Poskrbite za sproščenost! 

 

Ta teden bomo skrbeli za naš osrčnik. To je vezivno tkivo okoli srca, za katerega ni dobro, da je zakrčeno in pregreto. V kitajski medicini osrčnik imenujejo 'dvorni norček'. Če je dvorni norček sproščen, potem je srce(kralj) zdrav in srečen. Že tisočletja priporočajo medicinski zvok in vajo, ki razstruplja srce, sprošča osrčnik, povečuje občutek samovrednosti in podarja zaljubljenost v življenje.

 

Vaja za sproščenost 

 

Iztegnite roke pred sabo, jih prekrižajte, vdihnite, ob izdihu obrnite desno roko čim bolj v stran in nazaj ter poglejmo proti njej. Istočasno izpihnimo zvok za detox srca: 'HA'. Ob izpihovanju zvoka: ' haaaa' čim bolj iztegnite prste na rokah. Skozi roke namreč teče meridijan osrčnika. Ko se vrnemo na sredino, ponovite še na levi strani. Devet  takih dihov vam bo spremenilo dan! Poizkusite, izgubiti nimate kaj, lahko pa ogromno pridobite!

 

Vpeljite smeh v vsakodnevno rutino!

 

Ker je osrčnik dvorni norček, obožuje humor. Več smeha je v našem življenju, bolj zdravi smo!Tta teden tudi vi najdite čim več razlogov za smeh. V vseh oblikah.  Dr. Arturo Peal, mojster terapevtske joge, priporoča, da si nastavite budilko in se celih 5 minut smejite. Tudi če vam ni nič smešno, se pretvarjate, da je. Vadite smeh! Kar smejte se! Boste videli, da vam bo vse skupaj hitro postalo zares smešno. Celih pet minut se tako smejte. Brez prestanka. Nato počivajte in občutite gibanje, ki ga je vibracija smeha ustvarila v vašem organizmu. Še bolje je to vajo narediti v paru ali skupini. To je doživetje doživetij! Če imate otroka, pa obvezno naredite to smešno vajo z njim!

 

Recept za zdrav ohrovtov čips

 

Če boste za svojo zdravilno dozo smeha izbrali gledanje komedij, nujno potrebujete  čips! A seveda mora biti zdrav. Pripravite si ga iz ohrovta! Na tržnici kupite čim bolj skravžljan ohrovt. Operite ga, osušite, in  narežite na večje kocke. Stržen na sredini odstranite. Posujte ga s himalajsko soljo, kurkumo in kajenskim poprom. Malo ga nakapajte z limono. Po želji lahko nanj naribate parmezan ali pa stresete zdrobljene indijske oreščke. Ohrovt pecite v pečici pri nizki temperaturi kakšnih 15 min - dokler ne postane hrustljav. Še bolje pa ga je narediti v dehidratorju, če ga imate. Obljubim vam, da se boste zaljubili v ta prigrizek! Tudi otroci ga obožujejo!

 

OPOZORILO: Nasveti niso nadomestilo za zdravniški posvet. O uživanju prehranskih dodatkov se posvetujte s strokovnjakom.