Dobrodelni koncert za Tomaža Ahačiča Fogla!

Na Tv-poroki oddaje Dobro jutro je pel Dan ljubezni, sedaj je ostal brez glasu.Pel je na Tv - poroki oddaje Dobro jutro in je Nini in Primožu, sedaj zakoncema Jeralič, zapel zimzeleno Dan ljubezni. Novica o njegovi bolezni je šokirala vse, zaradi raka je ostal brez glasu, ravno sedaj okreva po kemoterapiji. Njegovi prijatelji, pevci, mu pomagajo in so organizirali kar dva dobrodelna koncerta, enega 8. novembra v Dvorani tržiških olimpijcev v Tržiču, in drugega 19. novembra, v ljubljanski Hali Tivoli. Več o obeh koncertih boste izvedeli s klikom na priložen video. 

 

Če zmorete, vabljeni, da se obeh koncertov udeležite, ves izkupiček je namenjen družini Tomaža Ahačiča Fogla, ki pravi, da bo živel! 

//

Obiščite dobrodelna koncerta, ki bosta 8. novembra v Tržiču in 19. novembra v Hali Tivoli!

//

Nina in Primož - zmagovalca četrte akcije Tv-poroka!

Televizijska poroka oddaje Dobro jutro v veličastni Postojnski jami!

Gledalci in gledalke oddaje Dobro jutro so  izbirali že četrti par, ki se bo poročil na veliki televizijski poroki. To sta Nina Jeralič in Primož Jeralič. Pred televizijskimi kamerami se bosta poročila na spektakularni poroki v Postojnski jami.

 

Še preden se je začela pomlad, so ustvarjalci oddaje Dobro jutro pred televizijskimi kamerami poročili Nino Jeralič in Primoža Jeraliča. V Postojnski jami so zapečatili ljubezen,ki ne pozna ovir, ki je močnejša od življenja. Nina in Primož sta imela moč, da sta premagala težko Primoževo poškodbo, ki ga je prikovala na invalidski voziček. Imela sta voljo, da si kljub težki preizkušnji ustvarita ljubko družino. Imela sta pogum, da sta si večno ljubezen obljubila pred očmi tisočev in tisočev gledalcev javne televizije. Nina in Primož sta navdih, prinašata upanje za vse, ki so se v partnerskih odnosih znašli pred najtežjimi preizkušnjami. Nič ni nemogoče, nam sporočata. Nikoli nista igrala na karto pomilovanja, gledalci so to prepoznali in ju nagradili. Gledalci jutranje oddaje, ki so sodelovali pri glasovanju, so podporniki in priče neskončno močni ljubezni.

 

Njuna zgodba se je začela pred šestimi leti. Oba sta športnika, združil pa ju je Primožev trener. Nina je prišla na ogled tekme in Primožev trener atletike jo je povprašal, kaj počne na stadionu. Malo v šali in malo zares mu je povedala, da išče fanta, trener pa jo je vprašal, kakšnega. Po opisu je prijel v roke mobilni telefon in poklical Primoža. In sledili so zmenki, ki so prerasli v ljubezen in partnerstvo. Pravita, da je njuna ljubezen postala brezpogojna, kar sta dokazala ob Primoževi poškodbi. Primož je pri padcu na smučišču priletel v deblo,  postal paraplegik in pristal na invalidskem vozičku. Bilo je težko za oba, čakala ju je dolga rehabilitacija, a sta skupaj premagala težko življenjsko preizkušnjo. Prepričana sta, da jima je dano, da sta prijatelja, zaveznika in ljubimca, ki si stojita ob strani.  Zdaj sta starša dvema otrokoma, sadove svoje ljubezni pa sta sedaj še okronala z veličastno poroko, ki se je zgodila v začetku meseca marca 2015 v veličastni Postojnski jami.

 

V televizijski akciji TV-POROKA so se prijavljeni par soočili z različnimi strokovnjaki s področja partnerskih odnosov. V akciji smo veliko razpravljali o medosebnih odnosih in se spraševali, kako postaviti temelje za zdrav in trden partnerski odnos. Gledalci so prisluhnili različnim iskrenim življenjskim zgodbam parov, analizirali njihove izkušnje in se iz njih poskušali kaj naučiti. In akcija TV-POROKA se nadaljuje... 

 

T. B. 

//

Nina in Primož, zmagovalca akcije Tv-poroka!

//

Veliki televizijski »da« Tamare in Klemna!

Gledalci oddaje Dobro jutro sooblikovali že tretjo TV-poroko!

Na Ljubljanskem gradu sta se v soboto, 12. aprila  2014, na veliki televizijski poroki poročila Tamara Kolarič (zdaj Bračko) in Klemen Bračko. Gledalci oddaje Dobro jutro so si v današnji jutranji oddaji ogledali veličasten poročni dan in večerno poročno slavje.

 

Ganljiva in nepozabna tretja TV-poroka

Ekipa jutranjega programa Televizije Slovenija je z velikim in slavnostnim poročnim obredom uresničila sanje Tamare Kolarič in Klemna Bračka, zmagovalcev tretje akcije TV-poroka. Gledalci jutranjega programa, ki so s telefonskim glasovanjem izbrali mladoporočenca, so v minulih dveh mesecih prevzeli vlogo načrtovalcev poroke. Sodelovali so pri izbiri nevestine poročne obleke, šopka, prstanov in torte ter pri sooblikovanju svečanega, ganljivega in mladostno razigranega poročnega dne, ki je mladoporočencema za vedno spremenil življenje.

 

Slavnostni poročni obred in poročno slavje

Na poročni dan so jutranjiki s kamerami sledili (bodoča) mladoporočenca na vsakem koraku – od zgornjih jutranjih ur do pozne noči. Jutro pred poroko je minilo v sproščenem in zabavnem vzdušju. Do Ljubljanskega gradu, kjer se je odvil poročni obred, sta se takrat še bodoča mladoporočenca čez (skozi?) središče Ljubljane zapeljala s kočijo z vprego lipicancev. Ganljiv in s čustvi nabit poročni obred se je zgodil v grajski dvorani Palacij, ki je bila posebej za to priložnost okrašena z več sto cvetovi vijoličnih in modrih orhidej. Tam sta Tamara in Klemen pred več kot 70-imi svati ter številnimi televizijskimi kamerami in fotografskimi objektivi izrekla usodni »da«, si izmenjala zaobljubi in prstana. Na obredu sta mladoporočencema zapeli Eva Boto in ob koncu obreda še Alenka Godec. Pred televizijskimi kamerami sta celemu svetu sporočila, da se imata rada in si obljubila, da nihče od njiju nikoli ne bo sam, da bosta z ljubeznijo premagala vse.

 

Po poročnem obredu so se svatje preselili v Stanovsko dvorano Ljubljanskega gradu, kjer je potekalo poročno slavje. Mladoporočenca je zabavala glasbena skupina Atlantix, pred razrezom poročne torte pa je  ženina in nevesto presenetila skupina Mambo Kings, kar je bila tudi njuna skrita želja. Svatje so uživali v kulinaričnih specialitetah šefa Igorja Jagodica. 

 

Po televizijski poroki Tamaro in Klemna čaka še en pomemben življenjski dogodek, v mesecu juniju pričakujeta svojo prvo hčerko.

 

Tekom akcije so gledalci oddaje Dobro jutro prisluhnili življenjskim zgodbam parov. S strokovnjaki in znanimi Slovenci smo razpravljali o medosebnih odnosih, o težavah in dilemah, ki se pojavljajo v partnerskih odnosih, in skupaj iskali tudi rešitve. Namen akcije TV-poroka je spodbujati k odgovornemu partnerstvu in v časih, ko razpade vsak tretji zakon, odpirati teme, ki so povezane z medosebnimi odnosi.

 

Fotografije: Janez Kotar. 

//

Tamara in Klemen sta zmagovalca Tv - poroke!

//

Naravna pomoč s kamilico, nasveti Majde Temnik

Kamilica ima veliko vsestranskih zdravilnih učinkov, pospešuje celjenje ran in blaži vnetja.

domača lekarna28.06.2017

PREVERI

GASPAČO FLAMENKE METKE, recept Metke Paragi

Ko vročina seva in sonce žari, tale juha telo ohladi in mu nalije življenjskih moči.

kuhajte z nami27.06.2017

PREVERI

PRESNE BLAZINICE IZ BUČK, recept Metke Paragi

Polnjena presna bučka vam bo z vitamini osvežila vaše izčrpano telo.

kuhajte z nami27.06.2017

PREVERI

kuhajte z nami27.06.2017

PREVERI

SUROVI PISANI ZAVITKI, recept Mojce Cepuš

Lovimo še zadnji vlak pred morjem.

kuhajte z nami27.06.2017

PREVERI

Zelenjavni čips, recept Mojce Cepuš

Zdravi prigrizki za večerno lakoto.

kuhajte z nami21.06.2017

PREVERI

Negovanje jakobinke, nasveti dr. Jožeta Bavcona

Jakobinka - Justicia carnea syn. Jacobinia carnea, rastlina naših babic

svetujemo15.06.2017

PREVERI

Pica s pirinim testom, recept Katje Zupan

Testo iz pirine moke je bolj zdravo.

kuhajte z nami14.06.2017

PREVERI

Brokolijeva juha s koromačem, recept nutricistke Mo...

Pripravljamo obroke za izgubljanje kilogramov.

kuhajte z nami14.06.2017

PREVERI

Škodljivci na vrtu, nasveti Stanke Fišer

Kako se ubraniti škodljivcev na vrtninah in katera škropiva so učinkovita?

na vrtu13.06.2017

PREVERI

Naravna pomoč z angeliko, nasveti Mete Maček

Pri angeliki je uporabna cela rastlina, najbolj pa korenine.

domača lekarna08.06.2017

PREVERI

LUNCH PAKET: polnjene paprike z ajdovo kašo in zelen...

Tudi polnjene paprike so lahko odličen lunch paket!

kuhajte z nami07.06.2017

PREVERI

LUNCH PAKET: grška solata v kozarcu, recept Mojce Cepuš

Odlična ideja za suh obrok, ki ga lahko vzamete kamorkoli s seboj.

kuhajte z nami07.06.2017

PREVERI

O različnih kulinarikah sveta, nasveti Marije Merljak

Tržič, mesto dobrih misli in želja!

marija svetuje01.06.2017

PREVERI

Vse o vrtnicah, nasveti Marije Merljak

Vrtnice, simbol Nove Gorice, za lepoto in užitek!

marija svetuje01.06.2017

PREVERI

File lososa v gorčični skorjici na sočni zelenjavi, ...

Gorčica je narejena iz gorčičnih semen, ki imajo številne zdravilne lastnosti.

kuhajte z nami31.05.2017

PREVERI

Piščančja solata na francoski način, recept Matjaža ...

V nekaterih predelih Azije so bila gorčična semena kot začimba uporabljena že pred 4000 leti.

kuhajte z nami31.05.2017

PREVERI

Sobni javor (Abutilon striatum Dicks. ex Lindl.), na...

Sobni javor je danes manj pogost in manj poznana rastlina

svetujemo29.05.2017

PREVERI

Kako se spopasti s polži na vrtu?, nasveti Stanke Fišer

Polže pobiramo zvečer, dve uri po sončnem zahodu in zgodaj zjutraj!

na vrtu29.05.2017

PREVERI

Polaganje in odstranjevanje tapet, nasveti Aleksandr...

Tapete, ki so že odšle v pozabo, so v modi!

svetujemo26.05.2017

PREVERI
NAGRADNA IGRA

Nagradna igra "Zbudi se, Slovenija!"

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

Kuhajte v kuharskem tekmovanju "Mojca kuha"!

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

Zasejmo ljubezen!

Pravila nagradnih iger
SODELUJ