Jo zlijemo skupaj kot berači lahko, a jemo kot kralji zlato testo.

 

POTREBUJEMO:

  • 250 g čičerikine moke
  • 10g soli
  • 8 dl tople vode
  • 0,7 dl olivnega olja
  • sol, poper

 

Dodatki za posutje po želji:

  • groba sol
  • poper
  • karamelizirana čebula
  • rožmarin nasekljan
  • gorgonzola

 

KUHAMO:

Pečico ogrejemo na 230-250°C. V skledi z mešalnikom močno premešamo moko, vodo in sol. Lahko pustimo stati kako uro ali več. Če se nam mudi, lahko delamo takoj naprej. S površine poberemo peno in jo zavržemo.

V pekač zlijemo olje, ga porazdelimo po celi površini in vse dobro ogrejemo (pazimo, da se olje ne dimi). V vroč pekač zlijemo mešanico moke in vode, nivo ne sme biti previsok (približno 1 cm) in takoj vse pomešamo z vročim oljem. Damo v pečico za približno 10-15 minut. Na koncu vklopimo še žar, da dobimo hrustljavo pečeno zlivanko. Toplo obložimo po želji, poškropimo z oljčnim oljem in razrežemo.

 

Ni bogastvo jesti obilno in drago, je vredno za zdravje to, kar duša poje čez telo.