Na Ljubljanskem gradu sta se v soboto, 12. aprila  2014, na veliki televizijski poroki poročila Tamara Kolarič (zdaj Bračko) in Klemen Bračko. Gledalci oddaje Dobro jutro so si v današnji jutranji oddaji ogledali veličasten poročni dan in večerno poročno slavje.

 

Ganljiva in nepozabna tretja TV-poroka

Ekipa jutranjega programa Televizije Slovenija je z velikim in slavnostnim poročnim obredom uresničila sanje Tamare Kolarič in Klemna Bračka, zmagovalcev tretje akcije TV-poroka. Gledalci jutranjega programa, ki so s telefonskim glasovanjem izbrali mladoporočenca, so v minulih dveh mesecih prevzeli vlogo načrtovalcev poroke. Sodelovali so pri izbiri nevestine poročne obleke, šopka, prstanov in torte ter pri sooblikovanju svečanega, ganljivega in mladostno razigranega poročnega dne, ki je mladoporočencema za vedno spremenil življenje.

 

Slavnostni poročni obred in poročno slavje

Na poročni dan so jutranjiki s kamerami sledili (bodoča) mladoporočenca na vsakem koraku – od zgornjih jutranjih ur do pozne noči. Jutro pred poroko je minilo v sproščenem in zabavnem vzdušju. Do Ljubljanskega gradu, kjer se je odvil poročni obred, sta se takrat še bodoča mladoporočenca čez (skozi?) središče Ljubljane zapeljala s kočijo z vprego lipicancev. Ganljiv in s čustvi nabit poročni obred se je zgodil v grajski dvorani Palacij, ki je bila posebej za to priložnost okrašena z več sto cvetovi vijoličnih in modrih orhidej. Tam sta Tamara in Klemen pred več kot 70-imi svati ter številnimi televizijskimi kamerami in fotografskimi objektivi izrekla usodni »da«, si izmenjala zaobljubi in prstana. Na obredu sta mladoporočencema zapeli Eva Boto in ob koncu obreda še Alenka Godec. Pred televizijskimi kamerami sta celemu svetu sporočila, da se imata rada in si obljubila, da nihče od njiju nikoli ne bo sam, da bosta z ljubeznijo premagala vse.

 

Po poročnem obredu so se svatje preselili v Stanovsko dvorano Ljubljanskega gradu, kjer je potekalo poročno slavje. Mladoporočenca je zabavala glasbena skupina Atlantix, pred razrezom poročne torte pa je  ženina in nevesto presenetila skupina Mambo Kings, kar je bila tudi njuna skrita želja. Svatje so uživali v kulinaričnih specialitetah šefa Igorja Jagodica. 

 

Po televizijski poroki Tamaro in Klemna čaka še en pomemben življenjski dogodek, v mesecu juniju pričakujeta svojo prvo hčerko.

 

Tekom akcije so gledalci oddaje Dobro jutro prisluhnili življenjskim zgodbam parov. S strokovnjaki in znanimi Slovenci smo razpravljali o medosebnih odnosih, o težavah in dilemah, ki se pojavljajo v partnerskih odnosih, in skupaj iskali tudi rešitve. Namen akcije TV-poroka je spodbujati k odgovornemu partnerstvu in v časih, ko razpade vsak tretji zakon, odpirati teme, ki so povezane z medosebnimi odnosi.

 

Fotografije: Janez Kotar.