SESTAVINE: 

- repa

- sladkor

- kumina v prahu

- žlica moke

- sol in poper

- maslo

- zajčji hrbet ali stegno

- 1 dcl sladke smetane za kuhanje 

- timijan

- sol in poper

- olje

- muškatna buča

- jušna osnova

- krompir

- muškatni orešček

- kisla smetana

 

POSTOPEK ZA REPO:
Repo olupimo in jo zrežemo na kocke, nato jo skuhamo. Med kuhanjem ji dodamo kumino v prahu, na razgretem maslu stopimo sladkor, da dobimo karamel, dodamo moko in naredimo bledo prežganje. Prežganju dodamo pokuhano repo, solimo in popramo ter zalijemo z jušno osnovo. 

 

POSTOPEK ZA ZAJČKOVO KLOBASO:
Zajčje meso odkoščičimo in ga zrežemo na manjše kose, damo ga v multipraktik ter mu prilijemo smetano za kuhanje ali mleko. Dodamo še timijan, sol in poper, vse skupaj zmeljemo v farse. Dobljeno maso nadevamo na pomaščeno alufolijo ter zavijemo v klobaso. Vse skupaj pečemo v pečici od 15 do 20 minut na 180 °C. 

 

POSTOPEK ZA BUČNI PIRE:
Buče in krompir olupimo, narežemo na kocke in skuhamo. Odlijemo vodo, pretlačimo, dodamo kislo smetano, muškatni orešček ter maslo.