Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
275 g leče
1/2  klobase (naj ne bo suha) 
paradižnik
1 manjša zelena paprika
1/2  čebule
krompirja
korenje 
strok česna 
1 lovorjev list
jušna kocka ali žlica domače začimbne mešanice
žlička rdeče paprike v prahu
velika žlica oljčnega olja 
po okusu  sol 

 

 

Najprej skuhajte klobaso. Da bo manj mastna, jo pred kuhanjem prepikajte z zobotrebcem ali zarežite, da izpusti maščobo. Klobaso kuhajte približno 10 do 15 minut, odvisno od vrste in debeline.  Medtem, ko se klobasa kuha, pripravite vse ostalo.

 

Lečo operite in pretresite v velik lonec. (Leče predhodno ni potrebno namakati.) Očiščen paradižnik prerežite na polovico in dodajte leči. Nato dodajte še polovici zelene paprike, 1/2 čebule (nenarezano), na kolobarje narezano korenje, na velike kose narezana krompirja (le zarežite in nato odlomite kos ), cel strok česna, lovorjev list, jušno kocko ali domačo mešanico začimb, olivno olje in rdečo papriko v prahu. Po okusu lahko dodate tudi por. V lonec s sestavinami nalijte toliko vode, da bo gladina približno dva prsta nad sestavinami. Kuhajte približno 45 minut na zmerni temperaturi.

 

Med kuhanjem dodajte na kolobarje narezano kuhano klobaso. Pazite tudi, da je v loncu vedno dovolj vode in večkrat premešajte. Po 40 minutah poskusite, če je leča že kuhana. Ko je leča kuhana, enolončnico odstavite in iz lonca odstranite paradižnik, čebulo in papriko. Po potrebi solite in servirajte s kosom kruha in španskimi olivami.

 

¡Buen provecho! In lep pozdrav iz Malage!