Studio Koper

Karin sabadin

Primorka Karin Sabadin zadnje desetletje kot voditeljica in redaktorica oblikuje koprski del oddaje Dobro jutro. »Voditelj je tisti, ki zjutraj pride med prvimi in je najbolj prebujen, ko se oddaja začne v živo. Njegova dobra volja in pozitivna naravnanost sta nalezljivi, zato je dobro, da je poleg informacij in drugih vsebinskih priprav voditelj opremljen s pravim razpoloženjem. Tu smo zato, da ljudem z gosti pričaramo veselje,« o oddaji pravi Karin. Gledalci pa v njej dobijo vpogled v primorski vsakdan in sledijo tudi življenju Slovencev v Italiji. Karin se najraje neposredno oglaša s terena. Rada dela pri oddajah, ki potekajo v živo in na velikih projektih s številnimi udeleženci, saj omogočajo ustvarjalno delo. Oddaja Dobro jutro je gotovo eno od takšnih televizijskih oken. »V Kopru smo z veseljem pristopili k podaljšanju oddaje, tudi z našimi kuharskimi mojstri. Iz dobronamernih odzivov na četrto uro programa, ki jo v celoti pripravimo v naših koperskih studijih, pa črpamo moč za pripravljanje novih vsebin.« Karin najraje poroča o kulturi. Uživa v dobri hrani. Rada kuha, najraje pripravi ribe in zelo ceni doma pripravljene obroke.

Studio Ljubljana

Ana Tavčar Pirkovič

Kraševka Ana Tavčar Pirkovič se je uredništvu oddaje Dobro jutro pridružila pred sedmimi leti. »Od leta 2009, ko sem začela oddajo tudi voditi, sem jo pomagala soustvarjati, oblikovati, sprejemati in intenzivno doživljati. Tako je še danes«, pravi Ana. V vseh sezonah je pripravljala zlasti ponedeljkove in torkove oddaje, ki so predvsem informativne in svetovalne. »Poglabljala sem se v zdravstvene, pravne teme, birokratske zaplete in na drugi strani odkrivala ganljive življenjske zgodbe Slovencev in pa… intimne trenutke ljubezni na poti do televizijske poroke.« Njena velika strast so tuji jeziki. V prostem času poučuje in prevaja. Vedno znova jo navdušuje čarobnost jezika. Ana redno sodeluje tudi z uredništvom za tujino na TV Slovenija, kjer sinhronizira oddaje v angleščino in nemščino. Je namreč diplomirana anglistka in germanistka. V zadnjem času je sodelovala tudi v nekaterih satiričnih oddajah razvedrilnega programa. Gledalci jo poznajo tudi kot voditeljica dobrodelnih koncertov in zabavno-glasbenih prireditev. Leta 2011 je Ana dobila tudi nagrado viktor za obetavno medijsko osebnost. Veseli jo življenje v vsej razsežnosti, rada ga živi. Je ljubiteljica kave, literature, modrih misli in kraške pokrajine. Rada ima umetnost, glasbo, igra tudi klavir. Najpomembnejši in najdragocenejši pa je zanjo tisti čas, ki ga preživlja s svojo ožjo družino, možem in otroki ter sorodniki.

Mojca Mavec

Simpatično in vedno nasmejano Mojco Mavec gledalci poznajo predvsem kot voditeljico razvedrilnih oddaj. V oddaji Dobro jutro jo je mogoče videti zadnjih pet let. »Sprva je bila zgolj želja, da bi spet delala več v živo, iz studia. Danes si težko predstavlja, da bi bila brez oddaje, saj je že njena notranja ura tako nastavljena; ob sredah je njen čas za Dobro jutro,« je odkrita Mojca. Sredina jutra, ki jih vodi so postala dan za jezikovni kotiček. Iz sprva skromnih nekaj minut jezika na mesec je nastala ena najbolj priljubljenih rubrik pri gledalcih, ki jo zdaj v uredništvu predstavljajo vsak teden. Sreda je tudi čas za dogodke iz preteklosti, ki so zaznamovali dan, tega pa pokomentirajo z aktualnim gostom. Stalnica je tudi rubrika Deset pred deseto, ki ponuja malo drugačen pogled na znane Slovence in še kuharski kotiček, kot uvod v dopoldansko oddajo Mojca kuha. Mojca je sicer študirala novinarstvo in španščino. Na RTV Slovenija ustvarja priljubljeno serijo popotniških oddaj Čez planke, poleti pa tudi oddaje Poletna scena. Bila je tudi več letna voditeljica Eme. Pripravljala je tudi serijo ekoloških oddaj Ekoutrinki. »Veselijo me pogovori stran od vremena, rada preizkušam nove recepte v kuhinji in ne na slošno v življenju.» V prostem času Mojca rada veliko potuje in se uči, pogosto gre tudi na Šmarno goro.

Andrej Hofer

43 letni jezikoslovec je študiral angleški in nemški jezik s književnostjo. Od leta 2003 dela kot urednik oddaj v Razvedrilnem programu TVSLO. » Sem zapriseženi Štajerec. Mariborčani bi rekli, da sem "pogojni", ker sem pred leti vozil avto s celjskimi registrskimi tablicami. Prihajam pa iz Šmartnega ob Paki« , se predstavi Andrej. Na TVSLO je začel delati leta 2000 kot voditelj oddaje z narodno-zabavno glasbo Vsakdanjik in praznik, isto leto je vodil tudi silvestrski program z Natašo Bolčina Žgavec. Pred prihodom v Ljubljano je bil moderator na Radiu Maribor, eno leto je delal kot voditelj jutranjega programa na Radiu SLO1. Devet let je bil televizijski komentator Pesmi Evrovizije. Vodil je oddaje Vsakdanjih in praznik in festival Slovenska polka in valček. Sodeloval je tudi z Izobraževalnim programom v oddaji Dobra ura z Andrejem. Od oktobra 2015 je petkov voditelj oddaje Dobro jutro. »V prvi uri smo informativno-aktualni, svetujemo, kako pri kakem domačem opravilu biti sam svoj mojster, posvečamo se negi rastlin in cvetlic, po novem ob petkih tudi čestitamo in pozdravljamo ob rojstnih dnevih,« je povedal voditelj. Andreja sicer zanimajo ljudje, njihove zgodbe. Večina stvari je povezanih z glasbo, ker je to tudi rdeča nit oddaj, pri katerih sodeluje. Je urednik petkove prime time oddaje Slovenski pozdrav ter ponedeljkove lestvice narodno zabavnih videospotov 10 domačih. »Televizija je timsko delo, zato velik poudarek v ekipi dajemo tudi dobremu vzdušju in odnosu med sodelavci ekipe v kateri delaš, kar se na koncu zrcali v televizijskem izdelku, » je prepričan voditelj. Rad imam filme, gledališče, umetnost. » Za slednje kdaj, žal, zmanjka časa. Sem tudi ljubitelj narave, morja, dobre hrane in umirjenih družb. Radostijo me pozitivni in energijsko polni ljudje« pravi Andrej. V družini pa smo od nekdaj najboljši prijatelji, z mamo, sestro, nečakinjo in skupaj preživimo veliko časa.

Studio Maribor