SESTAVINE:

20 dag kuhane ajde

10 dag svežih šampinjonov

10 dag bučk

1 paprika

8 češnjevih paradižnikov

5 dag pora

Strok česna

Olivno olje

4 postrvine fileje

Peteršilj

1 limona

Sol, poper

1 dcl paradižnikove omake

4 liste papirja za peko in 4 vrvice

 

PRIPRAVA:
Zelenjavo narežemo na poljubne kose in jo na olju hitro popražimo ter še topli dodamo nasekljan česen. Solimo ter popramo. File postrvi na vroči ponvi popečemo samo na strani kjer je koža. Papir za peko položimo v skodelo, da so robovi zavihani navzven. V skledi zmešamo ajdovo kašo, paradižnikovo omako, zelenjavo, rožmarin, peteršilj in začinimo. V peki papir nadevamo po četrtino mase, ki smo jo pripravili nanjo postavimo popečen file postrvi, peteršilj, sok limone in olivno olje. Peki papir zavijemo in zvežemo z vrvico. Pečemo na 220°C približno 15-20 minut.