Tv-poroka: Prvi izzivi za naše bodoče mladoporočence

V Žički kartuziji smo preizkusili, kako dobro se znajdejo v timskih izzivih!Mladoporočenci so se soočili s prvimi izzivi!  Zanimalo nas je, kako se znajdejo v stresnih situacijah, kako hitro iščejo rešitve, ali znajo sodelovati, se zares poslušati in predvsem – ali so sposobni učinkovito komunicirati.

 

Najprej so si tekmovalci ogledali prizorišče Tv-poroke, ki bo letos v samostanu Žička Kartuzija, nato pa so bili postavljeni pred tri izzive. Vse tri izzive je pripravila Teambulding akademija, http://www.tba.si/, s pomočjo njihovih trenerjev pa jih je interpretirala psihoterapevtka Vesna Jarc. Za pripravo in izzvedbo timskih izzivov se Teambuilding akademiji iskreno zahvaljujemo, izkazali so izjemno strokovno znanje in profesionalnost. 

 

 Prvi izziv - pot zaupanja – je enemu od parov zavezal oči, drugi pa ga je moral usmerjati čez poligon ovir. Videli smo, da sta si najbolj zaupala in se razumljivo izražala Karin in Urban. Reka ljubezni je bil drugi izziv, ki je pare soočil z načrtovanjem skupne strategije. Najbolje sta sodelovala, se dopolnjevala in si pomagala ter na koncu najboljšo rešitev našla Jasmina in Matej. Karin inUrban sta se izkazala tudi pri tretji vaji – grajenju hiške iz kock – in pokazala, da znata izražati misli na način, ki ga drugi razume. 

O uspešnosti in neuspešnosti sta v studiu oddaje Dobro jutro razglabljali stalni komentatorki Saša Einsidler in Vesna Jarc, katerima se je pridružila še gostujoča komentatorka glasbenica Manca Špik. 

 

Več boste izvedeli s klikom na 

//

Bodoči mladoporočenci se spopadajo z izzivi, ki jih je pripravila Teambuilding akademija!

//

Tv- poroka: Karin in Urban sta zmagovalca Tv-poroke 2017!

V ponedeljek, 22. maja, si boste ogledali poroko Karin in Urbana iz Zasavja!Zmagovalca šeste akcije TV-poroka v oddaji Dobro jutro na Televiziji Slovenija sta postala Karin in Urban iz Zasavja.
V letošnji akciji oddaje Dobro jutro so se za veliko televizijsko poroko potegovali trije finalni pari, in sicer Karin Lazar in Urban Žertek iz Zasavja , Jasmina Ban in Matej Pistotnik s Primorske ter Vanja Rajter in Blaž Zavolovšek iz Zgornje Savinjske doline. Gledalci oddaje Dobro jutro so s telefonskim glasovanjem odločili, da se bosta meseca maja pred televizijskimi kamerami v Žički kartuziji poročila Karin Lazar in Urban Žertek.

 

To je že šesta zaporedna akcija TV-POROKA v okviru oddaje Dobro jutro, saj se je izkazalo, da gledalci zelo radi prisluhnejo nasvetom o partnerskih in družinskih odnosih. V akcijo TV-POROKA smo tudi letos vključili različne strokovnjake s področja medosebnih odnosov, pare pa so komentirali tudi številni znani Slovenci, med njimi stalna komentatorka Saša Einsiedler in gostujoči komentatorji: Blaž Švab, Ana Maria Mitič, Manca Špik, Nuška Drašček, Marko Vozelj in Zvezdana Mlakar.

 

Akcija TV-poroka pa s tem še ni končana, saj se za Karin in Urbana začenjajo velike priprave na poročni dan, ki jih bodo gledalci lahko spremljali v okviru oddaje Dobro jutro. Gledalci se bodo preizkusili tudi v vlogi načrtovalcev poroke in bodočima mladoporočencema pomagali pri izbiri obleke, poročnega šopka itd.
Gledalci oddaje Dobro jutro si bodo posnetek obreda Televizijske poroke 2017, ki se bo zgodil v čudovitem okolju ostankov nekdanjega kartuzijanskega samostana v Žički kartuziji pri Slovenskih Konjicah, lahko ogledali v ponedeljek, 22. maja.

 

Ljubezenska zgodba Karin in Urbana


Gledalci ste izbrali 22-letno Karin in 27- letnega Urbana, ki prihajata iz Zasavja. Njuna ljubezenska zgodba se je začela pred šestimi leti, spoznala sta se na zmenku na slepo, kjer sta ju predstavila prijatelja. Pred kratkim sta ustvarila skupen dom, živita v skupnem stanovanju in pravita, da sta se že s to odločitvijo zavezala drug drugemu. Pravita, da si želita družine, Karin nam je tudi zaupala, da bi si kmalu želela postati mlada mamica. Pravita tudi, da sta malo nor, odštekan par, saj kljub šestim skupnim letom ne slavita zgolj obletnic, temveč tudi mesečnice. Verjameta v skupno rast, želita si premagati vse ovire partnerstva, svojo ljubezen pa bosta kronala s poroko v Žički kartuziji.

//

Slavila sta Zasavca!

//

Televizijska poroka 2017 se je začela!

Za Tv-poroko v Žički Kartuziji se potegujejo trije pari!Oddaja Dobro jutro že šestič zapored pripravlja veliko televizijsko poroko. Lansko leto sta se v Bernardinu poročila Ana Ovnič in Peter Verdnik, tokrat se trije pari poteguje za televizijsko poroko v Žički Kartuziji. 

 

Ekipa oddaje Dobro jutro je do sedaj pripravila že pet televizijskih porok. Februarja 2012 so v Thermani Laško poročili Sašo Kotnik in Gregorja Frasa iz Hoč, leto dni kasneje v Festivalni dvorani Ljubljana Suzano Olić in Danila Tanška iz Kastelca, aprila 2014 na Ljubljanskem gradu Tamaro Kolarič in Klemna Bračka iz Maribora, marca 2015 Nino Jeralič in Primoža Jeraliča v Postojnski jami, maja 2016 pa Ano Ovnič in Petra Verdnika v Bernardinu.

 

Predstavitev treh parov, ki se potegujejo za veliko televizijsko poroko

 

Karin Lazar in Urban Žertek prihajata iz Zasavja, on je 27-letni elektrikar elektronik, ona je 22-letna študentka tehniške varnosti. Pred kratkim sta si ustvarila skupen dom, saj si želita družine. Spoznala sta se na zmenku na slepo in že 6 let ustvarjata skupno življenjsko zgodbo, ki jo želita kronati s televizijsko poroko.

 

Jasmina Ban in Matej Pistotnik prihajata s Primorske, ona je 33-letna kozmetičarka, on je 28-letni izmenovodja in inženir logistike. Sta starša dveletnemu Arneju. Svojo ljubezensko zgodbo sta začela pred osmimi leti na božični večer, pravita pa, da sta čedalje bolj povezana, saj ju življenje stalno preizkuša. 

 

Vanja Rajter in Blaž Zavolovšek prihajata iz Zgornje Savinjske doline, ona je 20-letna frizerka, on je 28-letni inženir strojništva. Sta pozitivna in optimistična, počasi ustvarjata tudi skupno življenje in gradita hišo. Svojo dveletno zvezo želita zapečatiti s televizijsko poroko. Zanimivo je, da se nista prijavila sama, temveč ju je prijavila sodelavka.  

 

Poglobljeno o odnosih s komentatorji televizijske poroke

 

S televizijsko akcijo oddaja Dobro jutro odpira tudi teme, ki so povezane s poroko, partnerskimi in družinskimi odnosi. Gledalce bosta k razmišljanju o odnosih spodbujali stalni komentatorki Saša Einsiedler in Vesna Jarc. Sašo Einsiedler mnogi poznajo kot televizijsko in radijsko voditeljico, danes je komunikacijska trenerka, svetovalka, mediatorka in tudi avtorica knjige Moja samopodoba je moja odločitev. Njene življenjske izkušnje so jo vodile v pretresanje lastnih odnosov in vrednot. Vesna Jarc se s partnerstvom ukvarja celostno, posebno pozornost pa daje tudi spolnosti. Je specialna pedagoginja, študirala je na Univerzi Sigmunda Freuda na Dunaju, smer psihoterapija, opravila je tudi številne specializacije. Ima veliko terapevtskega znanja, saj dnevno opravlja terapije z raznolikimi pari. V vsaki oddaji se bodo stalnima komentatorkama pridružili različni gostujoči komentatorji, v prvi oddaji je gostoval televizijski voditelj in glasbenik Blaž Švab.

 

O zmagovalnem paru bodo odločali gledalci

 

Akcijo TV-poroka lahko gledalci spremljajo in jo s svojimi mnenji in izkušnjami soustvarjajo vsak ponedeljek zjutraj v živo v oddaji Dobro jutro na 1. programu Televizije Slovenija. Gledalci bodo s telefonskim glasovanjem med tremi finalnimi pari izbrali zmagovalca akcije Tv-poroka. Gledalci bodo lahko skozi več oddaj glasovali za vse tri pare. Zmagal bo par, ki bo skozi celotno akcijo TV–poroka skupno prejel največ glasov gledalcev. 

 

Pari na preizkušnji v Slovenskih Konjicah

 

Novost letošnje televizijske poroke je, da so pari skupaj preživeli nekaj dni v Slovenskih Konjicah, kjer so jih čakale različne partnerske preizkušnje. Pomerili so se v partnerskih igrah v Žički Kartuziji, ki jih je komentirala psihologinja Vesna Jarc, pripravila pa Team Building Akademija. Pari so se umetnosti ljubezni učili z Brunom Šimlešo, sociologom, piscem in kolumnistom, ki je eden največjih strokovnjakov za ljubezen na Hrvaškem in avtorjem številnih knjižnih uspešnic. Pri parih smo preverjali tudi, kako povezani so s poezijo, in kako se znajdejo v pripravah na poroko. Dogajanje v Slovenskih Konjicah bodo gledalci lahko spremljali vsak ponedeljek v oddaji Dobro jutro.

 

 

 

//

Spremljajte Televizijsko poroko vsak ponedeljek v oddaji Dobro jutro!

//

Velikonočne dobrote

Recepti Metke Paragi

kuhajte z nami19.04.2019

PREVERI

Jedi s konopljo

Recepti Boštjana Palčiča

kuhajte z nami12.04.2019

PREVERI

kuhajte z nami03.04.2019

PREVERI

Sveže testenine in italijanska sladica

Če domačnost je res domača, nam sreča obraz obrača.

kuhajte z nami21.03.2019

PREVERI

Tinktura za znižanje visokega krvnega tlaka

Dr. Štrukelj svetuje o krvnem tlaku

dr strukelj18.03.2019

PREVERI

Jedi za razstrupljanje

Spomladanske jedi za razstrupljanje.

kuhajte z nami17.03.2019

PREVERI

Črni teloh (Helleborus niger)

Nasvete je pripravila Andreja Pogačar Špenko, univ. dipl. inž. agr.

svetujemo07.02.2019

PREVERI

Silvestrski prigrizki

Recepte je pripravila dr. Metka Paragi

kuhajte z nami31.12.2018

PREVERI

Silvestrska pojedina

Recepte je pripravil Lojze Čop

kuhajte z nami28.12.2018

PREVERI

Vroč zimski čaj z ingverjem

Če dovolj vroč napitek ni, ga ingver pogreje in poživi.

kuhajte z nami17.12.2018

PREVERI

Božični cvet z ingverjem in marelično marmelado

Recepte je pripravila dr. Metka Paragi

kuhajte z nami17.12.2018

PREVERI

Hitra zimska juha z ingverjem

Recepte je pripravila dr. Metka Paragi

kuhajte z nami17.12.2018

PREVERI

Jedi brez mesa

Recepte je pripravila Anja Žontar Kristanc

kuhajte z nami10.12.2018

PREVERI

Sladke testenine z makom

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami16.11.2018

PREVERI

Vsestranske krizanteme

Nasvete je pripravila Andreja Pogačar Špenko, inženirka agronomije

svetujemo30.10.2018

PREVERI

Bananini duhci z belo čokolado

Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc

kuhajte z nami29.10.2018

PREVERI

Mesna obara s krompirjevimi duhci

Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc

kuhajte z nami29.10.2018

PREVERI

Kvašene bučke za noč čarovnic

Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc

kuhajte z nami29.10.2018

PREVERI

svetujemo22.10.2018

PREVERI

Domač energijski napitek

Recepte je pripravila dr. Metka Paragi

kuhajte z nami19.10.2018

PREVERI

kuhajte z nami19.10.2018

PREVERI

kuhajte z nami19.10.2018

PREVERI

Nega pisanih ciklam

Nasvete je pripravila Melita Miš iz Arboretuma Volčji Potok

zanimivo05.10.2018

PREVERI

Ideja za izlet

Popotnica in blogerka Nina Kogej

zanimivo28.09.2018

PREVERI

Dobro jutro v Pivki

Nadja in Marija Merljak kuhata in svetujeta o uporabnosti marmelad

marija svetuje28.09.2018

PREVERI

kuhajte z nami27.09.2018

PREVERI

Culice s sadjem in pulpo oz. marmelado

Recept je pripravila dr. Metka Paragi

kuhajte z nami27.09.2018

PREVERI

Pita s pulpo ali marmelado in pinjolami

Recept je pripavila dr. Matka Paragi

kuhajte z nami27.09.2018

PREVERI

Pirini kosmiči v kokosovem mleku

Recept je pripravil Sašo Šketa

moje zdravo telo27.09.2018

PREVERI

Jesenska krepitev imunskega sistema

Nasvete je pripravila Jožica Bajc Pivec

domača lekarna26.09.2018

PREVERI

Nasvet za vikend izlet

Solčavska panoramska pot

svetujemo21.09.2018

PREVERI

Grške dobrote

Recepte je izbral kuharski mojster Boštjan Palčič

kuhajte z nami21.09.2018

PREVERI

Čaj iz listov materine dušice in poprove mete

Nasveti poznavalke zelišč Metke Maček

domača lekarna12.09.2018

PREVERI

Fuksije, plešoče lepotice

Svetoval nam je dr. Jože Bavcon iz Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani

svetujemo07.09.2018

PREVERI

Sto in ena jed z jabolki

Recepte je pripravila Ana Žontar Kristanc

kuhajte z nami07.09.2018

PREVERI

kuhajte z nami26.06.2018

PREVERI

Poletni lubenični jagodni sok

Recept Ane Žontar Kristanc

kuhajte z nami15.06.2018

PREVERI

ZELENI NAMAZ Z RUKOLO

Recept dr. Metke Paragi

kuhajte z nami01.06.2018

PREVERI

HITRI SLANI ZVITKI Z RUKOLO

Recept dr. Metke Paragi

kuhajte z nami01.06.2018

PREVERI

DOBRNA - zelena spomladanska svežina

S terensko ekipo oddaje Dobro jutro smo bili na Dobrni.

marija svetuje22.05.2018

PREVERI

kuhajte z nami09.05.2018

PREVERI

Ričota s svežim hrenom

RECEPT KUHARJA JAKE

kuhajte z nami23.03.2018

PREVERI

kuhajte z nami23.03.2018

PREVERI

Hitra in zdrava gibanica

Recept Anje Pristavec

kuhajte z nami09.01.2018

PREVERI

VZHAJAN ADVENTNI VENČEK

Recept dr. Metke Paragi

kuhajte z nami22.12.2017

PREVERI

dr. Štrukelj: krepitev imunskega sistema

Poskrbite, da boste okrepili svoj imunski sistem z napitki, ki jih priporoča dr. Štrukelj.

dr strukelj20.12.2017

PREVERI

Ričet

Recept Lojzeta Čopa

kuhajte z nami13.12.2017

PREVERI

Praznično ajdovo darilo

Recept Lojzeta Čopa

kuhajte z nami13.12.2017

PREVERI

Bizeljski ajdov kolač

Recept Zdravke Kampijut (Društvo kmetic Brežice)

kuhajte z nami08.12.2017

PREVERI

Crème brûlée z jogurtom

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami06.12.2017

PREVERI

Korenčkova pena

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami06.12.2017

PREVERI

Kruhov puding

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami06.12.2017

PREVERI

Repa krhljanka

Recept Bože Kete

kuhajte z nami29.11.2017

PREVERI

Malo boljši humus

Recept Marka Čurina

kuhajte z nami23.11.2017

PREVERI

Presni ježki

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami22.11.2017

PREVERI

kuhajte z nami22.11.2017

PREVERI

Tortica Sofya Agnessa

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami22.11.2017

PREVERI

Dve juhi na en mah ali polenta z bučno juho

Recept skupine Polentarji in buče iz OŠ Dornberk

kuhajte z nami17.11.2017

PREVERI

Ješprenka z repo tropinko ali repinka

Recept Noninih vajencev iz OŠ Dornberk

kuhajte z nami17.11.2017

PREVERI

Prebranec chilli con carne

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami15.11.2017

PREVERI

Piščančji golaž Tikka masala

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami15.11.2017

PREVERI

Korenčkova juha s karijem

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami15.11.2017

PREVERI

Pesin sladoled

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Pesino malinova torta

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Čokoladne pesine kroglice

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Juha iz rdeče pese

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Polpeti iz rdeče pese

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Sok iz rdeče pese

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Recept za frtaljo z zejem

Recept Mirele Peresin

kuhajte z nami08.11.2017

PREVERI

Roza rižota

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami25.10.2017

PREVERI

Pečena gomoljasta zelenjava

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami11.10.2017

PREVERI

Bučni njoki (za štiri osebe)

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami11.10.2017

PREVERI

Veganski tiramisu

Recept Žane Jakop

kuhajte z nami21.09.2017

PREVERI

Sončni džem z melono

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami20.09.2017

PREVERI

Čolničasta tradeskancija

Nasveti dr. Jožeta Bavcona

svetujemo15.09.2017

PREVERI

Kumaričin namaz

Recept Matjaža Cotiča

kuhajte z nami13.09.2017

PREVERI

Kumarična juha

Recept Matjaža Cotiča

kuhajte z nami13.09.2017

PREVERI

Vzdrževanje pralnega stroja

Nasveti Polone Lesjak, višje inženirke v razvoju pralnih strojev Gorenje

svetujemo08.09.2017

PREVERI

O čem poje Despacito?

Naslov Despacito pomeni »zelo počasi

zanimivo06.09.2017

PREVERI

kuhajte z nami06.09.2017

PREVERI

Sobni javor (Abutilon striatum Dicks. ex Lindl.), na...

Sobni javor je danes manj pogost in manj poznana rastlina

svetujemo29.05.2017

PREVERI

Polaganje in odstranjevanje tapet, nasveti Aleksandr...

Tapete, ki so že odšle v pozabo, so v modi!

svetujemo26.05.2017

PREVERI