Čiščenje kopalnice nam lahko povzroča kar veliko preglavic, če je ne čistimo redno. Nekaj nasvetov za odstranjevanje vodnega kamna iz pip.

 

Vodni kamen: najlažje odstranimo z alkoholnim kisom, ki ga zmešamo z vodo, razmerje je lahko 50:50. Nalijemo ga v plastenko z razpršilom, poškropimo, pustimo delovati par minut in obrišemo. Če imamo vodni kamen, ki se nam je nabiral na pipah dalj časa, pa lahko kisu dodamo sodo in učinek bo boljši. Pri trdovratnem vodnem kamnu postopek ponovimo dva do trikrat.

 

Čiščenje fug: čistimo jih z alkoholnim kisom, lahko ga mešamo z vodo, fuge poškropimo, pustimo, da čistilo učinkuje 10 do 15 minut, obrišemo ali rahlo zdrgnemo s krtačko. Če je v fugah že prisotna plesen, si lahko pripravimo pasto iz lončka sode, ki ji dodamo 5 do 6 žlic kisa in toliko vode, da dobimo zmes. To zmes razmažemo po fugah, pustimo učinkovati 15 minut in zdrgnemo s krtačko, priročna je tudi že odslužena zobna ščetka.

 

Če nas moti vonj po kisu, lahko mešanicam primešamo citronko ali par kapljic eteričnega olja sivke, čajevca,…. Po vsakem temeljitem čiščenju kopalnice priporočam, da prostor dobro prezračimo.