Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
2 manjši bučki (ali 6 cvetov bučk)
nekaj žlic oljčnega olja
  sol, poper, česen v prahu
NADEV:  
1 sveža rdeča pesa
pol manjše rdeče čebule
1 manjši korenček
1 jabolko (kiselkasto)
sok limone
3 žlice oljčnega olja
  sol, poper
3 žlice jedilnega kvasa oz. po potrebi
2 rezini avokada (po želji)
2 žlički  popečenih semen sezama

 

 

Bučke opremo in osušimo. Z »lupilcem« za zelenjavo jih narežemo po dolgem na tanke trakove. List aluminijaste folije prelijemo z oljčnim oljem, rahlo posujemo s soljo in poprom. Nanj položimo liste bučk in ponovno prelijemo z oljčnim oljem, posujemo s poprom in soljo ter česnom v prahu. Prekrijemo z drugim listom folije in mariniramo približno 15 minut v hladilniku.

Za nadev vso zelenjavo in jabolka naribamo. Dodamo sok limone in oljčno olje ter ustrezno začinimo. Na koncu primešamo še semena sezama in jedilni kvas do primerne gostote. Oblikujemo kroglice, iztisnemo odvečno tekočino in jih polagamo v bučke kot nadev (lahko dodamo še dve rezini avokada).

Štiri trakove bučk položimo enega poleg drugega. Vsak drugi trak dvignemo in pod njiju položimo še en trak. Nadaljujemo s pletenjem mreže, dokler gre. Ko smo dobili mrežo, vanjo položimo kroglico nadeva in vse skupaj zavijemo v blazinico. Lahko pa enostavno nadev položimo na začetek vsakega traku in ga zvijemo v enostavno rolico ali pa nadevamo bučkine cvetove.

Posujemo s semeni sezama ter postrežemo.

Nikoli ne zaspimo na blazinah slave trdno, saj vsaka slava lahko že jutri prazna bo.