Tokrat smo raziskovali globino partnerskih odnosov naših parov. Na Zlatem Griču je pare obiskal Bruno Šimleša, hrvaški sociolog, pisatelj in kolumnist, ki je z vsakim parom posebej raziskal njuno zvezo.

 

Skupaj z Brunom smo ugotovili, da sta Karin in Urban zelo zrela kot osebi in kot par, čeprav sta zelo mlada. Bruno je opazil, da zelo spontano vidita lepoto drug v drugem in imata veliko stvari, ki jih združujejo. Zdravi temelji njunega odnosa so dobra osnova za nadaljnjo uspešno skupno pot.

 

Jasmina in Matej sta skupaj prestala že težko preizkušnjo, bolezen sina, za kar pravita, da je njuno zvezo naredilo še močnejšo. Sta tudi najstarejši par tako po starosti kot po letih, ki sta jih preživela kot par. Bruno jima je zato položil na srce, da je sedaj zopet nastopilo obdobje, ko se morata ponovno zbližati. Potrebujeta sproščene aktivnosti drug z drugim in le njun čas, da se nekoliko odklopita od družinskega življenja.

 

Blaž in Vanja sta najmlajši par, najmanj časa sta na skupni življenjski poti. Skozi pogovor smo lahko videli, da imata na zvezo in življenje podoben pogled, njuni osebnosti pa se precej razlikujeta. Bruno je ocenil, da se sicer opazi, da sta par najkrajši čas, vendar je v njuni zvezi še veliko prostora za napredovanje in razvoj.

 

Ugotovili smo predvsem, kako velik pomen ima samopodoba in vrednost, ki jo pripisujemo sebi, tudi za partnerski odnos. V studiu pa sta stalni komentatorki Saša Einsidler in Vesna Jarc ter gostja stand-up komedijantka Ana Maria Mitić izpostavile nerealna pričakovanja in samoumevnost kot glavna problema v odnosih.

 

Naši pari so z Brunom Šimlešo zagotovo naredili vsaj majhen korak naprej v njihovih zvezah. Enako lahko storite tudi vi, če v roke vzamete kakšno od Brunovih številnih knjig, kot je uspešnica Ljubeznoslovje, Šola Življenja ali najnovejšo, Umetnost življenja!