Potrebujemo:

  • 500 g kuhane čičerike
  • približno pol kg sveže špinače
  • 3 rezine popečenega kruha (na oljčnem olju)
  • 1 čebula
  • 3 stroke česna
  • pomarančna (neškropljena) lupina (kos)
  • lovorjev list
  • peteršilj
  • žlička in pol rdeče paprike v prahu
  • sol, poper
  • kuhana jajca (po želji)

 

Kuhamo:

Prevremo špinačo v slani vodi, odcedimo in pustimo na strani. V terilnici (ali s paličnim mešalnikom) stremo popečen kruh z malo čičerke in oljčnega olja, da dobimo pasto. Na oljčnem olju nežno popečemo česen, čebulo, pomarančno lupino in papriko v prahu. Dodamo pasto iz kruha, odcejeno in zrezano špinačo, peteršilj, lovorjev list in preostalo čičeriko. Zalijemo z vodo in ustrezno začinimo ter kratko prevremo.

Postrežemo s kuhanim jajcem in popečenim kruhom.

Barva Andaluzije bo vedno zelena, je iskrena, je topla; še luna je zelena in v temni noči s strastjo flamenka prepletena.