Količina Sestavine
ZA TESTO:  
1/3 glave cvetače (cca. 250g) naribane ali zmiksane v multipraktiku
5 jušnih žlic presnih rastlinskih beljakovin
2 dobri jušni žlici čičerikine moke
3 jušne žlice soka rdeče pese (+ pulpa, ki ostane pri sočenju – 2 žlici)
1 jajce
ščep nerafinirane grobo mlete soli in črni poper
ZA NADEV:  
100 g paradižnikove omake ali pelatov (naravne)
100 g mozzarelle
3 kuhani šparglji
1/2 kosa manjše surove rdeče pese, narezane na tanke lističe
5 kosov češnjevih paradižnikov (različnih barv)
  veliko svežega zelenja (rukola, mlada špinača)
  listki sveže bazilike, origana in timijana, po želji drobnjak
  za okras: mikrozelenje redkvice, brokolija in cvetovi mačeh (užitno)

 

 

Naribamo ali zmiksamo cvetačo in jo osušimo v krpi. Odvečno vodo odcedimo skozi krpo. Lahko jo tudi na rahlo popražimo na ponvi, tako jo osušimo. Naribani cvetači dodamo 1 stepeno jajce, sol in poper, presne rastlinske beljakovine, čičerikino moko in rdečo peso (sok in pulpo). Maso dobro pregnetemo z rokami ali jo zmešamo v multipraktiku. Oblikujemo v 2 manjši kepici. Medtem ko pripravljamo maso, segrejemo pečico na 250 stopinj. Na pekač razporedimo peki papir. Nanj damo pripravljeno testo in ga z rokami pritiskamo na dno pekača, da dobimo obliko kroga. Pripavimo 2 testa (za 2 osebi). Pečemo 20 minut na 250 stopinj (v ventilatorski pečici). Vmes temperaturo prilagodimo, v kolikor je potrebno (od 180 stopinj do 250 se pica odlično peče).

Pripravimo ostale sestavine: pelate oziroma paradižnikovo mezgo, nasekljamo začimbe, narežemo mozzarello in zelenjavo. Po 20 minutah obe pici vzamemo iz pečice. Nanju najprej razporedimo paradižnikovo mezgo, začimbe, narezane bučke, rdečo peso in mozzarello. Na koncu dodamo še šparglje. Pečemo v pečici še približno 5-10 minut. Ko sta pici pečeni, ju povrhu okrasimo z veliko pestjo sveže mlade špinače ali rukole, češnjevimi paradižniki, mikrozelenjem  in svežimi (užitnimi) cvetovi mačeh.

Dober tek!