Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
2 sveža lista zelja ali solate oz. po želji (blitva, radič, vinska trta…) za podlago
  avokado narezan na rezine
1-2 korenčka, narezana na palčke
4 redkvice, narezane na rezine
2 pesti tanko narezanega rdečega zelja
2 pesti tanko narezane rdeče čebule
1 kumarica, narezana na palčke

Omaka: žlico arašidovega masla pomešamo s sokom ene limete in 4 žlicami tople vode.

 

Liste zelenjave za podlago operemo in osušimo. Po želji jih tanko premažemo z oljčnim oljem in rahlo solimo. Pripravljeno in narezano zelenjavo naložimo vodoravno na spodnji del lista, prelijemo z omako in prepognemo stranske robove. Cel list od spodaj navzgor zvijemo in zavitek ovijemo v papir za prehrano. Zavijemo »kot bonbon«.

Lahko pustimo v hladilniku 2 uri, da se zavitek lepo uleže. Pred serviranjem poševno prerežemo.