Savina Atai: bikini eliksir dieta!

Čas je, da stopimo odvečno maščobo in lahkotno, polni energije stopimo v poletje!

Bikini eliksir dieta ima več faz. Prva faza narekuje, da naslednjih 7 dni vsak dan pojeste 'bikini juho' iz zelja in šitake gob. Najbolje je, da si jo privoščite  za večerjo. Samo njo. Ta topi maščobne blazinice, hkrati pa je polna beljakovin, zaradi česar ne boste hujšali v mišice, ampak tja, kamor je treba.

 

RECEPT ZA BIKINI ELIKSIR JUHO

Kako pripraviti bikini eliksir juho? Na žlici kokosovega olja prepražite 3 pesti šitake gob. Dodajte  en por, eno veliko papriko,  ½ zeljne glave, tri  paradižnike, kajenski poper, ingver, korenino peteršilja, cimet in malo soli. Zalijte z vodo in po petih minutah vretja odstavite. Več kot boste pojedli te 'bikini elkisir' juhe, več maščob se vam bo stopilo!

 

GOBE ZA ZDRAVJE

Sicer pa skozi cel teden skušajte jesti čim več gob, sploh šitake gob in  superživil v obliki medicinskih gob, kot so reishi, resasti bradovec in cordyceps synesis. Že tisočletja nazaj so kitajski kralji vedeli, da več medicinskih gob bodo pojedli, dlje bodo živeli, bolj bodo vitalni, več libida in energije bodo imeli. Dieta z gobami pa je velik hit tudi med zvezdami, pevka Katy Perry prisega nanjo. Pravi, da z dieto, v kateri uporablja gobe kot beljakovinski vir, izgublja maščobe samo na želenih mestih - prsi pa ostanejo polne, zadnjica čvrsta, obraz ji ne upada.

Šitake si lahko pripravite tudi za 'kosilo za s sabo'. Prepražite jih na kokosovem olju, začinite, nato jih zavijte v list nori alge (dobi te jo v vsaki zdravi trgovinici).  Poleg dodajte še list solate, kumarice, papriko, avokado. Boljšega kosila za ta letni čas ni! Alga je mogočen vir mineralov, šitake so beljakovine, potem imate pa še zelenjavo in  zdravo maščobo. To je to! Vse, kar potrebujete!

 

ČAJ IZ MEDICINSKIH GOB

Zvečer spijte čaj iz medicinskih gob. Recimo iz resastega bradovca ali reishi gobe. Resasti bradovec je fantastičen za obnovo živčnega sistema in spomina, reishi je varuhinja imunskega in hormonskega sistema. In srca. Vse medicinske gobe imajo tudi skupen vzdevek: gobe večne mladosti.

 

VAJA ZA VEČNO MLADOST

Za konec vam zaupamo še skrivnost za večno mladost. Ta prihaja od himalajskih jogijev. Če boste takoj zjutraj, ko se zbudite, še najbolje pred sončnim vzhodom, naredili posebno vajo, vam je večna vitalnost zagotovljena. Tako vsaj pravijo v vedah! Odprite roke. Vdihnite s trebuhom. Zadržite dih. In medtem ko zadržujete dih, vlecite trebuh notri in ven, pa notri in ven. Ko ne morete več zadrževati, izdihnite.

 

OPOZORILO: Nasveti niso nadomestilo za zdravniški posvet. O uživanju prehranskih dodatkov se posvetujte s strokovnjakom. 

//

Razkrivamo bikini eliksir dieto!

//

Savina Atai svetuje: Spoštujte se!

Naslednjih 7 dni, od 15.5.2015 do 22.5.2015, vadimo samospoštovanje!



Od petka 15. 5. 2015 do petka 22.5.2015, se pravi naslednjih sedem dni, vadimo samospoštovanje, najtežjo a najpomembnejšo vrlino elementa ognja. Kako bi preživeli dan, če bi se imeli neskončno radi? Kaj bi jedli? Vse boste izvedeli s klikom na video! 

 

V tednu elementa ognja si privoščite tudi KRALJEVSKI SLADOLED S ČRNIM SEZAMOM IN METIN LEDENIK Z INGVERJEM

 

Sladoleda sta brez sladkorja, pokata od zdravja in nimata praznih kalorij!

 

Oba sladoleda sta super preprosta za pripravo! Najprej narežite 3 banane na kolobarje in en avokado na kocke. Zamrznite jih. V kavnem mlinčku zmeljite črnin sezam, ki je poln kalcija in skrbi za napeto, mlado kožo. V mešalnik najprej stresite avokado, 1 banano, 2 veliki žlici črnega sezama, 1 veliko žlico kokosovega sladkorja in ščepec himalajske soli. Zmešajte. Prve kepice sladoleda imate že narejene!

 

Sperite mešalnik in vanj stresite preostanek banane. Dodajte meto in žličko ingverja v prahu. Ingver v tem letnem času topi celulit in preprečuje zastajanje vode. Vse skupaj zmešajte. In to je to. Sladoled okrasite, ter ga delite z ljubo osebo.

//

Savina Atai svetuje!

//

Savina Atai v mesecu maju svetuje "bikini eliksir"!

V poletje stopite zdrave, sijoče in v dobri "bikini" formi!

Začel se je element ognja, čas cvetenja v vseh potencialih, ko naj odpade vse kar nismo in zasije vse, kar smo. Začnimo pri telesu, nadaljujmo pri čustvih … Zdaj naš organizem potrebuje manj hrane, a zato bolj kakovostno. Nič praznih kalorij, nič packarij – ki naredijo še več škode, kot ponavadi. Čista hrana, za čisto sijanje. Naslednji tedni so idealni, da dokončno stopimo zimske blazinice, ter spodbudimo organizem in metabolizem. Nagrajeni bomo s popolno bikini formo, a še bolj pomembno z prekipevajočo energijo.

 

"BIKINI ELIKSIR" - ritual

 

1.  Zjutraj najprej pod prho, ki naj se konča z 2 minutama hladnega tuširanja. Sploh predela nog, zadnjice. To bo aktiviralo metabolizem in topljenje maščob.
 

2.  Po tuširanju se namažite s kokosovim oljem + MSM - jem, ter naredite vajo ADIJO CELULIT. Tako zelo preprosta je, tako zelo učinkovita!
 

3.  Spijte napitek 'Generalno odplakovanje toksinov' – ki je skrivnost manekenk in zvezd. Zraven vzemite 3 kapusule omega 3 ribjega olja.
 

4.  Pred kosilom si pripravite vodo z jabolčnim kisom, MSMjem in cimetom – BIKINI ELIKSIR napitek. Spijte ga tudi pred večerjo.
 

5.  Pred spanjem si še 1x privoščite skrivnostni napoj zvezd 'Generalno odplakovanje toksinov', ter 3 kapsule omega 3 ribjega olja. Tisti, ki najbolj potrebujete topljenje maščob in odplakovanje tokisnov ga lahko pijete 3 dni – kot oblika posta. A da bo varen, zraven obvezno uživajte 6 omega 3 kapsul na dan, probiotike in 1 napitek s spirulino na dan – za beljakovine. Probiotike in spirulino lahko nadomestite tudi s kefirjem.

 

BIKINI ELIKSIR - napitek:

  • 0,5 dl vode
  • 1 jušna žlica MSMja
  • 2 jušni žlici jabolčnega kisa
  • 1 čajna žlička cimeta

 

Generalno odplakovanje toksinov z napitkom "Skrivnost holivudskih zvezd": 

  • 1 l vode
  • 3 velike žlice temnega javorjevega sirupa (C ali D kvalitete)
  • Sok rene limone
  • ½ čajne žličke kajenskega popra

 

Pijte ko ste lačni, ko ga zmanjka, si pripravite novega.

//

"Bikini eliksir" Savine Atai!

//

Ričet

Recept Lojzeta Čopa

kuhajte z nami13.12.2017

PREVERI

Praznično ajdovo darilo

Recept Lojzeta Čopa

kuhajte z nami13.12.2017

PREVERI

Bizeljski ajdov kolač

Recept Zdravke Kampijut (Društvo kmetic Brežice)

kuhajte z nami08.12.2017

PREVERI

Crème brûlée z jogurtom

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami06.12.2017

PREVERI

Korenčkova pena

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami06.12.2017

PREVERI

Kruhov puding

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami06.12.2017

PREVERI

Repa krhljanka

Recept Bože Kete

kuhajte z nami29.11.2017

PREVERI

Malo boljši humus

Recept Marka Čurina

kuhajte z nami23.11.2017

PREVERI

Presni ježki

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami22.11.2017

PREVERI

kuhajte z nami22.11.2017

PREVERI

Tortica Sofya Agnessa

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami22.11.2017

PREVERI

Dve juhi na en mah ali polenta z bučno juho

Recept skupine Polentarji in buče iz OŠ Dornberk

kuhajte z nami17.11.2017

PREVERI

Ješprenka z repo tropinko ali repinka

Recept Noninih vajencev iz OŠ Dornberk

kuhajte z nami17.11.2017

PREVERI

Prebranec chilli con carne

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami15.11.2017

PREVERI

Piščančji golaž Tikka masala

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami15.11.2017

PREVERI

Korenčkova juha s karijem

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami15.11.2017

PREVERI

Pesin sladoled

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Pesino malinova torta

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Čokoladne pesine kroglice

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Juha iz rdeče pese

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Polpeti iz rdeče pese

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Sok iz rdeče pese

Recept Jasmine Kozina Praprotnik

kuhajte z nami09.11.2017

PREVERI

Recept za frtaljo z zejem

Recept Mirele Peresin

kuhajte z nami08.11.2017

PREVERI

Roza rižota

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami25.10.2017

PREVERI

Pečena gomoljasta zelenjava

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami11.10.2017

PREVERI

Bučni njoki (za štiri osebe)

Recept Boštjana Palčiča

kuhajte z nami11.10.2017

PREVERI

Veganski tiramisu

Recept Žane Jakop

kuhajte z nami21.09.2017

PREVERI

Sončni džem z melono

Recept Metke Paragi

kuhajte z nami20.09.2017

PREVERI

Čolničasta tradeskancija

Nasveti dr. Jožeta Bavcona

svetujemo15.09.2017

PREVERI

Kumaričin namaz

Recept Matjaža Cotiča

kuhajte z nami13.09.2017

PREVERI

Kumarična juha

Recept Matjaža Cotiča

kuhajte z nami13.09.2017

PREVERI

Vzdrževanje pralnega stroja

Nasveti Polone Lesjak, višje inženirke v razvoju pralnih strojev Gorenje

svetujemo08.09.2017

PREVERI

O čem poje Despacito?

Naslov Despacito pomeni »zelo počasi

zanimivo06.09.2017

PREVERI

kuhajte z nami06.09.2017

PREVERI

Sobni javor (Abutilon striatum Dicks. ex Lindl.), na...

Sobni javor je danes manj pogost in manj poznana rastlina

svetujemo29.05.2017

PREVERI

Polaganje in odstranjevanje tapet, nasveti Aleksandr...

Tapete, ki so že odšle v pozabo, so v modi!

svetujemo26.05.2017

PREVERI
NAGRADNA IGRA

Kuhajte v kuharskem tekmovanju "Mojca kuha"!

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

Zasejmo ljubezen!

Pravila nagradnih iger
SODELUJ
NAGRADNA IGRA

Nagradna igra "Zbudi se, Slovenija!"

Pravila nagradnih iger
SODELUJ