Ričota s svežim hrenom
RECEPT KUHARJA JAKE
kuhajte z nami • 23.03.2018

Sestavine za 4 osebe:
- 200 g ješprenja
- 2 žlici olivnega olja
- 30 g dimljene slanine v kosu
- 50 g dimljene vratovine
- 2 manjša korenčka
- 30 g gomoljne zelene
- 1 manjša čebula
- 1dl smetane za kuho
- svež hren
- parmezan
- sesekljan peteršilj, majaron, poper
Priprava:
Ješprenj najprej z vročo vodo speremo in ga nato kuhamo 20 minut, nato menjamo vodo in pustimo čez noč. Odcedimo vodo in damo ješprenj v hladilnik. V ponvi prepražimo čebulo, dodamo korenček na kocke in ga skupaj s čebulo podušimo. Dodamo še slanino ter vratovino narezano na kocke in ješprenj ter zalijemo s smetano ter začinimo. Prevremo 3 minute. Na krožnik damo motovilec ali rukolo, pokapljamo z bučnim oljem. Dodamo ričoto, ter naribamo nanjo svež hren, po želji dodamo parmezan in serviramo.