RIŽOTA Z REGRATOM IN SLANINO
Sestavine: 
- 1 skodelica riža, 
- 3 skodelice jušne osnove, 
- 25 dag regrata, 
- 1 velika čebula, 
- 2 stroka česna, 
- 15 dag slanine, 
- lovor, 
- maslo,
- 8 dag ribanega trdega sira, 
- sol in poper.

Na maslu popražimo čebulo in slanino ter zadišimo česen. Dodamo riž in vse skupaj premešamo. Nato sestavine zalijemo z jušno osnovo in pustimo, da se pokuha 10 minut. Dodamo še narezan regrat in premešamo. Pustimo na vročem štedilniku vsaj 10 minut, da se jed dobro poveže z okusi. Na koncu dodamo še košček masla in malo naribanega parmezana.

REGRATOV POMLADNI NAPITEK
Sestavine: 
- pest regrata, 
- 1 banana, 
- 1 jabolko, 
- limetin sok,
- voda, 
- praženi lešniki.

Vse sestavine zmeljemo v mešalniku z visokimi obrati. Če napitek pripravljamo na vroč dan, lahko namesto vode v mešalnik dodamo led.

KROMPIRJEVA ZLOŽENKA S ŠPARGLJI IN SVINJINO
Sestavine: 
- 1 kg krompirja, 
- 30 dag špargljev, 
- 30 dag mlete svinjine, 
- 3 jajca, 
- lonček kisle smetane,
- riban sir, 
- 2 čebuli, 
- 3 stroki česna, 
- paprika v prahu, 
- muškatni orešček, 
- sol in poper, 
- olje.

Krompir operemo in skuhamo, kuhanega olupimo in zrežemo na ploščice. Svinjino popražimo na čebuli in česnu z začimbami. Šparglje narežemo na tanke kolobarje, vršičke pa pustimo cele. V ognjevarno posodo naložimo plast krompirja, nato plast popražene svinjine, vse skupaj posujemo s sirom, nato ponovno dodamo plast krompirja, sledi plast špargljev, nato sira in nato ponovno krompir. Vse skupaj prelijemo z legirjem, ki ga pripravimo iz jajc in kisle smetane ter muškatnega oreščka, soli in popra. Zgornjo plast lahko posujemo še s preostalim ribanim sirom.