Savina Atai v teh vročih dneh priporoča 3 lahke iz zdrave jedi, ki pomagajo pri hujšanju! 

 

PALAČINKINA TORTICA BREZ SLADKORJA IN MOKE 

 

Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
2 zreli banani
3 jajca
2 veliki žlici  chia semen
2 veliki  žlici kakava
ščepec soli 
malo cimeta 
nekaj žlic kisle smetane
malo javorjevega sirupa (po želji)
  borovnice 

 

 

Z vilico premešajte 2 jajci in vanje vmešajte 2 zmečkani banani, 2 veliki žlici chia semen, ščepec soli, 2 jušni žlici kakava in eno čajno žličko cimeta. Dobro premešajte in pustite nekaj časa, da se chia semena napijejo. 

Na kokosovem olju in na nizkem ognju počasi specite majhne palačinke . 

Za oblikovanje tortice potrebujete 3 palačinke. Prvo palačinko premažemo s kislo smetano, jo pokrijemo z drugo palačinko, ki jo zopet premažemo, dodamo tretjo palačinko in jo premažemo s kislo smetano. Po vrhu okrasimo z borovnicami in po želji prelijemo z nekaj kapljicami javorjevega sirupa. 

 

BUČKINI ŠPAGETI 

 

Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
  bučke
  svež in zrel paradižnik
  avokado
malo čilija 
malo bazilike 
malo mocarele (po želji) 
malo naribanega ovčjega parmezana
   

 

 

Bučke narežite s pomočjo rezalnika, ki zelenjavo spreminja v dolge rezance. Če rezalnika nimate, uporabite kar klasični strgalnik. Bučkine špagete prelijte z omako po želji. Savina priporoča omako iz nasekljanega paradižnika, avokada, čilija, bazilike in ovčjega  parmezana. Vse sestavine preprosto zmešajte skupaj v večji skledi in jo premešajte z narezanimi bučkinimi špageti. K tem zdravim špagetom pa se odlično prilega tudi pesto.  

 

Takšni špageti razstrupljajo in pomagajo pri hujšanju. 

 

ANTICELULITNA ČOKOLADA 

 

Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
2/3 skodelice kakavovega masla 
1/3 skodelice  ekološkega masla 
nekaj  presnega kakava  
ščepec himalajske soli 
nekaj (po želji)  kokosovega sladkorja 
  praženi lešniki
nekaj lističev svežega ingverja 

 

 

 

Stopite 2/3 kakavovega masla in 1/3 ekološkega masla. Stopljeni masi primešajte presni kakav, ščepec himalajske soli in kokosov sladkor. Masa ne sme biti ne pregosta, ne pretekoča. 

Nato v maso primešajte pečene lešnike ter jo prelijte na pladenj, ki ste ga predhodno obložili s peki papirjem. Čokolado okrasite s tankimi lističi svežega ingverja. Okrašeno čokolado prestavite v hladilnik za 30 minut ali pa kar v zmrzovalnik za 5 minut.