Sestavine: 

- 4 piščančja bedra, 

- 1 jajce, 

- 20 dag kuhanega in olupljenega kostanja, 

- muškatni orešček,

- 2 stroka česna, 

- olje,  

- sol in poper, 

- 30 dag rdeče pese, 

- 30 dag krompirja, 

- 12 dag masla, 

- 1,5 dcl mleka,

- žlica sladkorja, 

- žlica masti, 

- žlica moke, 

- 3 dcl jušne osneve,

-  svež peteršilj, 

- kumina v prahu, 

 

Postopek:

PIŠČANČJA BEDRA: bedra zarežemo tako, da jim odstranimo spodnji del kosti in dobimo "žakeljček za nadev", nato jih posolimo in popopramo. Kuhane olupljene kostanje, jajce, muškatni orešček, česen, sol in poper zmiksamo v maso, ki jo nadevamo v notranjost beder. Odprtino zapremo z zobotrebcem, nato bedra naoljimo ter jih damo v ogreto pečico (220 °C) za 30 minut. 

 

REPA: repo olupimo in narežemo na kocke, nato sesekljamo česen.v kozico damo žlico svinjske masti, ki ji dodamo žlico sladkorja, da dobimo karamel. Karamelu dodamo repo in česen, vse skupaj nato malo popražimo. Dodamo kumino, sol in poper ter zalijemo z jušno osnovo. Posebej na maslu popražimo žlico moke, ki jo dodamo že kuhani repi, da se zgosti. Dodamo še svež peteršilj. 

 

PESIN PIRE: peso in krompir olupimo ter ju narežemo na kocke, vse skupaj skuhamo v slanem kropu. Ko sta kuhana, ju ocedimo, primešamo maslo, mleko, muškatni orešček ter po potrebi solimo, nato vse skupaj spiriramo.