Tudi navaden zdrob se zdi, da  v roza obleki pregrešno zablesti.

 

Potrebujemo:

Za njoke:

  • 6,5 dl mleka
  • sol
  • 150g zdroba
  • 3 žlice pireja iz pečene rdeče pese (olupljeno, narezano peso prelijemo z oljčnim oljem, solimo, popramo, prelijemo s sokom limone in posujemo s timijanom ter pečemo na 180°C 45 min oz. dokler ne karamelizira, spiriramo)
  • malo oljčnega olja ali 1 žlica masla
  • 70g naribanega parmezana
  • 1 rumenjak (po želji)

 

Sirov bešamel:

  • 1 dl mleka
  • 150 g gorgonzole ali kakega drugega sira po okusu
  • žlička moke

 

Zeleni preliv iz rukole:

1dl oljčnega olja in večji šop oprane rukole spiriramo in rahlo solimo ter dodamo sok ene limone.

 

Kuhamo:

Pristavimo mleko, ki smo mu vmešali pire rdeče pese in dodamo sol. Skuhamo zdrob. Med mešanjem mu dodamo nariban parmezan in rumenjak. Maso malo ohladimo, jo stresemo na peki papir in oblikujemo štruco, ki jo s pomočjo papirja zavijemo v zvitek. Zvitke dokončno ohladimo v hladilniku (vsaj eno uro). Ohlajene odvijemo in narežemo na 1,5 cm debele kose. Zložimo v namaščen pekač in pečemo na 180°C vsaj 10-15 minut.

Med tem pripravimo sirov bešamel tako, da v vrelo mleko zdrobimo gorgonzolo, vmešamo žličko moke in vse med mešanjem z metlico zavremo ter kuhamo nekaj minut na nizki temperaturi, solimo in popramo.

Serviramo tako, da na krožnik razlijemo malo sirovega bešamela, nanj naložimo cmoke in vse prelijemo s prelivom iz rukole.