SESTAVINE ZA 4 OSEBE:

- 500 g belega fižola

- 500 g Rdeče čebule

- 1 zelena paprika (200g)

- 1 rdeča paprika (200g)

- 500g pelatov

- olje

- 100 g slanine

- Začimbna mešanica Chilli con carne

 

 

PRIPRAVA:

Na približno 0,5 dl olja prepražimo dokaj debelo narezano čebulo (posolimo, da prej spusti sok), dodamo na trakove narezani papriki. Ko vse skupaj nekoliko oveni, dodamo začimbno mešanico Chilli con carne in pelate. Na zmernem ognju kuhamo približno pol ure, da se sestavine razpustijo. Dobljeni omaki primešamo kuhan fižol. Po potrebi zalijemo s fižolovko, oz.z slanico ki je ostala v konzervi. Po vrhu polijemo še malo olja, toliko, da se naredi tanka mrenica. Na vrhu še položimo še na rezine narezano slanino. Pečemo na temperaturi 180 - 200 stopinj približno 2 uri. Ko voda izhlapi in se na vrhu naredi "kožica", je prebranec nared.