Špinača po andaluzijsko (Espinacas a la Andaluza)
Recept dr. Metke Paragi
kuhajte z nami • 16.03.2018

Potrebujemo:
- 500 g kuhane čičerike
- približno pol kg sveže špinače
- 3 rezine popečenega kruha (na oljčnem olju)
- 1 čebula
- 3 stroke česna
- pomarančna (neškropljena) lupina (kos)
- lovorjev list
- peteršilj
- žlička in pol rdeče paprike v prahu
- sol, poper
- kuhana jajca (po želji)
Kuhamo:
Prevremo špinačo v slani vodi, odcedimo in pustimo na strani. V terilnici (ali s paličnim mešalnikom) stremo popečen kruh z malo čičerke in oljčnega olja, da dobimo pasto. Na oljčnem olju nežno popečemo česen, čebulo, pomarančno lupino in papriko v prahu. Dodamo pasto iz kruha, odcejeno in zrezano špinačo, peteršilj, lovorjev list in preostalo čičeriko. Zalijemo z vodo in ustrezno začinimo ter kratko prevremo.
Postrežemo s kuhanim jajcem in popečenim kruhom.
Barva Andaluzije bo vedno zelena, je iskrena, je topla; še luna je zelena in v temni noči s strastjo flamenka prepletena.