Svinjska ribica

SESTAVINE:

Svinjska ribica

4 dag masla

Sol

Poper

 

PRIPRAVA:
Svinjsko ribico narežemo na manjše kose in jih v ponvi na maslu na hitro opečemo, solimo in popopramo. Serviramo k ješprenovi rižoti in praženi repi.

 

Pražena repa s paradižnikom

SESTAVINE:

75 dkg kisle repe - tropinke

2 jedilni žlici svinjske masti

2 stroka česna

½ srednje debele čebule

1 žlica moke

1 žlica paradižnikove mezge

Sol in poper

 

PRIPRAVA:

V lonec damo naribano kislo repo, zalijemo z vodo, solimo in kuhamo 30 minut. Posebej v  kozici stopimo svinjsko mast, na kateri posteklenimo čebulo in česen. Dodamo moko in paradižnikovo mezgo, vse skupaj hitro premešamo in dodamo kuhano repo. Nekoliko pokuhamo, premešamo, po potrebi dosolimo in popopramo.

 

Ješprenova  rižota

SESTAVINE:

½ srednje debele čebule

3 jedilne žlice olja

4 stroke česna

Sol in poper

300 g  ješprena

1 l vode

 

PRIPRAVA:

Sesekljano čebulo posteklenimo na olju, dodamo česen in ješprenj ter mešamo, da ješprenj nekoliko postekleni, nato zalijemo z vodo. Počasi dušimo in dolivamo vodo, dodamo sol in poper.