TORTICA Z ŽELEJEM IZ SOKA GRANATNEGA JABOLKA (brez peke):

Čarobno granatno jabolko v tortici pristane in le-ta začara vsakega.

 

Potrebujemo:

Tortno dno:

  • 200g piškotnih drobtin (oz po želji, vegani brez jajc)
  • sok in lupinica ene pomaranče (bio) oz. po potrebi
  • 6 žlic stopljenega kakavovega masla (lahko kokosovo)
  • 2 žlički Matcha čaja (lahko izpustite)
  • 3 žlice medu ali sirupa agave
  • ščep soli

Žele iz granatnega jabolka:

  • 4dl soka granatnega jabolka
  • 1dl vode
  • 1dl soka limone
  • 200 sladkorja
  • 50g škrobne moke

Bela krema (vegani uporabijo stepeno kokosovo smetano):

  • 200g kremnega sira
  • 30g sladkorja v prahu (ali po želji)
  • sok 1 limone
  • naribana lupinica ene limone

Kuhamo:

V mešalniku vse sestavine za tortno dno dobro premešamo tako, da dobimo vlažno grobo drobtinasto zmes. Tortni model obložimo s peki papirjem in z rokami zmes pritisnemo na dno. Postavimo v hladilnik.

Stisnemo sok granatnega jabolka, najbolje kar z ožemalnikom za citruse. Sok precedimo in postavimo na štedilnik. Dodamo sok limone in sladkor ter zavremo. Ko zavre odmaknemo z ognja in dodamo škrobno moko pomešamo z vodo.  Damo nazaj na ogenj in kuhamo med stalnim mešanjem, dokler ne dobimo goste svetleče kreme. Toplo prelijemo preko tortnega dna, prekrijemo s prozorno folijo in ohladimo v hladilniku.

Za belo kremo, močno do penastega zmiksamo kremni sir in sladkor v prahu. Dodamo sok in lupinico limone ter ponovno na kratko zmiksamo.

Kremo lahko  damo v dresirno vrečko s poljubnim nastavkom in nabrizgamo po površini tortice. Lahko pa kremo enostavni naložimo z žlico in naredimo valove tako da žico vlečemo po površini s hitrimi dvigi.

Posujemo s semeni granatnega jabolka in z zdrobljenimi pistacijami.

Čarobnosti v nas nikoli ne bo, če ne ohranimo v srcu otroških oči, ko poslušale so bajke starih dni.