Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
320 g riža
400 g piščančjega fileja 
100 g indijskih oreščkov 
stebli pora 
malo masla 
malo  repičnega olja 
po okusu  sol
po okusu  kajenski poper oz. čili

 

 

Riž operemo pod tekočo vodo. Žlico masla stopimo in nanj vsujemo opran in odcejen riž. Vodo dodamo po navodilih na rižu in kuhamo ravno tako po zapisanih navodilih.

V drugi posodi na repičnem olju prepražimo na kocke narezan piščančji file, solimo, dodamo kajenski poper. Ko je meso zlato rumene barve ga odstranimo iz posode.

V isti posodi nato stopimo žlico do dve masla in na njem na hitro prepražimo na kolobarje narezan por, dodamo indijske oreščke, popečeno meso in riž, ter vse dobro premešamo.

Postrežemo v posodicah ter posujemo s sveže narezanim porom. Zraven ponudimo zeleno solato z bučnim oljem.