Za 3 sendviče.

Čas priprave: 5 minut

Čas peke: 5 minut

 

Sestavine:

3 večje pšenične tortilje

3 manjše koruzne tortilje

9 rezin pršuta

3 pesti naribanega sira (gavda, edamec, mocarela)

3 čajne žličke kisle smetane

ščepec belega popra

ščepec suhega peteršilja

6 listov zelene solate

nekaj žlic olja

 

Priprava:

Iz koruznih tortilj izrežemo kroge premera nekih 10 cm (odvisno od željene velikosti sendviča). Kislo smetano zmešamo s poprom in peteršiljem.

Sredino pšenične tortilje premažemo s čajno žličko kisle smetane in nanjo dodamo naribano pest sira, čezenj pa dodamo 3 rezine pršuta in dva lista solate. Na nadev položimo izrezan krog koruzne tortilje. Pšenično tortiljo ki je okrog nadeva na sredini zapognemo po delih na koruzno tortiljo in oblikujemo sendvič.

V ponvi segrejemo nekaj žlic olja na srednji do višji temperaturi (6-7/9). Na olje z zapognjenim/zloženim delom navzdol položimo sendvič. Ko se zlato zapeče in tako drži zaprto obliko, ga obrnemo okrog in zapečemo še na drugi strani.

Postopek ponavljamo da porabimo vse sestavine.