Za 1 solatni krožnik.

Čas priprave: 15 minut

 

Sestavine:

1 večja pest motovilca

1 slaba pest regrata

1 jajce

2-3 šparglji

3-4 redkvice

20-30 gramov svežega sira

3 žlice olivnega olja

2-3 žlice kisa

1 čajna žlička polnozrnate gorčice

1/3 čajne žličke soli

ščepec črnega popra

kruh

 

Opis priprave:

Jajce položimo v hladno vodo in mu dodamo žlico kisa in ščep soli. Ko tekočina zavre, ploščo ugasnemo in pustimo jajce v vreli vodi 10 minut. Kuhanega malo ohladimo in olupimo.

Šparglje kuhamo v soljeni vreli vodi 5 minut, nato pa jih položimo v hladno vodo. Olivno olje, gorčična semena, kis in sol fino premešamo.

Motovilec in regrat razporedimo po krožniku. Dodamo na kolobarje narezane redkvice in blanširane šparglje. Nadrobimo svež sir. Na sredino dodamo razpolovljeno jajce in ga malce posolimo in popopramo.

Čez sestavine dodamo gorčični preliv in postrežemo zraven svežega kruha.