BREZGLUTENSKI ŠPAGETI V PARADIŽNIKOVI OMAKI Z JABOLČNIKOM
350 g brezglutenskih špagetov
3-4 česni
2 žlici oljčnega olja
400 ml paradižnikovih pelatov
2 sveža paradižnika
2-3 dcl jabolčnika
1/2 čajne žličke soli - oziroma po okusu
svež nariban parmez

 

WALDORFSKA LAHKA SOLATA
2 lista hrustljave zelene solate
2-3 jabolka
2 žlici rozin ali pest svežega grozdja
3-4 žlice orehovih jedrc
50-80 ml grškega jogurta
80 ml navadnega jogurta
2-3 žlice limoninega soka
1 čajna žlička medu (po želji)
limonina lupinica 
ščepec soli

 

JABOLČNA PITA V KOZARCU
3 manjša jabolka
sok ene limone
2 žlici kremnega sira
ščep cimeta
pest mandljev
2 čajni žlici medu
2-3 dcl mleka
Limonina lupinica 
grobo narezani mandlji 
cimet za okras

POLNOZRNATA JABOLČNA PITA Z ROZINAMI IN MAKOM
testo:
350 gramov polnozrnate moke
2 rumenjaka
2-4 žlice hladne vode
270 gramov masla ali margarine
ščepec soli
4 žlice sladkorja v prahu
1 čajna žlička pecilnega praška 
limonina aroma ali limonina lupinica

jabolčni nadev:
7-9 večjih jabolk
2-4 žlice sladkorja
1/3 čajne žličke cimeta
1 pest rozin

makov nadev:
200 g mletega maka
150 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
2 beljaka