudi v ustvarjalnosti. Nekateri, kot so vrhunski športniki, imajo talent, s katerim se zapišejo med rekorderje, spet drugi pa Guinnessov rekord lahko dosežejo tudi s svojo inovativnostjo. V želji po lovu na rekord nekateri v dokazovanju svojih spretnosti v nenavadnih okoliščinah, z nenavadnimi dejanji ogrožajo tudi svoje življenje. Tako najnovejša izdaja najslavnejše knjige na svetu, opisuje najdaljše gorenje celotnega telesa, predstavi moža, ki je postavil rekord v hoji po rokah z nogometno žogo med nogami, največjega živečega psa.

 

V novi knjigi rekordov najdemo tudi 21 slovenskih

Veliko športnih in vzdržljivostnih, ki so jih prispevali tudi Martin Strel, Tina Maze, Tomaž Humar. Kljub majhnosti naše države imamo nekaj rekordov v kategoriji največji. V Sloveniji sta bila izdelana največji kres in največji adventni venec, organizirano je bilo največje zborovanje harmonik, pohvalimo se lahko z največjim jamskim gradom, v Guinnessovo knjigo rekordov pa se je vpisalo tudi najstarejše glasbilo, koščena piščal. Letos se je tem rekordom med drugimi pridružila tudi slovenska čokolada z največjo površino.

 

V knjigo rekordov se lahko vpiše vsak

Ljudje smo izjemni tudi s čokolado in ostalimi nenavadnimi idejami ter s številnimi sposobnostmi. Knjigo rekordov, v katero se lahko vpiše vsakdo, bi lahko tako opisali tudi kot najbolj ljudsko knjigo na svetu, v kateri pa svoje mesto najdejo tudi živali.

 

Foto: http://www.guinnessworldrecords.com/2017