Izbira poročnega prstana je eno od sklepnih dejanj vsake poroke. Prve poročne prstane so si menda izmenjali pred 4800 leti v starem Egiptu in prstani so simbolizirali zvezo, ki jo veže neskončna ljubezen. Za Rimljane je bil prstan simbol lastništva nad izbranim dekletom, uporabljali pa so večinoma kovinske prstane, nataknili pa so jih na prstanec leve roke, saj naj bi bila tam "vena amoris", ki naj bi bila povezana s srcem.
 
V devetem stoletju so tudi kristjani uporabljali prstane za sklenitev zakonske zveze in prstani so bili okrašeni z vgraviranimi golobi, citrami ali z dvema medsebojno povezanima rokama. Cerkev je takšne prstane označila za poganske in  tako so se prstani poenostavili. Prstani pa so postali zelo priljubljeni med 2. svetovno vojno, saj so možje morali v vojsko in so zato nosili poročne prstane, saj je bil to otipljiv spomin na ljubezen in ženo. 
 
Karin in Urban sta poročna prstana izbrala v Zlatarstvu Tomislav Loboda, https://www.facebook.com/loboda.si/, izbirala pa sta med kombinacijo rožnatega in belega zlata ter rumenega in belega zlata. Zmagala je kombinacija rumenega in belega zlata, prstan bodoče neveste Karin pa bo krasil tudi diamant!