Sestavine za 4 osebe:

  • 200 g ješprenja
  • 2 žlici olivnega olja
  • 30 g dimljene slanine v kosu
  • 50 g dimljene vratovine
  • 2 manjša korenčka
  • 30 g gomoljne zelene
  • 1 manjša  čebula
  • 1dl smetane za kuho
  • svež hren
  • parmezan
  • sesekljan peteršilj, majaron, poper

 

Priprava:

Ješprenj najprej z vročo vodo speremo in ga nato kuhamo 20 minut, nato menjamo vodo in pustimo čez noč. Odcedimo vodo in damo ješprenj v hladilnik. V ponvi prepražimo čebulo, dodamo korenček na kocke in ga skupaj s čebulo podušimo. Dodamo še slanino ter vratovino narezano na kocke in ješprenj ter zalijemo s smetano ter začinimo. Prevremo 3 minute. Na krožnik damo motovilec ali rukolo, pokapljamo z bučnim oljem. Dodamo ričoto, ter naribamo nanjo svež hren, po želji dodamo parmezan in serviramo.