Količina Sestavine
ZA TESTO
200 g ekološke polnozrnate pirine moke
200 g bele pirine moke
3 dl mineralne vode
žlička origana
ščepec soli
  ekološki pecilni prašek iz vinskega kamna
ZA NADEV
4 veliki stroki česna
3 večje pesti rukole
5-10 stebelc drobnjaka
2 mali bučki
200 g češnjevih paradižnikov
120 g ribanega sira iz nehomogeniziranega mleka

 


V posodi zmešamo obe moki, ki jima dodamo sol, origano, pecilni prašek in mineralno vodo. Naredimo čvrsto testo, po potrebi dodamo moko ali vodo. Testo zvaljamo na pol cm tenko v obliko pekača.
Na testo enakomerno porazdelimo zdrobljen česen, preko njega pa sesekljano rukolo in drobnjak. Čez polagamo na koleščke narezane bučke. Potresemo še ribani sir.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj C, 15 min.

Ko je pica pečen, na njo položimo še svež narezan paradižnik.