Puhaste borovničeve palačinke. Kaj je še lepšega? Dodajmo še izredno zdrava lanena semena in dobimo polnovredno sladico, katera sama po sebi niti ni pretirano sladka.

 

Sestavine za 5 puhastih borovničevih palačink:

  • 200 g moke
  • 70 g mletih lanenih semen
  • 2 jajci
  • 2.5 dl mleka
  • pol zavojčka pecilnega praška
  • 200 g svežih borovnic (lahko tudi zamrznjene)
  • ščep soli

 

Priprava:

  1. zmešajte moko, sol, pecilni prašek in lanena semena
  2. ločeno razžvrkljajte mleko in jajci
  3. suhe sestavine počasi vmešavajte k mokrim in vmes ves čas mešajte
  4. segrejte ponev in nanjo dodajte malo masla ali olja
  5. vlijte približno polovico zajemalke mase, iz testa oblikujte krog in povrh potresite nekaj na polovico prerezanih borovnic (lahko tudi cele, če so gozdne ali manjše ameriške)
  6. pecite približno 2 minuti na vsaki strani
  7. v kolikor palačinke niso dovolj sladke jih prelijte z medom