SESTAVINE: 

- 20 dag repe

- 20 dag korenja

- 20 dag krompirja

- 10 dag pora

- 1 čebula

- 2 stroka česna

- 1/2 l jušne osnove

- lovorjev list

- sol in poper

- olje

- peteršilj

- 20 dag dimljene vratovine

 

POSTOPEK:
Repo olupimo in jo narežemo na kocke, nato jo 10 min kuhamo v slanem kropu. Repo odcedimo, vso zelenjavo prav tako olupimo in zrežemo na kocke, por pa narežemo na kolobarje. Nasekljamo čebulo in česen. Na olju najprej prepražimo čebulo in zadišimo česen, nato popražimo še dimljeno vratovino. Dodamo vso narezano zelenjavo in jo še malo popražimo, vse skupaj zalijemo z jušno osnovo, solimo, popramo ter dodamo lovorjev list. Kuhamo 20 min, da se okusi lepo povežejo, na koncu dodamo še nasekljan peteršilj.