V tokratni rubriki Tv-poroke smo opazovali, kateri od fantov ima v sebi največ poetske žilice in interpretativne vrline, nato pa videli, katere poročne obleke bi za svoje neveste najraje izbrali ženini. V solzah smeha smo opazovali, kako fantje svojim izbrankam nanašajo poročna ličila, slišali pa smo tudi letošnjo poročno himno.

 

Fantje so precej časa vadili pesem Ivana Minattija, Nekoga moraš imeti rad. Tokrat pa smo vendarle lahko uzrli njihovo končno predstavo. Njihove recitale sta komentirali in ocenjevali igralka Lučka Počkaj in literarna komparativistka Maja Furman, ki sta se strinjali, da je do recitacije najbolj poglobljeno in interpretativno pristopil Blaž.

 

Prikazali smo vam tudi, kako so fantje izbirali poročne obleke za svoje izbranke. Očitno je bilo, da kar poznajo okuse svojih deklet. Urban in Blaž sta izbrala obleki, ki sta njuni izbranki popolnoma navdušili. Ni pa ostalo samo pri oblačilnem videzu, fantje so svoje bodoče žene tudi naličili. Ob neobičajnem opravilu so bili tako simpatični, da so tekle tudi solze smeha. Svoje spretnosti je v tej zabavni aktivnosti najbolje izrazil Matej, ki je po mnenju strokovnjakinje Jasmino naličil najbolj poroki primerno.

 

V studiu pa smo gostili stalno komentatorko Vesno Jarc ter glasbenika Marka Vozlja in Nuško Drašček Rojko, ki sta tudi sama srečno poročena. Beseda je poleg komentiranja zabavnih aktivnosti naših parov tekla predvsem o zaobljubah. Vesna je priporočila, da naj se zaobljube ponavljajo vsako leto, saj se na tak opominjamo na vrednote zveze. Poudarili so še, kako je v partnerskem odnosu pomembna zmožnost empatije in vživljanja v čustva druge osebe.

 

Za konec smo imeli možnost slišati še himno letošnje Tv-poroke, ki sta jo zapela člana skupine Čuki, ko sta v dvorcu presenetila naše pare. Pesem Živela ženin in nevesta je prijetno odmevala, ko so jo pari družno peli, in komaj že čakamo, da jo Čuki zopet zaigrajo na letošnji Tv-poroki v Žički Kartuziji.