Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
400 g jajčevcev 
250 g paradižnikov sorte češnjevec
1 čebula
4 jajca 
malo olivnega olja 
1 žlica  origana  
šopek bazilike  
malo soli in popra
100 g listov za lazanjo 
200 g polnozrnatega kruha 

 

 

Jajčevce operemo, narežemo na kolobarje in posolimo, da spustijo vodo. Čebulo olupimo in na kocke narežemo olupljen paradižnik. Čebulo in paradižnik prepražimo na močnem ognju, da voda izpari. Pražimo približno 10 min. Osušene jajčevce popečemo na obeh straneh,  da rahlo porjavijo. Baziliko na grobo sesekljamo in dodamo razžvrkljanim jajcem, ki smo jih solili in poprali. Pripravimo ognjevarno posodo ali pekač in ga namažemo z olivnim oljem. List testa položimo v pekač in ga obložimo s plastjo jajčevcev, paradižnikov s čebulo in nekaj žlic jajc s baziliko. Postopek večkrat ponovimo. Na koncu zalijemo z jajcem in lističi bazilike. Pečemo na 175 stopinj okoli 20 minut. Jed  serviramo na sveži zelenjavi. Prelijemo z jogurtom in limoninim sokom ter okrasimo  s svežo baziliko.