Romantična TV-poroka med skrivnostnimi zidovi Žičke Kartuzije

Mladoporočenca je poročila Saša Einsiedler!



V dolini svetega Janeza Krstnika, med skrivnostnimi zidovi Žičke kartuzije, ki velja za kulturni spomenik državnega pomena, sta se na TV-poroki v petek, 12. maja 2017, poročila Karin Lazar in Urban Žertek. Posnetek romantičnega obreda TV-poroke so si gledalci oddaje Dobro jutro ogledali v ponedeljek, 22. maja 2017, vsi zamudniki pa v torek, 23. maja, okrog 16. ure na TV SLO 2.

 

Karin Lazar in Urban Žertek sta že šesti par, ki se je v akciji TV-poroka poročil pred televizijskimi kamerami. Na poroko sta se pripravljala dober mesec dni. Tv-poroka se je letos zgodila na prostem, med ostanki samostana, na kraju, kamor je po legendi ustanovitelja Žičke kartuzije, Otokarja III., pripeljala bela košuta, tam pa se mu je razodel sv. Janez Krstnik in mu naročil, naj na tem mestu pozida samostan.

 

Karin in Urbana je letos poročila nekdanja televizijka, sedaj komunikacijska trenerka, svetovalka in mediatorka Saša Einsiedler, ki je bila posebej za to priložnost pooblaščena za enkratno sklenitev zakonske zveze. Saša Einsiedler je v akciji TV-poroka sicer sodelovala kot stalna komentatorka v studiu oddaje Dobro jutro. Pridružila pa se je že vrsti znanih Slovenk, ki so se preizkusile v vlogi pooblaščenke za sklenitev zakonske zveze, pred njo je ta čast pripadla Mojci Mavec in Zvezdani Mlakar.

 

Mladoporočenca so na poročnem obredu z glasbenimi nastopi presenetile Helena Blagne, ki je odprla veličasten obred, Raiven, ki je posebej za to priložnost priredila zimzeleno slovensko uspešnico, in Nuša Derenda, ki je svežima mladoporočencema zapela takoj po »usodnem da«.

 

Obredu je sledilo razigrano poročno slavje, ki je trajalo do zgodnjih jutranjih ur in je bilo polno presenečenj. Takoj po obredu so gospo in gospoda Žertek presenetili Čuki, rajanje pa se je nadaljevalo pod šotorom v gostilni Gastuž. Mladoporočencema so zapeli še Dejan Vunjak in klapa Skala z Darjo Gajšek, do zgodnjih jutranjih ur pa je svate zabavala skupina Črna mačka.

 

Tako se je zaključila že šesta sezona akcije TV-poroka, ki so jo gledalci oddaje Dobro jutro z navdušenjem spremljali od začetka letošnjega leta. Namen akcije je s strokovnjaki, gledalci in pari, ki se odločajo za skupno pot, razpravljati in svetovati o partnerskih in družinskih odnosih.

 

Vse fotografije: Janez Kotar, http://www.janezkotar.com/photography/, vse pravice pridržane. 

//

Televizijska poroka 2017!

//

Karin in Urban bosta plesala valček!

Je Janja Pušl iz plesne šole Bolero stroga učiteljica plesa?



Poročni pari se za prvi ples še vedno običajno odločajo za svečan ples, bolj radoživi in strastni se zazibajo tudi v latinskoameriških ritmih, nekateri pa presenetijo z nenavadnimi koreografijami. 
 
 
Karin in Urban sta si glede na stil poroke in glede na lokacijo izbrala dunajski valček, z njuno izbiro pa je bila zadovoljna tudoi plesna učiteljica in plesna sodnica Janja Pušl iz Plesne šole Bolero, http://bolero.si/.
 
 
Dunajski valček je v Avstriji zaslovel z dinastijo Strauss. Sprva so ga prepovedali, kajti naj bi bil nemoralen, zaradi bližine plesalcev. In še zanimivost - tudi danes na Dunajo pozimi poteka več kot 400 plesnih večerov, ki se jim pridruži več kot 300.000 plesalcev iz vsega sveta. Najlepše povabilo večera pa je: "Smem prositi"? 

 

 

 

//

Televizijska poroka 2017!

//

Kakšen poročni prstan sta izbrala Karin in Urban?

Še vedno so modne različne kombinacije zlata!



 
Izbira poročnega prstana je eno od sklepnih dejanj vsake poroke. Prve poročne prstane so si menda izmenjali pred 4800 leti v starem Egiptu in prstani so simbolizirali zvezo, ki jo veže neskončna ljubezen. Za Rimljane je bil prstan simbol lastništva nad izbranim dekletom, uporabljali pa so večinoma kovinske prstane, nataknili pa so jih na prstanec leve roke, saj naj bi bila tam "vena amoris", ki naj bi bila povezana s srcem.
 
V devetem stoletju so tudi kristjani uporabljali prstane za sklenitev zakonske zveze in prstani so bili okrašeni z vgraviranimi golobi, citrami ali z dvema medsebojno povezanima rokama. Cerkev je takšne prstane označila za poganske in  tako so se prstani poenostavili. Prstani pa so postali zelo priljubljeni med 2. svetovno vojno, saj so možje morali v vojsko in so zato nosili poročne prstane, saj je bil to otipljiv spomin na ljubezen in ženo. 
 
Karin in Urban sta poročna prstana izbrala v Zlatarstvu Tomislav Loboda, https://www.facebook.com/loboda.si/, izbirala pa sta med kombinacijo rožnatega in belega zlata ter rumenega in belega zlata. Zmagala je kombinacija rumenega in belega zlata, prstan bodoče neveste Karin pa bo krasil tudi diamant! 
//

Televizijska poroka 2017!

//

Jedi brez mesa

Recepte je pripravila Anja Žontar Kristanc

kuhajte z nami10.12.2018

PREVERI

Sladke testenine z makom

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami16.11.2018

PREVERI

Vsestranske krizanteme

Nasvete je pripravila Andreja Pogačar Špenko, inženirka agronomije

svetujemo30.10.2018

PREVERI

Bananini duhci z belo čokolado

Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc

kuhajte z nami29.10.2018

PREVERI

Mesna obara s krompirjevimi duhci

Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc

kuhajte z nami29.10.2018

PREVERI

Kvašene bučke za noč čarovnic

Recept je pripravila Ana Žontar Kristanc

kuhajte z nami29.10.2018

PREVERI

svetujemo22.10.2018

PREVERI

Domač energijski napitek

Recepte je pripravila dr. Metka Paragi

kuhajte z nami19.10.2018

PREVERI

kuhajte z nami19.10.2018

PREVERI

kuhajte z nami19.10.2018

PREVERI

Nega pisanih ciklam

Nasvete je pripravila Melita Miš iz Arboretuma Volčji Potok

zanimivo05.10.2018

PREVERI

Ideja za izlet

Popotnica in blogerka Nina Kogej

zanimivo28.09.2018

PREVERI

Dobro jutro v Pivki

Nadja in Marija Merljak kuhata in svetujeta o uporabnosti marmelad

marija svetuje28.09.2018

PREVERI

kuhajte z nami27.09.2018

PREVERI

Culice s sadjem in pulpo oz. marmelado

Recept je pripravila dr. Metka Paragi

kuhajte z nami27.09.2018

PREVERI

Pita s pulpo ali marmelado in pinjolami

Recept je pripavila dr. Matka Paragi

kuhajte z nami27.09.2018

PREVERI

Pirini kosmiči v kokosovem mleku

Recept je pripravil Sašo Šketa

moje zdravo telo27.09.2018

PREVERI

Jesenska krepitev imunskega sistema

Nasvete je pripravila Jožica Bajc Pivec

domača lekarna26.09.2018

PREVERI

Nasvet za vikend izlet

Solčavska panoramska pot

svetujemo21.09.2018

PREVERI

Grške dobrote

Recepte je izbral kuharski mojster Boštjan Palčič

kuhajte z nami21.09.2018

PREVERI

Čaj iz listov materine dušice in poprove mete

Nasveti poznavalke zelišč Metke Maček

domača lekarna12.09.2018

PREVERI

Fuksije, plešoče lepotice

Svetoval nam je dr. Jože Bavcon iz Botaničnega vrta Univerze v Ljubljani

svetujemo07.09.2018

PREVERI

Sto in ena jed z jabolki

Recepte je pripravila Ana Žontar Kristanc

kuhajte z nami07.09.2018

PREVERI

kuhajte z nami26.06.2018

PREVERI

Poletni lubenični jagodni sok

Recept Ane Žontar Kristanc

kuhajte z nami15.06.2018

PREVERI

ZELENI NAMAZ Z RUKOLO

Recept dr. Metke Paragi

kuhajte z nami01.06.2018

PREVERI

HITRI SLANI ZVITKI Z RUKOLO

Recept dr. Metke Paragi

kuhajte z nami01.06.2018

PREVERI

DOBRNA - zelena spomladanska svežina

S terensko ekipo oddaje Dobro jutro smo bili na Dobrni.

marija svetuje22.05.2018

PREVERI

kuhajte z nami09.05.2018

PREVERI

Ričota s svežim hrenom

RECEPT KUHARJA JAKE

kuhajte z nami23.03.2018

PREVERI

kuhajte z nami23.03.2018

PREVERI

Hitra in zdrava gibanica

Recept Anje Pristavec

kuhajte z nami09.01.2018

PREVERI

VZHAJAN ADVENTNI VENČEK

Recept dr. Metke Paragi

kuhajte z nami22.12.2017

PREVERI

dr. Štrukelj: krepitev imunskega sistema

Poskrbite, da boste okrepili svoj imunski sistem z napitki, ki jih priporoča dr. Štrukelj.

dr strukelj20.12.2017

PREVERI

Ričet

Recept Lojzeta Čopa

kuhajte z nami13.12.2017

PREVERI

Praznično ajdovo darilo

Recept Lojzeta Čopa

kuhajte z nami13.12.2017

PREVERI

Bizeljski ajdov kolač

Recept Zdravke Kampijut (Društvo kmetic Brežice)

kuhajte z nami08.12.2017

PREVERI

Crème brûlée z jogurtom

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami06.12.2017

PREVERI

Korenčkova pena

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami06.12.2017

PREVERI

Kruhov puding

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami06.12.2017

PREVERI

Repa krhljanka

Recept Bože Kete

kuhajte z nami29.11.2017

PREVERI

Malo boljši humus

Recept Marka Čurina

kuhajte z nami23.11.2017

PREVERI

Presni ježki

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami22.11.2017

PREVERI

kuhajte z nami22.11.2017

PREVERI

Tortica Sofya Agnessa

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami22.11.2017

PREVERI

Dve juhi na en mah ali polenta z bučno juho

Recept skupine Polentarji in buče iz OŠ Dornberk

kuhajte z nami17.11.2017

PREVERI

Ješprenka z repo tropinko ali repinka

Recept Noninih vajencev iz OŠ Dornberk

kuhajte z nami17.11.2017

PREVERI

Prebranec chilli con carne

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami15.11.2017

PREVERI

Piščančji golaž Tikka masala

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami15.11.2017

PREVERI

Korenčkova juha s karijem

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami15.11.2017

PREVERI

Pesin sladoled

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Pesino malinova torta

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Čokoladne pesine kroglice

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Juha iz rdeče pese

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Polpeti iz rdeče pese

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Sok iz rdeče pese

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Recept za frtaljo z zejem

Recept Mirele Peresin

kuhajte z nami08.11.2017

PREVERI

Roza rižota

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami25.10.2017

PREVERI

Pečena gomoljasta zelenjava

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami11.10.2017

PREVERI

Bučni njoki (za štiri osebe)

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami11.10.2017

PREVERI

Veganski tiramisu

Recept Žane Jakop

kuhajte z nami21.09.2017

PREVERI

Sončni džem z melono

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami20.09.2017

PREVERI

Čolničasta tradeskancija

Nasveti dr. Jožeta Bavcona

svetujemo15.09.2017

PREVERI

Kumaričin namaz

Recept Matjaža Cotiča

kuhajte z nami13.09.2017

PREVERI

Kumarična juha

Recept Matjaža Cotiča

kuhajte z nami13.09.2017

PREVERI

Vzdrževanje pralnega stroja

Nasveti Polone Lesjak, višje inženirke v razvoju pralnih strojev Gorenje

svetujemo08.09.2017

PREVERI

O čem poje Despacito?

Naslov Despacito pomeni »zelo počasi

zanimivo06.09.2017

PREVERI

kuhajte z nami06.09.2017

PREVERI

Sobni javor (Abutilon striatum Dicks. ex Lindl.), na...

Sobni javor je danes manj pogost in manj poznana rastlina

svetujemo29.05.2017

PREVERI

Polaganje in odstranjevanje tapet, nasveti Aleksandr...

Tapete, ki so že odšle v pozabo, so v modi!

svetujemo26.05.2017

PREVERI