Potrebujemo:

  • skodelico kuhane prosene kaše
  • 120 g svežih mladih špinačnih listov
  • 1 rdeča čebula
  • 1 rdeča paprika
  • pest češnjevih paradižnikov, razpolovljenih
  • nekaj popečenih šampinjonov (po želji)
  • semena enega granatnega jabolka
  • mladi sir, po okusu
  • semena sezama
  • nasekljane pistacije za posutje

 

Preliv:

  • 1dl brusničnega sirupa (lahko zamenjate z medom)
  • sok 2- 3 limon
  • 3 stroki zdrobljenega česna
  • 4 žlice kisa
  • 2 dl oljčnega olja
  • sol, poper

 

Kuhamo:

Čebulo in papriko narežemo na tanke trakove, šampinjone popečemo.

Za preliv s paličnim mešalnikom premešamo vse sestavine, dokler ne dobimo uravnotežen sladko kisel okus.

V proseno kašo vmešamo vse sestavine. Prelijemo s prelivom in rahlo premešamo. Po vrhu posujemo zdrobljeni mladi sir in pistacije ter sveže postrežemo.

 

Če je telo utrujeno, se hitro postavi na noge, a duša utrujena ubija srce.