Sestavine za 4 osebe:

  • 250 g prosene kaše
  • 100 g kislega zelja
  • 2 žlički olivnega olja
  • 1 čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 100 g slanine
  • sol, poper, majaron

 

Priprava:

Proseno kašo operemo s hladno vodo in skuhamo po navodilih na embalaži. V vročo ponev stresemo na kocke narezano slanino ter jo popečemo. Nato damo olivno olje, sesekljano čebulo in jo posolimo, da se bolje popraži. Zalijemo med praženjem z vodo, da se čebula pokuha. Sedaj dodamo na kocke narezano papriko ter jo podušimo 5 minut. Dodamo še zelje, ki ga pred pripravo pokusimo, če je preveč kislo ga speremo pod hladno vodo. Kislo zelje pred dodajanjem prerežemo, da se nam pri serviranju ne vleče po krožniku. Podušimo 5 minut in dodamo proseno kašo.