Količina Sestavine
POTREBUJEMO 
350 g albuminske skute 
2 glavici  šalotke 
12  suhih paradižnikov 
10 g  sveže bazilike 
1 dl sveže smetane 
15 g  sladkorja 
10 g želatine v prahu 
malo olivnega olja
malo soli in popra 

 

 

Čebulo olupimo, sesekljamo in pražimo toliko časa, da porumeni. Dodamo sladkor, še nekaj trenutkov mešamo in odstavimo.  Želatino namočimo v hladni vodi, paradižnike narežemo na kocke. Pretlačeno skuto zmešamo skupaj z natrgano baziliko, paradižniki in šalotko ter po potrebi začinimo. Namočeno želatino razpustimo v nekaj vode, segrejemo v vodni kopeli in raztopljeno vmešamo v skuto. Skuti nato vmešamo še stepeno smetano. Skutino peno vlijemo v modele in pustimo v hladilniku počivati vsaj 2 uri (toliko, da se strdi).

Peno postrežemo na popečenem polnozrnatem kruhu prelitim z olivnim oljem in nasekljano baziliko.