BISKVIT:

-2 lončka moke

-1 1/2 lončka sladkorja

-1 pecilni prašek

-1/2 kakava (po želji)

-1 1/2 lončka vode

-1/3 lončka olja

-2 žlički kisa

Najprej zmešaš suhe sestavine, nato dodaš mokre. Pečeš pri 170 stopinjah, 20 minut.

 

KREMA:

-1/2 litra kokosovega mleka

-2 zavojčka vanilijevega pudinga

-6 žlic sladkorja

-semena stroka vanilije

-300 ml kokosove smetane v tetrapaku

Na kokosovem mleku skuhamo puding in ga povsem ohladimo. Kokosovo smetano stepemo in s prelaganjem vmešamo v puding.

 

"skuta"(po želji):

-pest indijskih oreščkov

-2 limoni

-3 žlice sladkorja v prahu

Indijske oreščke narežemo na majhne koščke in jih namakamo v soku limon s sladkorjem vsam 15 minut. Nato vmešamo v kremo.

 

Če pripravljamo kavni tiramisu, skuhamo malo bolj močno kavo, najbolje ekološko, dodamo 3 žlice sladkorja in žlico ruma ter povsem ohladimo. Če pripravljamo matcha različico, pa v lončku zmešamo 3 žličke matcha praha z nekaj vode.

 

SERVIRANJE:

Poiščemo lepe kozarčke, vanje najprej nadrobimo biskvit, namočimo s kavo ali matcho in do polovice napolnimo s kremo. Ponovimo plast biskvita, izbrane tekočine in kreme. Na koncu kavin tiramisu potresemo s kakavom, matcha pa z matcho.