Solatni krožnik s popečenimi račjimi prsmi, redkvico in pomarančnim prelivom
Recept Lojzeta Čopa
kuhajte z nami • 08.11.2017
SESTAVINE:
- radič
- endivja
- rdeča redkev
- račja prsa
- sol in poper
- pomarančni sok
- olivno olje
- balzamični kis
- praženi lešniki
- čili
- rdeče zelje
POSTOPEK:
Solato otrebimo in operemo, rdeče zelje naribamo, rdečo redkev narežemo na kolobarje, račja prsa posolimo in popopramo ter jih na ponvi popečemo, da v sredini ostanejo še rožnata. Nato pomarančni sok zavremo in ga poreduciramo, da dobimo sirup. Razmešamo ga z malo balzamičnega kisa, soljo, poprom in čilijem. Solato dekorativno zložimo na krožnik, račja prsa narežemo natanko in jih položimo na solato, nato vse skupaj posujemo z narezanimi redkvicami. Solatni krožnik polijemo s prelivom, na koncu pa le-tega posujemo še s praženimi lešniki.